Dodaj do ulubionych

Który planer lepszy?

12.09.26, 14:12
Zamówienie na prezent - planer na rok 2027, po lewej stronie ma być cały tydzień na wpisywanie spotkań i terminów, po prawej miejsce na notatki.
Znalazłam dwa planery, które mi się podobają ale sama nie używam wcale, więc nie wiem.
Pamiętam tylko z ematki, że moleskine ma przyjemny, żółtawy papier.
A jak z firmą leuchttrum? (Dobrze to napisałam?)
Ceny podobne, ale kolor okładki ladniejszy dla tej osoby. Mogę wkleić linki, dla porównania.
Z góry dziękuję za pomoc
Obserwuj wątek
    • princy-mincy Re: Który planer lepszy? 12.09.26, 14:12
      1. allegro.pl/oferta/tygodniowy-planer-i-notatnik-dusty-rose-c-18767677184
      Lub
      2. allegro.pl/oferta/kalendarz-moleskine-tygodniowy-xl-miekka-oprawa-12m-granatowy-2027-18889149022
      • mizantropka65 Re: Który planer lepszy? 12.09.26, 18:08
        Łeee, taki bez miejsca na wpisanie stopnia naukowego na okładce????? To się nie godzi!
        • princy-mincy Re: Który planer lepszy? 12.09.26, 18:53
          Chyba nie wiem, o czym mówisz.
          Jakiś konkretny link/ wątek?
          • mizantropka65 Re: Który planer lepszy? 12.09.26, 19:45

Tekst linku
            Notes alexis
            • princy-mincy Re: Który planer lepszy? 12.09.26, 20:52
              😱😱
              Kurde, i jak teraz podarować taki zwykły planer? Z czym do ludzi?
              • mizantropka65 Re: Który planer lepszy? 12.09.26, 22:23
                Toteż!!!!!! Nie pisz, że nie ostrzegałam
                • princy-mincy Re: Który planer lepszy? 12.09.26, 23:39
                  Prawdopodobieństwo, że obdarowany czyta ematke jest, hmm, bardzo niskie.
                  No ale jedna nie niemożliwe. Dzięki za ostrzeżenie!
    • arribeth Re: Który planer lepszy? 12.09.26, 16:43
      A czym obdarowany będzie pisał w tym plenerze? Papier Moleskine jest przyjemny w dotyku i kolorze, ale dość kapryśny - czasem przebija a prześwitywanie masz jak w banku. Jeśli ktoś zamierza pisać piórem i przeszkadza mu prześwitywanie Moleskine jest ryzykownym zakupem. Ale długopisy zniesiesmile Leuchtturm ma dobre opinie w papierniczym światku. Papier jest trochę grubszy i z tego co pamiętam biały, ale nie miałam nigdy ich kalendarza, tylko notatniki.
      A kolor Leuchtturma piękny, z nich dwóch bym jego chyba wybrała.
      • princy-mincy Re: Który planer lepszy? 12.09.26, 17:08
        Nie wiem czym konkretnie pisze, ale na pewno nie piórem- wiem, że używa wielu ołówków (kupuję takie z nacięciami, trójkątne i jakieś automatyczne. Na pewno nie piórem kulkowych czy długopisem żelowym.

I tak, mi właśnie ten drugi kolor, brudny róż też bardziej się podoba. Poza tym taki łatwiej znaleźć na biurku czy w plecaku/ torbie.
      • princy-mincy Re: Który planer lepszy? 12.09.26, 17:14
        AA, na zdjęciu na allegro papier tego drugiego nie wygląda na biały, tylko lekko kremowy. No ale nie wiem jak na żywo.
        W najgorszym przypadku zamowie obydwa, chociaż wolałabym nie bawić się w odsyłanie i blokowanie pieniędzy.
      • dr.amy.farrah.fowler Re: Który planer lepszy? 13.09.26, 07:08
        Moleskine ma kiepski papier, Paperblanks znacznie lepsze.
    • tania.dorada Re: Który planer lepszy? 12.09.26, 16:52
      Obie firmy dobre, jeśli osoba jest z waszej rodziny adhdowcow to ten bardziej kolorowy.
      • princy-mincy Re: Który planer lepszy? 12.09.26, 17:09
        Dla mnie też ten różowy ładniejszy ale chyba jednak wnętrze ważniejsze.
        W najgorszym przypadku zamowie oba i wybiorę na żywo.
        • tania.dorada Re: Który planer lepszy? 12.09.26, 19:02
          Najważniejsze to żeby ten planer był pod ręką kiedy jest potrzebny, więc żadne wnętrze nie pomoże jeśli osoba np. ma tendencję do siania fantów albo ma nieduża torebkę i planer się w niej niewygodnie mieści lub na odwrót, dużą, ciemną i przepastną.
    • pepsi.only Re: Który planer lepszy? 12.09.26, 19:31
      Matkojedyna, ale cena?! surprised

Ja kupuję firmy Interdruk, za max 30zł... uncertain lubię format A5, czyli zeszyt, bo bez problemu wchodzi do mojej torebki, aktualnie jadę na dwa różne planery, więc nie mogą być zbyt duże. I korzystam z obu. Muszę.
      Np. tego typu:
      allegro.pl/produkt/kalendarz-ksiazkowy-2027-a5-interdruk-wielokolorowy-63c28d97-be71-4146-86bb-f6d4100a127f?offerId=18911427322
      Papier moim zdaniem jest mniej więcej we wszystkich planerach podobny, a ja jedynie zwracam uwagę na okładkę- dla mnie musi być lekko lakierowana, bo wtedy mniej się brudzi, mniej się wyciera.

(Mogę zrobić zdjęcie jak wygląda innej firmy, planer dostałam na prezent, więc trudno, okładka jest jakby papierowa, jakby eko wink i wygląda mało estetycznie- brudu jako takiego nie widać, ale błyskawicznie powycierały się brzegi okładki).
      • pepsi.only Re: Który planer lepszy? 12.09.26, 19:37
        A jednak, brud też widać... nie polecam, firma Antra.
      • princy-mincy Re: Który planer lepszy? 12.09.26, 20:53
        No cena wysoka ale to prezent ma być.
        • pepsi.only Re: Który planer lepszy? 12.09.26, 22:26
          A, prezent! To cofam zdanie o cenie. smile
          Kup ładny.
    • mocca26 Re: Który planer lepszy? 12.09.26, 19:57
      Jeżeli planer to kalendarz to polecam jak zwykle Muji
    • arthwen Re: Który planer lepszy? 14.09.26, 11:01
      Lubię Moleskine, bo papier jest super fajny w dotyku, cieniutki i bardzo fajnie się na nim pisze. I jako jedyny miał notatniki na 400 stron wink
      Układ to już zależy od osobistych preferencji, ja nie lubię gotowych, więc zawsze kupowałam sobie taki przeznaczony do BuJo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka