Gość: marcin IP: 195.182.52.* 22.08.08, 16:54 Proszę jakie jest wasze zdanie. Jaka jest prawidłowa kolejność czy najpierw wstawić ościeżnice a póżniej zrobić podłogę czy odwrotnie? dzieki za odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Dcr Re: najpierw ościeżnice czy parkiet IP: *.chello.pl 22.08.08, 19:38 Oczywiscie parkiet na samym koncu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alaa Re: najpierw ościeżnice czy parkiet IP: *.psych.cm-uj.krakow.pl 28.08.08, 12:56 No dobrze, a jak po jakimś czasie zechcę zamienić drzwi to co? niby podłogę też mam zmieniać???? Bzdury! Odpowiedz Link Zgłoś
vlad4 Re: najpierw ościeżnice czy parkiet 29.08.08, 09:45 Oczywiście że okna. Parkiet na samym koncu. tuż przed wprowadzeniem . Inaczaj go zniszczysz. -- www.pobudujmy.pl vlad4.pl Odpowiedz Link Zgłoś
miacasa Re: najpierw ościeżnice czy parkiet 29.08.08, 11:12 nowoczesne drzwi montuje się po wykończeniu podłóg i ścian, dobra ekipa docina ościeżnice do odpowiedniego wymiaru i montuje je na piankę montażową i kotwy a następnie docina i zakłada opaski maskujące Odpowiedz Link Zgłoś
mj.agh Re: najpierw ościeżnice czy parkiet 14.09.08, 15:25 miacasa napisała: > nowoczesne drzwi montuje się po wykończeniu podłóg i ścian U mnie w mieszkaniu tak robili, parkiet nie został nawet draśnięty przy montażu drzwi. Ale, że był dość świeży na wszelki wypadek rozłożyli kartony i po nich chodzili. Odpowiedz Link Zgłoś
wiesiwk Re: najpierw ościeżnice czy parkiet 12.09.08, 13:11 Robię z remontami prawie 40-ci lat każdy wariant jest możliwy najlepiej jest na końcu montować ale wszystko musi być przemyślane wyliczone znane wymiary i czy ościeżnica jest z opaskami maskującymi regulowanymi czy nie,bo przecież o grubość ściany też chodzi nie tylko o otwór i nie rozumiem dlaczego pytasz bo przecież fachowiec który Ci(jeśli pozwolisz że tak się do Siebie zwracać ) to robi to powinien te i inne rzeczy wiedzieć .Jeśli nie wie to go pogoń, bo to duplikat fachowca których się ostatnio sporo namnożyło Odpowiedz Link Zgłoś
beti83-pl Re: najpierw ościeżnice czy parkiet 16.09.08, 18:29 u mnie najpierw był parkiet Odpowiedz Link Zgłoś