Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

WIECHA - POMOC !!!

IP: *.kolornet.pl / 192.168.2.* 29.08.03, 19:06
    Właśnie się dowiedziałamm, że na mojej budowie postawili już wiechę, jutro
    będę widziałą się z wykonawcą ( brygada górali ). Czy powinnam zjawić się
    np. z ... butelką wódki ??? Czy wypada, a może trzeba się inaczej zachować ?
    Tylko jak ? Pomóżcie - PILNIE!!!
    Obserwuj wątek
      • Gość: ami Re: WIECHA - POMOC !!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 29.08.03, 19:13
        jeżeli to górale to jedna butelka nie wystarczy :)
      • ewusia94 Re: WIECHA - POMOC !!! 30.08.03, 01:28
        Przyniesienie wódki na budowę na "wiechę" to norma w przypadku, kiedy stawiasz
        dom zatrudniając miejscową ekipę, np. w we wsi podkarpackiej i pragniesz
        zapewnić sobie przychylność przyszłych sąsiadów. Jako kobieta pamiętaj o tym,
        że nie możesz odmówić propozycji wypicia kieliszka z robotnikami. Najlepiej
        będzie dla przyszłych układów, jeśli wybronisz się od wódki wstydem i powodami
        religijnymi, oczywiście całkowicie opartymi na nauczaniu tradycyjnego Kościoła.
        Jak masz faceta - wyślij go na taką akcję (niech nawet się upije), może być
        nieźle.

Jeśli gdzieś w Polsce zatrudniłaś ekipę górali na umowie - zignoruj ten zwyczaj
        dla własnego dobra (a gdzie w umowie o wykonanie prac zapewnili sobie prawo do
        wódki, wyżery i impry na "wiechę"?). Najlepiej teksty o "wiesze" potraktuj jako
        sądujące twoją zdolność do bycia jeleniem (naciągania cię na nadprogramową
        kasę). Śmiej się, gratuluj uprzejmie i zbywaj ich. Mogą udawać obrażonych, kląć
        i próbować cię zastraszyć. Jak się uprą - spuść ich na drzewo. Przecież jak
        poszukasz (też w WWW) - w twojej okolicy pracuje już wiele lokalnych firm
        budowlanych, które tylko czekają, aż im cos zlecisz i za mniejszą kasę, bo
        ci "górale" ostatnio stali się zbyt zepsuci powodzeniem.

Piszę to opierając się na doświadczeniach mojej licznej rodziny. W ciągu
        ostatnich 7 lat wybudowaliśmy 6 domów. Ostatni (mojej rodziny) wszedł właśnie
        gładko w etap wykończenia...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka