Gość: czarna IP: 10.10.41.* 21.12.01, 13:27 W nowo wybudowanym budynku - lipiec br. - dobiega szum z lazienki sasiadow (pobor wody - prysznic, ew. wanna). Czy developer ma obowiazek wyciszyc, czy lezy to w moim zakresie? Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: TOYA Re: halasy z lazienki!!!! IP: 192.168.6.* 21.12.01, 21:47 Mam u siebie ten sam problem od wielu lat. Po prostu się przyzwyczaiłem. Wiem natomiast dlaczego tak mam. Miejsce w którym sąsiad ma zamontowaną baterię jest .....zamurowanym przejściem technologicznym którym budowlańcy chodzili, wozili taczkami materiały itp. Po zakończeniu budowy zamiast postawić odpowiednią ilość cegieł, wygłuszyć - zapaprali kawałkami silikatów + cement i OK. Gdyby sąsiad o tym wiedział powiedział mi że podczas remontu bez problemu przesunąłby miejsce montażu o 25 cm. i byłoby bez problemu. A tak - niestety. U Ciebie jest kwestia dogadania się z sąsiadami ale w nowym budynku to niezmiernie trudne. Nie próbuj nic robić na własną rękę w sensie wygłuszania, to nic nie da. Nie mniej Pzdr. Świątecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarna dzieki TOYA IP: 10.10.41.* 27.12.01, 11:44 za odzew. A myslalam, ze cos da sie z tym zrobic. Pozdrowienia sylwestrowe Odpowiedz Link Zgłoś