Gość: KingsX IP: *.centertel.pl 22.09.03, 17:55 Odebrałem mieszkanko od Merkurego. Kto odebrał niech się wpisze. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Irka Re: Relaksowa IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 22.09.03, 20:41 Gość portalu: KingsX napisał(a): > Odebrałem mieszkanko od Merkurego. > Kto odebrał niech się wpisze. > > Pozdrawiam. Witam, Właśnie wróciłam z delegacji i ciekawa jestem Twoich spostrzeżeń związanych z odbiorem mieszkania. Czy były jakieś usterki i czy korzystałeś z jakiejś pomocy? Ja odbieram mieszkanie 26 wrzesnia w piątek. Jutro natomiast mam zamiar pójść sobie do mieszkania i w spokoju popatrzeć. Mam nadzieję,że będzie OK. Pozdrawiam serdecznie i liczę na odzew. Irka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KingsX Re: Relaksowa IP: *.centertel.pl 23.09.03, 10:10 Gość portalu: Irka napisał(a): > Gość portalu: KingsX napisał(a): > > > Odebrałem mieszkanko od Merkurego. > > Kto odebrał niech się wpisze. > > > > Pozdrawiam. > Witam, > Właśnie wróciłam z delegacji i ciekawa jestem Twoich spostrzeżeń związanych z > odbiorem mieszkania. Czy były jakieś usterki i czy korzystałeś z jakiejś > pomocy? Ja odbieram mieszkanie 26 wrzesnia w piątek. Jutro natomiast mam zamiar > > pójść sobie do mieszkania i w spokoju popatrzeć. Mam nadzieję,że będzie OK. > Pozdrawiam serdecznie i liczę na odzew. > Irka Witam, Odbiór mam już za sobą. Przewidziana jest 1 h na odbiór każdego mieszkania i ja ją wykorzystałem w pełni. Ostatecznie udałem się sam, wyposażyłem się tylko w poziomicę i dalmierz. Tak naprawdę to na odbiorze należy sprawdzić okna (jak się wpuści ekipę to reklamacji nie przyjmą), drzwi wejściowe, elektrykę i wod/kan czy zgodne z planem. Oknom należy się przyjrzeć naprawdę dokładnie ponieważ są z tworzywa i o uszkodzenie łatwo, należy też sprawdzić czy nie są źle osadzone, nie mogą się same otwierać ani zamykać. Drzwi wejściowe wyglądają na razie jak do szpitala w Abramowicach, są bez klamek. No i dowiedziałem się, że za montaż progu którego jest brak należy dopłacić jeśli ktoś chce go mieć (drzwi ppoż bez progu są niewiele warte). Gniazdka i kontakty mogłem tylko policzyć bo prądu jeszcze nie ma więc sprawdzić nie mogłem czy wszystko jest ok. Należy też spisać stan liczników wody i energii. Na tynkach wielkich wad nie widać, a te które dostrzegłem nie warte były reklamowania. Mierzenie mieszkania i oglądanie tynków należy pozostawić na weekend i spokojnie to zrobić. Po odebraniu kluczy nie ma problemu żeby to zareklamować. Na jakieś 30 odebranych mieszkań tylko jeden przyszły mieszkaniec zgłosił dwie usterki ale nie wiem jakie. Jak trochę ochłonę to może przypomnę sobie coś jeszcze. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irka Re: Relaksowa IP: 126.20.49.* 23.09.03, 14:28 Witam, Dziękuję za wszystkie informacje na temat odbioru mieszkania, na pewno z nich skorzystam. Okna to ważna sprawa. Podobno ważne jest też to czy podłogi są wypoziomowane bo później koszty takich poprawek są wysokie. Ja cały czas liczę na to że wszystko będzie OK. Serdecznie pozdrawiam Irka Odpowiedz Link Zgłoś