-
Od kilku lat prowadzę cukiernię w moim mieście, mam dość sporo klientów i jakiś miesiąc temu wygospodarowałem trochę miejsca na 3 stoliki. Osoby chętnie siadają na ciastko, także muszę zaopatrzyć się w jakiś ekspres, żeby do ciastka była też kawa. Jaki będzie wystarczający? nie chcę typowo gastronomicznego, bo nie ma takiej potrzeby, ale znowu mały domowy na 2 l może być za mały. Zależy mi też na jakości bo moje ciasta nazywane są najlepszymi w mieście, więc kawa musi im dorównać :) Jakieś ra...
-
mam pytanie do osób, które być może mają jakąś wiedzę i doświadczenie w tym
temacie. Po pierwsze, ile potrzeba włożyć pieniędzy aby w ogóle wystartować z
takim pomysłem? Nadmieniam, że cukiernia ma być nieduża, na potrzeby małego
osiedla.
Jak przygotować się do otwarcia cukierni, chodzi głównie o kwestie sanitarne?
Jaki sprzęt jest niezbędnym, podstawowym wyposażeniem cukierni aby móc bez
przeszkód robić ciasta i torty? I wreszcie, czy jeden fachowy cukiernik
wystarczy a do tego ...
-
Zastanawiam się nad otwarciem cukierni na jednym z dużych osiedli w Krakowie.
Wypieki będę kupowac w piekarni. Jak myślicie czy to dobry pomysł ?
Trzeba niestety włożyć spore pieniądze.
Ma ktoś z Was doświadczenie w prowadzeniu cukierni. Wg obliczen interes
powinien się krecić ale może ktoś z was prowadzi taką cukiernię i ma jakies
uwagi.
Dzięki
Krzyś
-
Mieszkam za granica,kiedy przyjezdzam do Warszawy odrazu biegne do
Bliklego. Moja cala mlodosc na uniwersytecie byla zwiazana z
Bliklem. Wizyta w Warszawie zawsze sie konczy zakupami u Bliklego
ktore sa pieknie zapakowane. Nastepnego dnia po przyjezdzie do New
Yorku zapraszam znajomych na herbate z paczkami i kolaczem od
Bliklego.
To wspaniala, nieugieta polska rodzina ktora jest zwiazana z
dziejami Warszawy.
Moj znajomy, francuz znany dzienikarz byl z wizyta w Warszawie w
cze...