lubosz00 31.01.08, 12:21 Witam . Co sądzicie o mozaikach w mieszkaniu ?? moze sie spotkaliscie z czyms takim?? Jak oceniacie taką forme wykonczenia wnętrz?? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aldib Re: Mozaika Artystyczna i dekoracyjna w mieszkani 06.02.08, 19:59 Wlasnie przygotowuje sie do wykonania takiej w mojej nowej lazience.Przeszukalam chyba caly internet i nie moge znalezc produktow ktore bylyby mi potrzebne np.szklo barwione. Na stronach angielskojezycznych sklepow online dla amatorow sa niezliczone ilosci. Szkoda ze u nas wciaz taki zascianek.Ja osoboscie mozaikami jestem zachwycona i chcialabym miec ich kilka w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Mozaika Artystyczna i dekoracyjna w mieszkani IP: *.icpnet.pl 09.05.08, 09:34 Znalazłam firmę, która robi piękne mozaiki, można też u nich kupić same płytki, taniej niż we Włoszech i zrobią wszystko, co chcesz. Firma jest z Poznania i nazywa się Pixelmosaic, taka mała rodzinna firma. Maja stronę www. A mozaika w mieszkaniu to perełka:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bojana Re: Mozaika Artystyczna i dekoracyjna w mieszkani IP: *.chello.pl 26.06.08, 23:35 mozaiki są piękne, ma w łazience, ale rozkoszuję sie strukturą:-) Mam mozaikę z trawertynu. Polecam stronę, zachwyca: www.sicis.it/index.php?lingua=ing Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Natasza Re: Mozaika Artystyczna i dekoracyjna w mieszkani IP: *.icpnet.pl 04.07.08, 15:11 Dzięki, naprawdę cudne, ale koszmarnie drogie. Kontaktowałam się z pixelmosaic i zrobią mi podobną, ale o wiele taniej:) Dziękuje Wam za pomoc i porady. napisze później jak wyszło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mozaika Re: Mozaika Artystyczna i dekoracyjna w mieszkani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.08, 00:47 Witam. To naprawde bardzo fajna sprawa, ladnie wyglada i nadaje swoisty klimat ;) Zapraszam na Nasza strone poswiecona wlasnie mozaice szklanej i artystycznej: moz-art.pl/ Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yoga5 Re: Mozaika Artystyczna i dekoracyjna w mieszkani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.08, 22:29 Witam . Mozaika jest niewątpliwie piękna . Mnie sie równiez bardzo podoba . Równie dekoracyjna jest płaskorzeźba, na która zdecydowałam się w przedpokoju. Widziałam równiez w łazience z motywem kapiacych sie kobiet. Polecam www.idda.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pokrak Re: Mozaika Artystyczna i dekoracyjna w mieszkani IP: *.adsl.inetia.pl 21.06.08, 08:57 To wspaniały pomysł. Widać, że masz zainteresowania artystyczne i jesteś wrażliwą obserwatorką. Może najtaniej będzie zatrudnić jakiegoś studenta mozaiki 4 roku? On to wykorzysta do swojej pracy dyplomowej ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta piękne mozaiki ceramiczne IP: *.icpnet.pl 24.06.08, 13:17 Niestety mozaika jest dość droga..., ale na pewno warto wydać kilka tysięcy by mieć coś unikatowego i pięknego w domciu. Mam już piękną 2 m mozaikę w salonie, a teraz marzę o takiej wanience - www.pixelmosaic.com.pl/projects/pl/wanny :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nunej Re: piękne mozaiki ceramiczne IP: *.com.pl 07.08.08, 21:50 Widziałam tą stronę Pixelmosaic, ale nie powaliło mnie na kolana :) Ale bardzo zainteresowało i szukałam w Gogolach i znalazłam kilka firm, artystów w Polsce, którzy zajmują się takim rzemiosłem. Tak szczerze to największe wrażenie zrobiły na mnie prace z kamienia ze strony www.karwat-mozaika.pl To niewiarygodne, co oni tam robią i że mozaika może mieć tyle postaci :) Mnie oczarowały ich prace :) i chce takie mieć :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: piękne mozaiki ceramiczne IP: *.189.216.6.skyware.pl 16.09.08, 23:07 Owszem, jest kilku mozaikowców w Polsce, ale generalnie trudno jest wyszukać takich, którzy robią coś ciekawszego niż lampki czy stoliki. Widziałem taką stronkę, gdzie robią całkiem fajne rzeczy, warto zajrzeć: www.mozaicon.republika.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katarynkam Re: Mozaika Artystyczna i dekoracyjna w mieszkani IP: *.spray.net.pl 06.04.09, 15:02 mnie jakiś czas temu robił mozaike artysta z ostrowca św. nie wiem czy ma strone www bo polecili mi znajomi nazywal sie damian walczak albo walczyk polecam ale telefon zgubiłam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasiiia Re: Mozaika Artystyczna i dekoracyjna w mieszkani IP: *.icpnet.pl 26.05.09, 23:16 A ja polecam www.ardea-arte.pl Odpowiedz Link Zgłoś
gruszkazfartuszka Re: Mozaika Artystyczna i dekoracyjna w mieszkani 27.05.09, 12:58 jeśli chodzi o "dzieła sztuki" to owszem, piękne, ale łatwo wychodzą z mody. Chyba znudziłoby mi się patrzenie wciąż na tą samą mozaikę... wolę zwykłe mozaikowe kafelki tzn coś takiego eplytki.pl/oferta.php , są bardziej neutralne :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aleksandra Re: Mozaika Artystyczna i dekoracyjna w mieszkani IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.06.09, 18:49 A ja uwazam, ze dobre dzielo sztuki nigdy sie nie nudzi => www.m-mosaicstudio.pl/mucha Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: Mozaika Artystyczna i dekoracyjna w mieszkani IP: *.xdsl.centertel.pl 09.06.10, 10:21 wychodzą z mody? masz specyficzne podejście nie ma co, polecam stronę między innymi z mozaikami www.artmur.com.pl/mozaika/mozaika.html mają ciekawe realizacje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: Mozaika Artystyczna i dekoracyjna w mieszkani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.10, 17:41 Mam taką mozaikę. W łazience. Teraz robię w kuchni :-). Obie przewijają się po pomieszczeniach, nadają miły klimat. Obie je robię z resztek płytek jakie zostawił mi płytkarz po położeniu ich na podłogi. Kawałeczki wyszły prosto spod młotka, nieregularne, ale niestety starałam się by były drobniutkie. Czasochłonna praca, ale jaki efekt! Naklejam je prosto na ścinę (odkurzona i umyta) klejem do płytek, wypełniam fugą. Jeśli robilibyście mozaikę z większych płytek bez zachowania małych odległości pomiędzy kawałkami, polecam użyć fugę do luksferów. W łazience zamiast fugi mam chropowatą i surową w charakterze zaprawę wapienną, na nią naklejałam łupki. Tam się mniej kurzy i kurz nie jest tłusty. W kuchni- tak już praktyczniej- aby czasem zmyć coś jak mi się chlapnie" :-)> Polecam tą zabawę. Odpowiedz Link Zgłoś