mohawek 20.04.06, 17:26 Mam w planach drożdzówkę, i nie chce kolejny raz patrzeć jak sie marnują białka w słoiczku ( bo zawsze myśle, że jeszcze je wykorzystam). Jakies propozycje? Nie lubie bezów - niestety :( Pozdrawiam kuchennie-wiosennie :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marghe_72 Re: BIAŁKA - co z nich zrobić? 20.04.06, 18:13 ciastka kokosowe są w Galerii potraw Odpowiedz Link Zgłoś
dr-divlo Re: aaa przepraszam, tu: 20.04.06, 18:53 albo takie placuszki z białek + wiórki kokosowe, smazy się na patelni- wychodza takie kotleciki. Bardzo kaloryczne zresztą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Puszek Re: BIAŁKA - co z nich zrobić? IP: *.vline.pl / *.89.rev.vline.pl 20.04.06, 20:56 ja tam bardzo lubie plesniaka wiec wykorzystalabym pewnie do niego Odpowiedz Link Zgłoś
rezurekcja Re: BIAŁKA - co z nich zrobić? 21.04.06, 10:45 mohawek, temat bialek powraca raz miesiacu. Wrzuc w wyszukiwarke, na pewno cos sobie wybierzesz. Tez do Galerii POtraw zajrzyj, tam tez byly propozycje. Bezy, kokosanki, brutti ma buoni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xena Re: BIAŁKA - co z nich zrobić? IP: *.access.telenet.be 21.04.06, 12:59 Nie wiem ile masz tych bialek ale z 2-3 na osobe mozesz zrobic sadzone na pieczarkach , papryce , posypac mrozonym groszkiem lub przysmazyc wedline . Tak jak normalnie ale bez zoltka chociaz dla smaku mozna jedno dodatkowe wylac i rozsmarowac na powierzchni :-) Posyp zielenina , uloz jakis ser na wierzchu a bialka troche przypal od spodu maja ladny zapach i sa chrupkie . Wszystko co masz przysmaz i rzuc na wierzch smazonych bialek . Odpowiedz Link Zgłoś
mohawek Re: BIAŁKA - co z nich zrobić? 21.04.06, 19:25 w wyszukiwarke wrzucilam, ale nie znalazlam nic co by mi odpowiadało, więc napisałam - czy to grzech?? chyba po to jest forum? Mam dosyć bezów i innych takich. Bardzo dziekuje tym ktorzy podjeli odpowiedzi (nie tylko :aaaaaaaa!), i rzeczywiscie przepis Xeny bardzo mi sie spodobał - tylko teraz apetyt już minął :( Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: BIAŁKA - co z nich zrobić? 22.04.06, 10:17 To wrzuc w google'a. No jesli i tam nie znajdziesz, to bedziesz miec problem. Inne takie to co? No bo jest duzo ciast z bialek, a Ty czego szukasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jane Re: BIAŁKA - co z nich zrobić? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.06, 13:14 babkę z makiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
ewajer Re: BIAŁKA - co z nich zrobić? 21.04.06, 21:15 moja babcia smażyła na patelni "omlety" z lekko posolonych białek, kroiła w paseczki i wrzucała do zupy. Pycha Odpowiedz Link Zgłoś
anuletka Re: BIAŁKA - co z nich zrobić? 21.04.06, 23:34 jak dodasz jeszcze szklankę cukru, dwie szklanki mąki, jedno jajko, kostkę masła, cukier waniliowy, bakalie to wyjdzie ci keks. =) Odpowiedz Link Zgłoś
yatka Re: BIAŁKA - co z nich zrobić? 22.04.06, 14:31 zamroź-pomyślisz jutro co z tym zrobić-może nabierzesz ochoty na pieguska albo bezę...kiedyś-a, przypomniałam sobie ubite białka+sok z cytryny i jest świetna maseczka ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzka Re: BIAŁKA - co z nich zrobić? IP: *.chello.pl 22.04.06, 18:42 ja gotuję w woreczku foliowym i posiekane dodaję do sałatki jarzynowej Odpowiedz Link Zgłoś