Dodaj do ulubionych

Pora na grzyby

25.09.11, 08:36
Na straganach jest ich pełno niestety w moich okolicach (Gliwice) na razie ich brak, szkoda bo grzybobranie to fajna sprawa.
Obserwuj wątek
    • metalin Re: Pora na grzyby 25.09.11, 23:04
      Byłam dziś w lesie....sucho i grzybów braksad
      • waga_1949 Re: Pora na grzyby 26.09.11, 07:55
        Pamiętajcie o tym,że wszystkie grzyby są jadalne, ale niektóre tylko jeden raz!!!
        • mattos Re: Pora na grzyby 29.09.11, 16:01
          Byłem dziś na grzybach. Przez 2 godziny ani jednego i już myślałem, że z niczym się do domu wróci, ale potem po dwóch godzinach zaczęli się pokazywać. Nie ma malutkich grzybków a te, co są to musieli już od kilku dni rosnąć, ale nie są robaczywe. 6 Prawdziwków a reszta to podgrzybki. Trzeba z grzybobraniem jeszcze kilka dni poczekać. Załączam fotkę, którą dziś zrobiłem w lesie.
          Kliknij w fotkę to zobaczysz w powiększeniu.

http://www.otofotki.pl/img23/miniaturki/fw774_Zdjecie0218.jpg
          • gklej Re: Pora na grzyby 29.09.11, 16:58
            u mnie w lesie koło mego rancza nie ma grzybow, nawet trujących ani jednego, ponieważ są tam same piachy, nie ma deszczu, chyba nic nie nazbieram.
            Pozdrawiam grzybiarzy.
          • dominika.24 Re: Pora na grzyby 29.09.11, 17:02
            Mattos ,grzyby jak grzyby ,nawet ładne ale mnie ten korek w grzybach wygląda podejrzanie!!
            • mattos Re: Pora na grzyby 29.09.11, 17:23
              Nic tam nie ma takiego podejrzanego bo za dużo leków biorę.
              • aga-kosa Re: Pora na grzyby 29.09.11, 18:54
                Zbierałam wczoraj w pylandzkich lasach kozaki, maślaki, podgrzybki byłam z psem a dzisiaj rano jeszcze raz pojechałam bo nie byłam jeszcze w trzech dobrych miejscach. Były. Już mam zamarynowane i się dosuszają. Od rana suszyłam w słońcu na betonie. aga
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka