Gość: mona lisa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.07, 17:22 co powinien zawierac taki protokół? kupiłam mieszkanie na rynku wtórnym. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
andrzej.sawa Re: Protokół zdawczo-odbiorczy 11.07.07, 20:45 Wszystko co Ci się nie podoba,bo potem będzie pretensja,że nie miałaś pretensji. Odpowiedz Link Zgłoś
cruella Re: Protokół zdawczo-odbiorczy 12.07.07, 15:20 -stany liczników (woda, gaz, światło) -stan mieszkania -meble, zabudowy, kontakty...czyli wszystko co po protokole można zabrać Ja nie robiłam protokołu. Wszystkie media zostały opłacone, rachunki dostałam. Rzeczy, które miały zostać zostały opisane w akcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Re: Protokół zdawczo-odbiorczy IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 14.07.07, 13:57 Też jestem ciekawa jak wygląda w praktyce taki protokół. Przy kupnie wiele lat temu swojego mieszkania przy spisywaniu protokołu był obecny pracownik spółdzielni, gdzie spisywał na formularzu ilość urządzeń w mieszkaniu, np ,, umywalek - sztuk 2, sedes sztuk 1". Obecnie pytałam się w spółdzielni i dowiedziałam się,że jest to sprawa pomiędzy sprzedającym a kupującyym, prawo spółdzielcze zmieniło się i oni w to nie ingerują. Zapewne teraz reguluje to akt notarialny. A jeżeli transakcji kupna - sprzedarzy dokonuje się przy pomocy agencji , czy oni są obecni przy przekazaniu mieszkania? Może ktoś wie jaka jest teraz praktyka? Odpowiedz Link Zgłoś