Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

miejsce postojowe

14.08.03, 11:30
    Witam,
    Kupilam mieszkanie a razem z nim miejsce postojowe, ktore kosztowalo mnie
    przeszlo 20tys. Nie chcialam jego, bo nie mam auta, ale jesli bym go nie
    kupila to nie mialabym tez mieszkania.
    Co miesiac uiszczam za miejsce oplate wysokosci 75 zl, czy wedlug prawa musze
    placic? czy to ze jest ono moja wlasnoscia nie sprawia,ze nie powinnam placic?
    Za wszelkie odp. bede wdzieczna
    pozdr
    ANETA
    Obserwuj wątek
      • Gość: jasio2 Re: miejsce postojowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.03, 12:05
        lutraki napisała:

> Witam,
        > Kupilam mieszkanie a razem z nim miejsce postojowe, ktore kosztowalo mnie
        > przeszlo 20tys. Nie chcialam jego, bo nie mam auta, ale jesli bym go nie
        > kupila to nie mialabym tez mieszkania.
        > Co miesiac uiszczam za miejsce oplate wysokosci 75 zl, czy wedlug prawa
        musze
        > placic? czy to ze jest ono moja wlasnoscia nie sprawia,ze nie powinnam
        placic?
        > Za wszelkie odp. bede wdzieczna
        > pozdr
        > ANETA

Jedynym wyjściem jest zmienić uchwałę o wysokości zaliczki dotyczącej kosztów
        utrzymania garażu, np. konserwacja, sprzątanie (napewno nie jest tak często
        sprzątane jak pozostałe części wspólne).
      • serendepity Re: miejsce postojowe 18.08.03, 09:06
        Zawsze moglas kupic inne mieszkanie, teraz nie masz co narzekac. U mnie oplaty
        eksploatacyjne od miejsca postojowego w garazu wynosily 35zl a od lipca spadly
        do 25zl.
        Poza tym zawsze mozesz wynajac to miejsce postojowe i juz.

Serendepity.
        • Gość: midarek Re: miejsce postojowe IP: *.army.mil.pl / 10.15.0.* 18.08.03, 10:28
          BTW: kilka tygodni temu byl wyrok (NSA?) dotyczacy miejsc parkingowych.
          Chodzilo o to, ze nie powinny byc sprzedawane przez developera i stanowic jego
          zysk, lecz dopiero przez wspólnoty mieszkaniowe, ktore sa wlascicielami gruntu
          Pamietacie moze ten wyrok? Gdzie go moge znalezc?
          z gory dziekuje
          darek m.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka