Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Meble tapicerowane MP Nidzica

10.11.07, 14:58
    Witam. Proszę o opinie osoby użytkujące meble MP Nidzica. Z góry
    dziękuję.
    Obserwuj wątek
      • vader2829 Re: Meble tapicerowane MP Nidzica 19.01.18, 17:18
        Zakupiłem narożnik TIM NFP1 firmy MP Meble z Nidzicy w jednym ze sklepów meblowych na Pomorzu Zachodnim w sierpniu 2016 roku. Przy zakupie sklep zapewniał, że narożnik posiada 2 lata gwarancji. Po 17 miesiącach użytkowania tj. w styczniu 2018 uległa złamaniu płyta wierzchnia w boku narożnika, podczas wstawania dziecko o wadze ok. 25 kg docisnęło łokciem górną część boku która uległa uszkodzeniu. Sklep w którym towar został zakupiony, skontaktował się z producentem i poinformował, że producent odmówił naprawy gwarancyjnej motywując iż jest to uszkodzenie mechaniczne. Skontaktowałem się z producentem celem wyjaśnienia co podlega gwarancji. Pani, która odebrała telefon w siedzibie producenta, poinformowała mnie, że nie wszystko podlega 2 letniej gwarancji. Nie wiem jak to rozumieć, bo szkielet narożnika jest objęty takową 2 letnią gwarancją, ale szkielet boku narożnika już nie producent może dokonać naprawy odpłatnej. Pani, która z upływem czasu stawała się coraz bardziej nie miła nie potrafiła odpowiedzieć na zadawane prze ze mnie pytania na temat jakości i rodzaju użytego materiału do produkcji szkieletu boku (drewna, rodzaju płyty). Nie wiem również, jak ta Pani, przez telefon i bez ściągnięcia poszycia ze szkieletu uszkodzonego boku dokonała oględzin "drewna" oznajmiając mi, że materiał który został użyty do produkcji akurat tego boku jest wolny od wad (brak sęków, pęknięć, itp.).
        Po tym wszystkim przekonałem się, że nadal w Polsce istnieją firmy, którym nie zależy na zadowolonym kliencie, które chcą tylko sprzedać swój produkt obiecując ochronę zakupionego towaru w postaci gwarancji, a w momencie kiedy klient potrzebuje z takiej gwarancji skorzystać robi z klienta intruza którego jak najszybciej trzeba zbyć. Odradzam zakup produktów tej firmy ze względu na jakość wykonania produktów, jak również i przede wszystkim na bardzo niski standard obsługi klienta.
      • vader2829 Re: Meble tapicerowane MP Nidzica 19.01.18, 17:18
        Zakupiłem narożnik TIM NFP1 firmy MP Meble z Nidzicy w jednym ze sklepów meblowych na Pomorzu Zachodnim w sierpniu 2016 roku. Przy zakupie sklep zapewniał, że narożnik posiada 2 lata gwarancji. Po 17 miesiącach użytkowania tj. w styczniu 2018 uległa złamaniu płyta wierzchnia w boku narożnika, podczas wstawania dziecko o wadze ok. 25 kg docisnęło łokciem górną część boku która uległa uszkodzeniu. Sklep w którym towar został zakupiony, skontaktował się z producentem i poinformował, że producent odmówił naprawy gwarancyjnej motywując iż jest to uszkodzenie mechaniczne. Skontaktowałem się z producentem celem wyjaśnienia co podlega gwarancji. Pani, która odebrała telefon w siedzibie producenta, poinformowała mnie, że nie wszystko podlega 2 letniej gwarancji. Nie wiem jak to rozumieć, bo szkielet narożnika jest objęty takową 2 letnią gwarancją, ale szkielet boku narożnika już nie producent może dokonać naprawy odpłatnej. Pani, która z upływem czasu stawała się coraz bardziej nie miła nie potrafiła odpowiedzieć na zadawane prze ze mnie pytania na temat jakości i rodzaju użytego materiału do produkcji szkieletu boku (drewna, rodzaju płyty). Nie wiem również, jak ta Pani, przez telefon i bez ściągnięcia poszycia ze szkieletu uszkodzonego boku dokonała oględzin "drewna" oznajmiając mi, że materiał który został użyty do produkcji akurat tego boku jest wolny od wad (brak sęków, pęknięć, itp.).
        Po tym wszystkim przekonałem się, że nadal w Polsce istnieją firmy, którym nie zależy na zadowolonym kliencie, które chcą tylko sprzedać swój produkt obiecując ochronę zakupionego towaru w postaci gwarancji, a w momencie kiedy klient potrzebuje z takiej gwarancji skorzystać robi z klienta intruza którego jak najszybciej trzeba zbyć. Odradzam zakup produktów tej firmy ze względu na jakość wykonania produktów, jak również i przede wszystkim na bardzo niski standard obsługi klienta.
      • raddzik Re: Meble tapicerowane MP Nidzica 20.11.18, 12:31
        Kupiłem sofę DAX 3f firmy PMW Nidzica w salonie meblowym w Poznaniu. Sofa dotarła oryginalnie zapakowana, muszę przyznać, że opakowanie było profesjonalne. I to wszystko co dobrego mogę o tej firmie powiedzieć. Sofa ma otwierane boki, schowki na pościel. Po otwarciu okazało się, że jeden zawias jest wyrwany, w innych brak śrubek mocujących i regulujących. Zadzwoniłem do salonu meblowego, kazali zrobić zdjęcia i przyjechać do nich w celu złożenia reklamacji. Nie miałem czasu by jechać do salonu, a po zapoznaniu się w Internecie z opiniami na temat producenta (niestety przed zakupem tego nie zrobiłem), sam naprawiłem uszkodzenia i zrezygnowałem z reklamacji, która byłaby prawdopodobnie "drogą przez mękę". Po analizie doszedłem do wniosku, że produkt tak uszkodzony może wysłać tylko dziadowska firma więc szkoda czasu na kontaktowanie się z kimś takim. Nigdy więcej produktu tej firmy.
        • adam_b_80 Re: Meble tapicerowane MP Nidzica 23.08.22, 11:15
          To inny producent i nam w innym salonie zdecydowanie odradzano
      • uzytkownik1234 Re: Meble tapicerowane MP Nidzica 15.12.20, 18:15
        15.12.2020r.
        Nie polecam firmy Meble Popławscy sp. z o.o. sp.j., Piątki 1B , 13-100 Nidzic
        Zakupiłam narożnik OXFORD firmy MP Nidzica w sklepie stacjonarnym w Koszalinie. Wizualnie w sklepie narożnik wyglądał dobrze. Jednak po dostarczeniu mi go do domu, byłam bardzo rozczarowana. Wykonanie narożnika było fatalne, szczególnie od spodu, gdzie nie było widać. Od spodu narożnika zamontowane stare zużyte deski, podziurwione, nożka od narożnika poszczerbiona, zwisające materiały, materiał albo niedoszyty albo krzywo zszyty. Dobrze, że narożnik złożony został przez nas, bo byśmy nie wiedzieli z jakich staroci został złożony. Od zewnątrz też lepiej nie wyglądał szwy krzywo zszyte, zagłówki nierówne, materiał się marszczył. Od razu po dostarczeniu został zareklamowany , sklep wymienił nam na inny. Myślałam , że jak go zareklamowałam to się potarają i dostarczą mi w lepszym stanie. Jednak drugi narożnik wyglądał podobnie. Ale go przyjełam, chodź nie byłam zadowolona. Nie widziałam , że narożnik za 5000 zł może mieć takie wykonanie. Nie mając jeszcze 2 lat narożnik zaczął sie rozpadać : siedzisko przedłużające narożnik się zarwało (poprostu zrobiła się dziura), siedzisko od spania również się zapadło , gdzie aktualnie jest duża szpara pomiędzy siedzeniem, a oparcie (ok. 5 cm). Narożnik był 3 razy reklamowany. Siedzisko przedłużające narożnik zostało naprawione - narazie się jeszcze nie zarwało,ale siedzisko do spania po paru dniach znów się zawaliło, chodź narożnik bardziej służył mi do siedzenia niż do spania. Strałam się nie siadać w tym miejscu gdzie zapada. Aktualnie w/w firma odmawia dlaszej naprawy uzasadniając, że minął okres gwarancji 2 lat oraz, że źle go użytkowałam - nie wiem co to oznacza? - bo bardziej służył mi do siedzenia niż do spania. Wychodzi na to, że ich narożniki służą tylko do ozdoby, nie wolno na nich siadać , bo inaczej się zapadną. Zakupiony za tyle pieniędzy narożnik nie nadaje się do użytku. Wygląda na to, że produkty, które oferują wytrzymują góra 2 lata, a pózniej trzeba je wyrzucić, bo się nie nadają do uzytku a oni mają cię gdzieś.
      • martaa1992 Re: Meble tapicerowane MP Nidzica 22.02.22, 14:21
        Szczerze mówiąc, po przeczytaniu opinii tutaj bałam się zamówić mebel z MP, ale bardzo podoba mi się sofa Modo, więc zaryzykowałam. Sofa przyjechała wczoraj i jest piękna. Wydaje się dobrej jakości, nie mam żadnych zastrzeżeń. Mam nadzieję, że długo nam posłuży. Wcześniej spaliśmy na sofie z Ikei i szczerze mówiąc widać ogromną różnicę między chińskimi a polskimi meblami.
      • adam_b_80 Re: Meble tapicerowane MP Nidzica 23.08.22, 11:04
        Jeden ze sklepów (woj. lubuskie) który miał w swojej ofercie meble MP Nidzica delikatnie mówiąc zakończył swoją działalność nie oddając swoim klientom ani sof ani pieniędzy. Na szczęście producent okazał się dużo bardziej rzetelny. W ten sposób okazało się, że sofa Tosca zamówiona w sklepie stała od dłuższego czasu na magazynie bo sklep nie zapłacił producentowi mimo, że wziął ode mnie pieniądze !!!
        Piękna sofa, ładnie wykończona drewnianymi elementami i bardzo dobrze zapakowana do transportu. Polecam zdecydowanie. Adam
      • adam_b_80 Re: Meble tapicerowane MP Nidzica 23.08.22, 11:05
        Jeden ze sklepów (woj. lubuskie) który miał w swojej ofercie meble MP Nidzica delikatnie mówiąc zakończył swoją działalność nie oddając swoim klientom ani sof ani pieniędzy.
        Na szczęście producent okazał się dużo bardziej rzetelny. W ten sposób okazało się, że sofa Tosca zamówiona w sklepie stała od dłuższego czasu na magazynie bo sklep nie zapłacił producentowi mimo, że wziął ode mnie pieniądze !!! Piękna sofa, ładnie wykończona drewnianymi elementami i bardzo dobrze zapakowana do transportu. Duża i wygodna funkcja spania. Polecam zdecydowanie Adam
      • marcinnowakowski89 Re: Meble tapicerowane MP Nidzica 12.09.22, 12:56
        A co sądzicie o producencie allmeblo? allmeblo.pl Sklep z meblami oferuje narożniki, sofy, kanapy i inne meble drewniane. Polski producent.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka