Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

farba magnat???

14.08.08, 16:15
    hej. co sądzicie na temat farby magnat?są wydajne? jeżeli ktoś malował tymi
    farbami poproszę o opinię? nie długo czeka mnie malowanie i nie chciałbym
    wyrzucać pieniędzy w "błoto"
    Obserwuj wątek
      • firma-projekt Re: farba magnat??? 16.08.08, 09:56
        Polecam firmę Tikkurila.
        • Gość: tadek Re: farba magnat??? IP: *.xdsl.centertel.pl 18.08.08, 09:46
          Malowałem farbami magnat, wyszło super. Pokryło za pierwszym razem, kolor bardzo
          ładny. Zresztą, farba nie należy do najtańszych, po takiej cenie dobrej jakości
          trzeba się spodziewać i nie rozczarowałem się.
          • werner31 Re: farba magnat??? 18.08.08, 14:14
            a jak jest z tą ich zmywalnością??? kolory nie tracą na "intensywności"jak
            usuwamy jakieś zanieczyszczenia???
            • Gość: tadek Re: farba magnat??? IP: *.xdsl.centertel.pl 20.08.08, 11:38
              Szczerze mówiąc, nie miałem jeszcze okazji zmyć jakiegoś porządnego zabrudzenia.
              Zmywałem ślad od kapcia ( pies nie złapał) i mały ślad po fotelu ( za blisko
              ściany) i zeszło, a farba bez zmian. Ale co do "poważniejszych" akcji, to nie
              miałem takiego doświadczenia, ale po tych "małych" akcjach zapowiada się dobrze.
              • werner31 Re: farba magnat??? 20.08.08, 12:09
                Gość portalu: tadek napisał(a):

> Szczerze mówiąc, nie miałem jeszcze okazji zmyć jakiegoś porządnego zabrudzenia
                > .
                > Zmywałem ślad od kapcia ( pies nie złapał) i mały ślad po fotelu ( za blisko
                > ściany) i zeszło, a farba bez zmian. Ale co do "poważniejszych" akcji, to nie
                > miałem takiego doświadczenia, ale po tych "małych" akcjach zapowiada się dobrze
                > .
                a jaki kolor masz na ścianie? ja chciałbym jakiś ciemniejszy więc w przypadku
                małych plam może nawet nie będzie ich widać- ale zawsze coś tam może sie
                przytrafić tak i w przypadku czyszczenia boję sie , ze razem z plamą pozbędę sie
                tez farby:-) a czym zmywałeś te plamy - samą wodą czy z dodatkiem jakiś detergentów?
                • Gość: Piotrek Re: farba magnat??? IP: *.netstrefa.pl 21.08.08, 11:16
                  Jak zmywasz brud ze ścian, spróbuj pierw normalną wilgotną szmatką, a jak nie
                  pomoże to w odrobiną np płynu do naczyń. Mi narazie schodził sam brud,
                  zostawała. Swoją drogą, farby świetne.
      • Gość: ala38 Re: farba magnat??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.08, 16:54
        witam, malowałam salon farbą magnat. Powiem krótko: rewelacja.
        Malowałam wcześniej inne pomieszczenia duluxem, łuszczyła sie ta
        farba i doprowadzała mnie do szału. A magnat kryje pięknie, jest
        wydajny. Ma niestety jedną wadę: ma małą paletę barw.
      • Gość: JEDRYCH Re: farba magnat??? IP: 79.191.162.* 22.01.09, 11:29
        Chciałem odświeżyć temat. Mam już zakupione te farby. Maluje całe piętro. Ściany
        już są gotowe do malowania, swoje odstały. Mam już założone ogrzewanie, temp 18
        st, dobrą wentylacje, nie powinno być problemu z malowaniem w zimę. Mam pytanie
        do użytkowników tych farb, jakiego podkładu używaliście? Wystarczy jakaś tania
        farba zmieszana z wodą, czy kupić farbę podkładową? Czy na każdy kolor farb
        muszę kupić inny wałek i pędzel, czy wystarczy jeden i umyć przed zmianą koloru?
        Mam do pomalowanie ściany przy schodach i na korytarzu, 3 pokoje.
        • Gość: leszek46 Re: farba magnat??? IP: *.eranet.pl 23.01.09, 12:00
          Kupiles bardzo dobre farby, teraz chcesz je zepsuc tanim, rozwodnionym
          podkladem? Robisz dla siebie, czy dla nielubianej tesciowej? Diabel tkwi w
          szczegolach, jakbys stawial fundamenty z pustakow. Kup farbe przeznaczona do
          malowania podkladowego-emulsje podkladowa. Przydaly by sie tez osobne walki i
          pendzle do kazdego koloru. Masz jakies pytania, to pytaj. Postaram sie pomoc.
          • Gość: ania t. Re: farba magnat??? IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.01.09, 21:56
            na innym forum czytałam że powinno się zagruntować śnieżką ...
      • Gość: sławek Re: farba magnat??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.09, 20:44
        farby magnat są przereklamowane.Malowałem kolorem nr 41 miał pokryć
        za pierwszym razem okazuje sie że trzeba malować 2 razy a ludzie
        którzy twierdzą że malowali tylko raz musieli dostać kase za
        pozytywną opinię bo ja uważam że jest do duoy i osobiście polecam
        dulux maluje się 2 razy ale efekt jest super
        • Gość: myszka Re: farba magnat??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.09, 22:09
          obawiam sie ze to tobie dali w lape za popieranie duluxa. ja jestem wlasnie w trakcie malowania pomieszczen. zaczelam od dekoralu i duluksu i musialam malowac po 3 razy zeby byl odpowiedni efekt. to samo vylo ze sniezka i dobranymi pigmentami. dopiero po kupieniu farb magnata jestem zadowolona jedno pociagniecie pendzlem i wystarczy kolor jest super uzywalam kolorow: wrzos ciemny, braz i sloneczny
          • Gość: pablo Re: farba magnat??? IP: *.jmdi.pl 14.03.09, 12:45
            magnat niezle kryje,ale jest strasznie gestą farbą. jak ktos nie ma wprawy w
            malowaniu to strasznie sie nameczy.
            na ciemniejszy kolor kladlem jasniejszego magnata, a i tak musialem malowac 2
            warstwe.
            jakbym mial teraz malowac wybral bym cos rzadszego, np beckersa (ktory
            baaaaardzo dobrze kryje), albo nawet duluxa...
            • Gość: kasia Re: farba magnat??? IP: *.ryb.airbites.pl 16.03.09, 19:24
              jeśli malujesz jasniejszym kolorem na ciemnym należy złamać kolor gruntem i
              efekt będzie murowany .
            • Gość: kasia Re: farba magnat??? IP: *.ryb.airbites.pl 16.03.09, 19:28
              i jeszcze dodam ,że farba magnat celowo jest gęstą farbą zwiększa to jej
              wydajność , pokrywa wszelkie nierowności , dzięki nanotechnologi wypełnia małe
              ubytki w nierównych ścianach a po ok. miesiącu można śmiało ją zmywać wilgotną
              szmatką z dodatkiem detergentu a kolor zostaje bez zmian . kupiłam i dlatego polecam
        • Gość: adam Re: farba magnat??? IP: *.chello.pl 17.01.10, 09:49
          nie ma farb które kryją idealnie za pierwszym razem . Zawsze trzeba położyć drugą warstwe
      • Gość: marcin547 Re: farba magnat??? IP: 83.238.15.* 23.12.09, 11:19
        witam
        mi malowano farbą magnat dobrze kryje, kolor wyszedl ok ale cos z
        nią jest nie tak gdyż zostaja plamy nawet po czystej wodzie nie wiem
        o co chodzi , chyba bede musial kupic inna farbe i przemalowac
        jeszcze raz mieszkanie.... czy komus cos takiego juz sie
        przydażyło????
        • Gość: Znam się na... Re: farba magnat??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.10, 22:48
          Poczekaj chwilkę jeżeli są to plamy z czystej wody to te zabarwienia znikną. Z
          magnatem jest jak z jedwabną białą koszulą. Spryskasz ją kropelkami wody i
          jeżeli weźmiesz pod światło będziesz widział różne zabarwienia. Ale po chwili
          one znikną, woda wyschnie i będzie dobrze ;-) Pozdrawiam
          • Gość: Zuzka Re: farba magnat??? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.02.10, 21:34
            Nie wiem jak inni, ale ja tam sobie chwalę farby magnat. Są oryginalne, dlatego tak bardzo wyróżniają się na rynku i wzbudzają zainteresowanie. Malowałam już magnatem salon i korytarz, teraz na wiosnę mam zamiar wykorzystać ich system dekoracji w mojej sypialni bo wiem, że żałować nie będę.
      • Gość: Julian Re: farba magnat??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.10, 03:28
        :) Lepiej kupić tańszą farbę i na to na przykład dać fototapety ! Tutaj
        masz wzory www.mamita.pl . Każda farba zmieni kolor po 2-4
        latach , nie które po roku ! Nie ma co przepłacać , lepiej częściej
        pomalować i odświeżyć kolor !
      • malczik63 Re: farba magnat??? 12.04.15, 14:01
        w sumie, może masz rację. Magnat ma sporo pozytywnych opinii, czasem polecają go sprzedawcy w marketach budowlanych, przynajmniej ja spotkałam się z tym kilka razy.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka