Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

rolety wewnętrzne

IP: *.chello.pl 22.06.07, 21:44
    mieszkam na parterze, dziś zamontowano mi nowe okna :)
    muszę się zasłaniać wieczorami - nie mam ochoty na zasłony. wymyśliłam więc
    rolety zwykłe, w kasetce z prowadnicami i firankę.
    I tu pojawia się problem, a właściwie pytanie: rolety z materiałem zwykłym
    czy podgumowanym? nie chodzi tu raczej o różnicę w cenie, ale o
    funkcjonalność. Nie wiem, czy jest sens zakładać podgumowane: zaciemniają a
    okno jest usytuowane tak, że tylko do 13 jest słońce... sama nie wiem, czy
    ktoś może mi doradzić, może ktoś z Was żałuje albo poleca jakiś z typów
    materiałów??
    Obserwuj wątek
      • Gość: tom Re: rolety wewnętrzne IP: 212.2.99.* 23.06.07, 00:27
        Zależy od Twoich potrzeb. Ja mam podgumowane, bo lubię spać do południa, a
        dzięki podgumowanym mam zupełnie ciemno chociaż okno wychodzi na słońce :)
        • Gość: kasia Re: rolety wewnętrzne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.07, 12:27
          Witaj.Ja tez mieszkam na parterze i ostatnio zamontowałam plisy,takie co można
          odłonić góre, jak i dół.Extra sprawa,ładnie to wyglada .Moge Ci wysłać
          zdjęcia.Jak chcesz to podaj adres email
          • Gość: kasiad Re: rolety wewnętrzne IP: *.powiat.bydgoski.pl 25.06.07, 13:40
            bardzo proszę o zdjęcia :)
            trueba27@gazeta.pl

• Gość: joanna Re: rolety wewnętrzne IP: *.kos.vectranet.pl 02.07.07, 16:12
              jesli mozna ja tez poprosze o zdjecia:)
              takze zastawiam sie co ze swoim oknem zrobic i poki co wisza grube zasłony... ale dlugo tak byc nie moze.

askaa02@gazeta.pl
      • Gość: japana Re: rolety wewnętrzne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.07, 00:18
        ja mam rolety i podgumowane (sypialnia)i zwykłe z materiału i mogę stwierdzić
        że to dobry pomysł wprawdzie podgumowane przepuszczaja troche światła w linii
        kasety ale to jeszcze kwestia ułożenia, natomiast materiałowe wybrała w ciemnym
        kolorze i to strzał w dzisiątke bo sa tańsze od podgumowanych a nie
        przepuszczaja wiele światła
        myślę, że dla ciebie najwazniejsze aby wybrać jednolity materiał (a nie na
        przykład ażurkowy czy w stylu maty bambusowej) a im ciemniejszy tym mniej
        światła w pomieszczeniu, jeśli więc chcesz zasłaniać okna w ciągu dnia to
        polecałabym materiał bardzo jasny, wtedy nawet firanki nie będą potrzebne
        fajny wybór to plisy o których ktoś pisał bo światło można wpuścić od góry
        okna, ale tu dużo zalezy od gustu ja ich nie wybrałam bo nie sa w moim stylu
        ale sprawdz w sklepach jak to wygląda i zdecyduj sama :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka