vasilip 25.09.11, 08:36 Na straganach jest ich pełno niestety w moich okolicach (Gliwice) na razie ich brak, szkoda bo grzybobranie to fajna sprawa. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
waga_1949 Re: Pora na grzyby 26.09.11, 07:55 Pamiętajcie o tym,że wszystkie grzyby są jadalne, ale niektóre tylko jeden raz!!! Odpowiedz Link
mattos Re: Pora na grzyby 29.09.11, 16:01 Byłem dziś na grzybach. Przez 2 godziny ani jednego i już myślałem, że z niczym się do domu wróci, ale potem po dwóch godzinach zaczęli się pokazywać. Nie ma malutkich grzybków a te, co są to musieli już od kilku dni rosnąć, ale nie są robaczywe. 6 Prawdziwków a reszta to podgrzybki. Trzeba z grzybobraniem jeszcze kilka dni poczekać. Załączam fotkę, którą dziś zrobiłem w lesie. Kliknij w fotkę to zobaczysz w powiększeniu. Odpowiedz Link
gklej Re: Pora na grzyby 29.09.11, 16:58 u mnie w lesie koło mego rancza nie ma grzybow, nawet trujących ani jednego, ponieważ są tam same piachy, nie ma deszczu, chyba nic nie nazbieram. Pozdrawiam grzybiarzy. Odpowiedz Link
dominika.24 Re: Pora na grzyby 29.09.11, 17:02 Mattos ,grzyby jak grzyby ,nawet ładne ale mnie ten korek w grzybach wygląda podejrzanie!! Odpowiedz Link
mattos Re: Pora na grzyby 29.09.11, 17:23 Nic tam nie ma takiego podejrzanego bo za dużo leków biorę. Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Pora na grzyby 29.09.11, 18:54 Zbierałam wczoraj w pylandzkich lasach kozaki, maślaki, podgrzybki byłam z psem a dzisiaj rano jeszcze raz pojechałam bo nie byłam jeszcze w trzech dobrych miejscach. Były. Już mam zamarynowane i się dosuszają. Od rana suszyłam w słońcu na betonie. aga Odpowiedz Link