isztar5 18.03.08, 12:10 Witam Będę miała w domu schody betonowe, ale chciałabym obłozyć je czymś innym niż typowe drewno, może np parkiet przemysłowy? Ewentualnie może cos innego??? Będę wdzieczna za kazdą podpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Bogdan Re: Czym obłożyć schody betonowe? IP: *.osd.vectranet.pl 06.04.08, 14:52 Ja dostałem ofertę od stolarza na obłożenie schodów betonowych dębiną lub bukiem (cena ta sama), 16 stopni, podstopnie plus półpiętro 90x90, poręcze, montaż cena: 4000, lakierowanie dodatkowo 300, chciałbym wiedzieć czy to dobra cena. Odpowiedz Link Zgłoś
isztar5 Re: Czym obłożyć schody betonowe? 07.04.08, 14:51 Uważam że bardzo dobra cena. Nasz stolarz sa stopien i postopien jeden chce 370 zl z montazem. Trzeba jeszcze doplacic za spoczniki i balustrady. Chetnie poprosze o namiar na tego stolarza Odpowiedz Link Zgłoś
kaaarooll Re: Czym obłożyć schody betonowe? 09.04.08, 12:56 ja tez poprosze (na kaaarooll malpka gazeta.pl) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
weksa Re: Czym obłożyć schody betonowe? 13.04.08, 09:11 może granitem lub marmurem picasaweb.google.com/home Odpowiedz Link Zgłoś
montrealczyk marmur Morawica 12.05.08, 06:55 znajomi położyli na parapety i schody. jest to dużo tańsze od drewna. ja w przyszłości tak zrobię. Także marmur. Drewno jest dużo droższe. przynajmnie tak było 5-6 lat temu. Ale chyba drewno jeszcze podrożało.Tylko jest problem z obsadzeniem poręczy w marmurze. Nie każdy to dobrze zrobi. Tylko kamień. Ale bez przesady . Bo kamień jest zimny. i nogi marzną Szczególnie jak się oszczędza na grzaniu. Nogi odpadaja. Odpowiedz Link Zgłoś