Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Mam ogromny dylemat" łóżko wodne"dobre jest ?help

30.06.08, 12:09
    Moi drodzy mam wielki dylemat łóżko wodne czy materac na sprężynach? Miałam
    okazję położyć się na wodnym i stąd ten dylemat a muszę podjąć słuszną
    decyzję.Bardzo proszę użytkownik łóżka wodnego o opinię czy na takim łóżku
    można się wyspać ? Mnie boli kręgosłup a podobno, jak przekonywał mnie pan w
    sklepie - na łóżku wodnym rano wstajemy i nic nas nie boli, to brzmi jak cud.
    Co Wy na to ??? Proszę o pomoc bo muszę się szybko zdecydować :) Pozdrawiam i
    liczę na Was !!!
    Obserwuj wątek
      • Gość: Madeleine Re: Mam ogromny dylemat" łóżko wodne"dobre jest ? IP: *.dsl.mindspring.com 01.07.08, 03:53
        Mialam wodne lozko przez wiele lat, chociaz stalo w pokoju goscinnym wiec na nim
        rzadko sypialam. Ale moja mama do dzisiaj mowi, ze jak nas odwiedzala to nigdy
        sie lepiej nie wyspala. My czesto sypialismy tam w weekendy i bylo bardzo wygodne.
        Jedyne na co powinnas zwrocic uwage, to czy jest to lozko jednokomorowe (jak sie
        przebije to masz DUZY problem) czy tez takie z wieloma komorami (u nas byly to
        dlugie, chude walki, to wlasnie polecam). Po kilku latach co jakis czas ktorys
        walek pekl, az w koncu zostalo ich 3 i wyrzucilismy cale lozko. Aha, te lozka sa
        bardzo ciezkie i nie polecane do uzywania na pietrze. Tzn ja mowie o normalnym
        domu, nie wiem jak w bloku.
      • tomeii Re: Mam ogromny dylemat" łóżko wodne"dobre jest ? 01.07.08, 17:20
        takie łóżko z rurkami wypełnionymi wodą to nie jest prawdziwe łóżko wodne ja mam
        takie wypełnione wodą - nowy zakup :) jestem bardzo zadowolony są w nim dwa
        oddzielne materace ale wcale tego nie czuc można spać wzdłuż i w szerz mam
        stronkę internetową tego sklepu www.morpheo.pl/ można jechać i wypróbować
        proponują nawet kocyk :) żartuję a tak właściwie to podam wam stronkę to sami
        sobie poczytacie www.morpheo.pl Hejka
        • al9 zdanie odrębne 02.07.08, 09:50
          moim zdaniem to gadżet niezły w burdelu
          fajny na 2 spania
          na dłuższą metę - masakra...
          al
          ps.kręgosłupowi służą specjalne materace o stopniowanej twardości...
          • aniabania1974 Re: zdanie odrębne 02.07.08, 15:32
            hmmm..al..w burdelu to watpie ze ktos by tego używał..raczej do bzykania sie nie
            nadaje.pomysl czemu..?:):)
          • anastejzja Re: zdanie odrębne 22.07.08, 12:16
            Właśnie słyszałam, że przeciwnie nawet wspomaga te sprawy więc się nim zainteresowałam :) :)
      • asia_k_19 Re: Mam ogromny dylemat" łóżko wodne"dobre jest ? 02.07.08, 20:38
        nie miałam okazji spać na łóżku wodnym, za to na bolące plecy szczerze polecam
        materac lateksowy, taki z wyższej półki. My mamy nasz już prawie 3 lata i nie
        zdarzyło się jeszcze żebym obudziła się "połamana"
        • Gość: Kasiek Re: Mam ogromny dylemat" łóżko wodne"dobre jest ? IP: *.intrograf.com.pl 03.07.08, 11:43
          Asiu możesz powiedzieć jakiej firmy macie materac? Ja własnie szukam jakiegos
          dobrego materaca, najlepiej dość twardego, własnie z powodu bolącego kręgosłupa...
          • tomeii Re: Mam ogromny dylemat" łóżko wodne"dobre jest ? 03.07.08, 14:32
            Zanim kupiłem swoje łóżko wodne kilka dni temu to obdzwoniłem kilku lekarzy i pozytywnie się wypowiedzieli a teraz mogę już powiedzieć z autopsji śpi się cudownie nic nie boli i jest wręcz zalecany dla osób z bólami kręgosłupa a mówię tak dlatego, że łóżka wodne są kupowane przez ośrodki rehabilitacyjne. Widziałem jakąś wzmiankę o materacu lateksowym, to dziadostwo uczula mój brat sobie kupił i musiał oddać bo jest uczulony na lateks więc proponuję najpierw testy zrobić. Nowoczesne łóżka wodne to nie te same co 20 lat temu sami zobaczcie www.morpheo.pl będziecie zaskoczeni !!!
            • Gość: ustawiony Re: Mam ogromny dylemat" łóżko wodne"dobre jest ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.08, 13:28
              Zgadzam się z kolegą :)Lateks jest do kitu !Wodne jest ok :)
          • asia_k_19 Re: Mam ogromny dylemat" łóżko wodne"dobre jest ? 08.07.08, 19:36
            przepraszam, że dopiero teraz odpowiadam,
            nasz materac jest z firmy mk foam, trzy lata temu kosztował około tysiąca złotych,
            co do uczuleń..
            nas do tej pory nic nie uczula :D
            • Gość: tomeii Re: Mam ogromny dylemat" łóżko wodne"dobre jest ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.08, 11:34
              Nie wszyscy są jednakowo wrażliwi u niektórych wychodzi uczulenie po latach. A czytałaś może ten link chyba kolega ustawiony przesłał ? Powinnaś go przeczytać!!!!!!!
        • Gość: dobea Re: Mam ogromny dylemat" łóżko wodne"dobre jest ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.08, 12:19
          lateks do bani bo uczula !!!!!!!!!
        • Gość: ustawiony Re: Mam ogromny dylemat" łóżko wodne"dobre jest ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.08, 14:18
          a to adres dla zainteresowanych lateksem jak wam zdrowie miłe to najpierw przeczytajcie <;)cewa.hosp.torun.pl/nastepstwa/uczulenie.na.lateks.html
        • krystynacz46 Re: Mam ogromny dylemat" łóżko wodne"dobre jest ? 03.08.08, 19:00
          Gdzie można kupić takie łóżko?
          • Gość: ustawiony Re: Mam ogromny dylemat" łóżko wodne"dobre jest ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.08, 13:11
            www.morpheo.pl/pl/index Tam znajdziesz odpowiedz na Twoje pytanie :):)
      • Gość: . Re: Mam ogromny dylemat" łóżko wodne"dobre jest ? IP: *.tktelekom.pl 22.07.08, 12:24
        kredyty gotowkowe,hipoteczne,mieszkaniowe
        nasza oferta na stronie
        www.kredyty.dbv.pl
        • Gość: ustawiony Re: Mam ogromny dylemat" łóżko wodne"dobre jest ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.08, 14:10
          Łóżka wodne nie są aż takie drogie żeby zaraz brać kredyt ........:)
          • Gość: hydraulik Re: Mam ogromny dylemat" łóżko wodne"dobre jest ? IP: *.anonymizer.ccc.de 23.07.08, 18:36
            Chcesz mieć reumatyzm, kup sobie łóżko wodne, rezultat gwarantowany.
            Dla szybszego efektu polecam zimny strumień wody z kranu połączyć z
            jednej strony, a odpływ z drugiej. :))
            • dobea Re: Mam ogromny dylemat" łóżko wodne"dobre jest ? 24.07.08, 12:12
              O czym Ty mówisz........ jaki reumatyzm ????? Ja mam i reumatyzm i łóżko wodne ! Łóżko wodne ma taki bajer że ma wmontowany termostat i można sobie temperaturę regulować odpowiednio do pogody lub naszych zachcianek, więc jeśli jest zmiana pogody ustawiam sobie łóżeczko na wyższą temperaturkę i nogi mnie nie bolą a jak komuś doskwiera reumatyzm to wie że i w środku nocy potrafi wybudzić a wtedy i nacieranie i zawijanie bandażami elastycznymi nie pomaga.Więc Panie hydrauliku najpierw sprawdzić potem mówić.........OK ?
      • Gość: gipka Re: Mam ogromny dylemat" łóżko wodne"dobre jest ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.08, 14:34
        widziałam łóżka wodne w Olsztynie w Carrefourr na parterze czy to te łóżka o
        których mowa ?
      • kkc-kasia Re: Mam ogromny dylemat" łóżko wodne"dobre jest ? 05.08.08, 09:06
        witam,
        też chcieliśmy mieć łóżko z materacem wodnym, więc wybraliśmy się na weakend do
        hotelu (pensjonatu), który taki materac wodny promował w ofercie.
        i powiem ci że noc na nim to była MASAKRA :) mój mąz jest dość ciężkawy i każdy
        jego ruch na łóżku powodował że ja "pływałam" - uczucie tylko przez pierwszą
        godiznę było fajne, a potem to juz nie ......
        doradzam taki test łóżka, może tobie takie "bujanie" przy każdym przewróceniu na
        inny bok będzie odpowiadało :)
        • Gość: ustawiony Re: Mam ogromny dylemat" łóżko wodne"dobre jest ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.08, 13:08
          Moja droga bardzo Ci współczuję gdyż te łóżko wodne na którym spałaś było przedpotopowe:) Teraz są łóżka wodne ful wypas - Ty możesz skakać po swojej części łóżka a mąż nie będzie tego czuł, więc rozumiem Twoje rozczarowanie. Oto stronka internetowa firmy która od niedawna jest na rynku polskim ale wiele lat opracowywała rynek zachodni i udoskonalała swój produkt czyli łóżko wodne. www.morpheo.pl/pl/index Te łóżka mają jeszcze mnustwo zalet zdrowotnych ale to już sama poczytaj :) Pozdrawiam, posiadacz łóżka wodnego :)
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka