ania_slawek 28.02.08, 11:07 witam zastanawiam się nad projektem casa grande, odpowiada mi rozkład pomieszczeń oraz wielkość co o nim myślicie, może jest ktoś kto do buduje???? galeriaprojektow.pl/casa_grande.htm Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ania_slawek Re: projekt casa grande 28.02.08, 11:09 galeriaprojektow.pl/casa_grande.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: projekt casa grande IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.08, 11:49 Bryła dzięki elementowi łuku wygląda jak napompowana, ale rozkład faktycznie niezły, a przede wszystkim wreszcie widzę porządną kuchnię - wydzieloną od pokoju dziennego, wreszcie spiżarnia i wreszcie kotłownia dostępna z przedsionka. Sama też takie rozwiązanie zastosowałam w swoim projekcie. ładne pokoje na poddaszu. Odpowiedz Link Zgłoś
ania_slawek Re: projekt casa grande 28.02.08, 15:06 No własnie my chcieliśmy z tych ozdób drenianych zrezygnować. Układ pomieszczeń bardzo mi się podoba i przede wszystkim wydaje mi się funkcjonalny. Tylko myślę , że trochę za na zewnątrz jest za skromny. Sama nie wiem . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: projekt casa grande IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.08, 18:32 Skromny na zewnątrz? Ja bym pomyślała o oknach w salonie, przesunięcie może pomoze. A z tych łuków to i ja bym zrezygnowała. W prostocie cała elegancja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ale Re: projekt casa grande IP: *.eranet.pl 28.02.08, 22:06 Czym skromniej na zewnątrz tym lepiej, nie będzie przeładowanego ozdóbkami potworka. Muszę powiedzieć, ze bardzo sensownie rozplanowane wnętrza. Spora kuchnia i pokój dzienny, sypialnie, które nie są klitkami, fajna łazienka na górze. Moim zdaniem minusem jest bardzo mała kotłownia i brak pomieszczenia gospodarczego. Odpowiedz Link Zgłoś
ania_slawek Re: projekt casa grande 29.02.08, 08:30 Pomiszczenie gospodarcze chcemy sobie zrobić za garażem no równo z łazienką, a okno z łazienki dać na taras, jeszcze chcę zmodyfikować okno w kuchni a raczej wstawić tam drzwi balkonowe, i w salonie też na tej ścianie drzwi balkonowe bo z tamtej strony chcemy mieć taras. Pozdrawiam i dziękuje za porady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ale Re: projekt casa grande IP: *.eranet.pl 29.02.08, 21:20 Fajny pomysł z drzwiami balkonowymi z kuchni. Pewnie trochę Wam to ograniczy możliwość zabudowy kuchennej, ale i tak kuchnia jest spora. A to będzie bardzo przyjemne, żeby rano na śniadanie czy kawę wyjść prosto z kuchni na taras... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś