Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    06.08.03, 13:49
    Czy możecie podzielić się opiniami na temat waszej ochrony osiedla? Czy
    mieliście na ten temat w umowie czy zostało narzucone to później? Jaki to
    jest koszt i ilu ochroniarzy jednocześnie was pilnuje? Czy ponoszą jakieś
    konsekwencje, jeśli ktoś coś zniszczy, ukradnie, itp.
    Z góry dziękuję.
    Obserwuj wątek
      • Gość: zosia Re: Ochrona IP: *.acn.waw.pl 08.08.03, 19:03
        bbkk napisała:

> Czy możecie podzielić się opiniami na temat waszej ochrony osiedla? Czy
        > mieliście na ten temat w umowie czy zostało narzucone to później? Jaki to
        > jest koszt i ilu ochroniarzy jednocześnie was pilnuje? Czy ponoszą jakieś
        > konsekwencje, jeśli ktoś coś zniszczy, ukradnie, itp.
        > Z góry dziękuję.
        W moim przypadku developer podpisal umowe z firma ochroniarska, zalozyli tez
        kamery na koszt mieszkancow. Kazdy placil 180zl za te kamery i przeszly one na
        wlasnosc wspolnoty. Na poczatku bylo Solid Security i wygladalo to wszystko w
        miare ok, tzn bylo widac te ochrone biegajaca po osiedlu. Potem byla jakas mala
        firma krzak ale podobno byla najlepsza bo prawie nic nie ukradziono w tym
        czasie a potem weszla znowu duza firma - Juwetus. Z tego co wiem i
        doswiadczylam na wlasnej skorze cholernie trudno cos z nich wyciagnac. Na
        poczatku jak chcialam kase na skradziona wlasnosc to migali sie na wszystkie
        strony i nie chcieli w ogole gadac, jak wyskoczylam ze pozwe do sadu wspolnote
        (bo to wspolnota podpisala umowe z ochrona) to zaczeli ze mna gadac. Niestety
        nie wyplacili mi tyle kasy ile uwazalam, ze powinni. Generalnie im wieksza
        firma tym trudniej cos jest wyciagnac. Maja swoich prawnikow, prezesow i
        migaja sie jak sie da.
        Firma krzak, ktora byla w miedzyczasie podobno blyskawicznie oddala kase za
        skradziony domofon i nie dyskutowala.
        Aha i jesli macie kamery to sprawdz czy bedzie sie cos rejestrowac z tych kamer
        bo inaczej to zupelnie bez sensu. Po tym jak mnie okradli okazalo sie, ze
        urzadzenie rejestrujace nie dziala i te kamery to mozna sobie wsadzic.

Zosia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka