Gość: maniek IP: *.brda.net 06.05.05, 16:48 kiedy w bydgoszczy bedzie imax? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: szeregowiec Jak Bydgoszcz będzie pisana dużą literą! IP: *.tvgawex.pl 06.05.05, 17:00 Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tt Re: Jak Bydgoszcz będzie pisana dużą literą! IP: *.petrus.com.pl 06.05.05, 17:10 Imax ma być w Toruniu. Pan Żydowicz niedawno coś wspominał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B Re: Jak Bydgoszcz będzie pisana dużą literą! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 00:21 Jasne. Z tego co wiem to Focus Park ma mieć IMAX'a... Ale mogę się mylić. Odpowiedz Link Zgłoś
coooler1 Re: Jak Bydgoszcz będzie pisana dużą literą! 12.05.05, 02:49 Gość portalu: tt napisał(a): > Imax ma być w Toruniu. > Pan Żydowicz niedawno coś wspominał. :) musze cie zmartwić.... Imax jak już w Kuj. POm. powstanie to prędzej w Bydzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KO Re: kiedy imax? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 00:24 Turysta z petrusa :D Nie wiem jak w toruniewie ale w bydzi bedzie w przyszłym roku w FP Odpowiedz Link Zgłoś
a_weirdo Re: kiedy imax? 12.05.05, 00:29 > kiedy w bydgoszczy bedzie imax? Raczej nie w najbliższym czasie. Nie sądzę, żeby w najbliższych kilku latach miał powstać. To nie jest typ kina, do którego się chodzi częściej niż raz na kilka miesięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w Re: kiedy imax? IP: *.petrus.com.pl 12.05.05, 07:39 W Focus Parku,będzie Cinema City (takie przynajmniej są plany),ale będzie to zwykle kino. Nigdzie nie było mowy o powstaniu w Bydgoszczy Imaxa Odpowiedz Link Zgłoś
coooler1 Re: kiedy imax? 12.05.05, 11:44 Gość portalu: w napisał(a): > W Focus Parku,będzie Cinema City (takie przynajmniej są plany),ale będzie to zw > ykle kino. > Nigdzie nie było mowy o powstaniu w Bydgoszczy Imaxa Tak samo nigdzie nie było mowy o powstaniu Imaxa w toruniu... więc ci odpowiadam, że jeżeli już taki rodzaj kina powstanie , to raczej w Bydzi... Odpowiedz Link Zgłoś
coooler1 Re: kiedy imax? 12.05.05, 12:35 w. będziesz sie teraz prostaku w pyskówki wdawał =/ mówie ci, że jak powstanie Imax, to w Bydzi, tu więcej klientów by było... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w Re: kiedy imax? IP: *.petrus.com.pl 12.05.05, 12:42 Może nie wiesz,ale największe zapełnienie sal kinowych corocznie jest właśnie w Toruniu-kulturalnej stolicy województwa.W Toruniu są także największe festiwale filmowe i jeśli powstanie to właśnie w Toruniu. Zresztą są takie plany.Uwierz mi. Odpowiedz Link Zgłoś
coooler1 Re: kiedy imax? 12.05.05, 12:45 Gość portalu: w napisał(a): > Może nie wiesz,ale największe zapełnienie sal kinowych corocznie jest właśnie w > Toruniu-kulturalnej stolicy województwa.W Toruniu są także największe festiwal > e filmowe i jeśli powstanie to właśnie w Toruniu. > Zresztą są takie plany.Uwierz mi. Dziwne, skoro na parkingu w bydgoskim multikinie widze pełno rejestracji CT. poza tym to z kulturą, to chyba u nas lepiej wygląda sytuacja... mamy więcej placówek kulturalarnych niż toruń...w bydzi też jest wiele festiwalów... u nas taki Imax zarobiłby poprostu więcej, więc gdy będą budować , to w Bydgoszczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w Re: kiedy imax? IP: *.petrus.com.pl 12.05.05, 12:52 Dziwne, skoro na parkingu w bydgoskim multikinie widze pełno rejestracji CT Swego czasu być może garstka torunian odwiedzała bydgoskie multikino-tak z ciekawości. Za kilka dni otworzą w Toruniu Cinema City i z pewnością nie zobaczysz już samochodów CT. poza tym to z kulturą, to chyba u nas lepiej wygląda sytuacja... > mamy więcej placówek kulturalarnych niż toruń Nie prawda. Możecie się jedynie pochwalić dość silną branżą muzyczną.Reszta słabiutka. w bydzi też jest wiele > festiwalów... u nas taki Imax zarobiłby poprostu więcej, więc gdy będą > budować , to w Bydgoszczy Jakie festiwale/przeglądy filmowe są w Bydgoszczy? Porównaj do Torunia. Będziesz miał odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kc Re: kiedy imax? IP: *.brda.net 12.05.05, 18:14 tak kultura u was jest na pewno na wysokim poziomie....szczegolnie jak nakladacie smietniki na glowy nauczycieli....bylem przed miesiacem w multikinie...rejestracji CT bylo sporo... Odpowiedz Link Zgłoś
a_weirdo Re: kiedy imax? 12.05.05, 12:51 Z tym, że IMAX prędzej powstałby w Toruniu, mogę się zgodzić, natomiast... > Może nie wiesz,ale największe zapełnienie sal kinowych corocznie jest > właśnie w Toruniu Tu nie masz racji. > kulturalnej stolicy województwa. Jednej z dwuch kulturalnych stolic województwa, jak już... :-) > W Toruniu są także największe festiwale filmowe Największe w regionie, jak sądzę... > i jeśli powstanie to właśnie w Toruniu. Ale to nie wynika z tych festiwali, a jak już z dużej liczby wycieczek szkolnych w Toruniu. > Zresztą są takie plany.Uwierz mi. Nie sądzę, żebyś cokolwiek wiedział o planach. Myślę też, że prędzej powstanie w większych miastach, które mają także więcej turystów. Pewnie jeszcze sporo lat minie zanim takie kino będzie w naszym regionie. Ale wierzcie mi - nie jest to duża strata. Odpowiedz Link Zgłoś
coooler1 Re: kiedy imax? 12.05.05, 12:54 w. no to zobaczymy.... Gdy takie kino powstanie w Bydgoszczy, odświeże ten wątek i wtedy z tobą podyskutuje.... =) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w Re: kiedy imax? IP: *.petrus.com.pl 12.05.05, 12:57 Być może powstanie w Bydgoszczy-kiedyś ,ale najpierw będzie w Toruniu. Odpowiedz Link Zgłoś
mozilla.org Re: kiedy imax? 12.05.05, 13:38 Gość portalu: w napisał(a): > Być może powstanie w Bydgoszczy-kiedyś ,ale najpierw będzie w Toruniu. tak, masz rację. najpierw powstanie w Toruniu, poniważ własnie w tym mieście urodził się Mikołaj Kopernik, macie "gotyk na dotyk" i już wkrótce będziecie miec drugi most. Odpowiedz Link Zgłoś
coooler1 Re: kiedy imax? 12.05.05, 14:38 Gość portalu: w napisał(a): > Być może powstanie w Bydgoszczy-kiedyś ,ale najpierw będzie w Toruniu. Zobaczymy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cogito Re: kiedy imax? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 14:59 Nie jest tak zle- mamy imax w Poznaniu- niedlugo uruchomia. Bedzie tam mozna jezdzic. Chociaz nie wiem czy w Trojmiescie nie ma- tez raczej powinien byc. Oczywiscie jesli zrobiliby imax to w pierwszej kolejnosci w Bydgoszczy, nie rozumiec tego moze tylko jakis zakompleksiony Torunczyk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w Re: kiedy imax? IP: *.petrus.com.pl 12.05.05, 15:47 Imax będzie w Toruniu,z tego powodu iż do miasta przyjeżdża co roku 1,5 mln turystów,a to głównie oni będą klientami takiego kina. W IMAXIE są wyświetlane filmiki pokazowe ,więc nie ma sensu iść na taki seans drugi raz,i właśnie dlatego nie ilość mieszkańców jest najważniejsza przy tej inwestycji,tylko siła przyciągania przez dane miasto osób z zewnątrz. Odpowiedz Link Zgłoś
coooler1 Re: kiedy imax? 12.05.05, 16:10 Buahahahaha :))))))))))) 1,5 mln turystów.... Ojjj przeliczyłeś sie i to dużo..... ktoś tu podawał statystyki z linkami, poczytaj sobie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LOL!! Re: kiedy imax? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 20:06 A dzis w raidu mówili, ze do polski przyjezdza 15 mln turystow rocznie..czyli 1/10 jedzie do Torunia?! buhahahahhahahahahhahaha!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś