Gość: M.S IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.08, 13:40 Niebawem zaczniemy budowę domu, jestem zachwycona białymi drzwiami (wewnęrznymi), mój mąż mówi, że to niemodne wręcz obciachowe. Ma rację? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ciotka_od_wuja_zdzicha Re: BIAŁE DRZWI 17.09.08, 14:05 Ja tez chce miec białe drzwi wewnętrzne. Białe drzwi sa ponadczasowe w przeciwieństwie do tych modnych, któe za chwile będa wygladały obciachowo. Odpowiedz Link Zgłoś
pacynka27 Re: BIAŁE DRZWI 17.09.08, 17:38 Ja też będę miała białe drzwi i w dodatku robione na wzór takich starych co to w kamienicach i na wsiach bywały :) Z tym, że strukturę drewna będzie widać bo będą malowane białą bejcą i potem lakierowane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: end Re: BIAŁE DRZWI IP: 194.181.103.* 17.09.08, 18:33 Ma rację, wyposażasz w drzwi: przychodnię lekarską, szpital,budynek użyteczności publicznej czy WŁASNY DOM ? Nie ma nic ładniejszego i bardziej ponadczasowego niż drzwi z naturalnego drewna o obojętnej barwie surowca. To samo dotyczy podłóg. Wejdź na portale "wyposażeniowe" i zobacz konkretne realizacje a sama się przekonasz , że drewna nic nie jest w stanie zastąpić. To jest tylko mój subiektywny pogląd. Przemyśl sprawę. Odpowiedz Link Zgłoś
kajak75 Re: BIAŁE DRZWI 24.09.08, 12:43 drewniane drzwi sa fajne pod warunkiem, ze sa z drewna lub oklejone naturalnym fornirem - w wersji bardzie nowoczesnej. drewnopodobne okleiny zawsze wygladaja fatalnie. To samo dotyczy podłog i elementów stolarki. A tak na prawde sztuka jest dobrac drzwi do reszty wyposazenia ( nie chodzi o kolejnosc, ale o spojnosc koncepcji) i w niektorych przypadkach lakierowany mdf obroni sie lepiej niz drewno Odpowiedz Link Zgłoś
monia76 Re: BIAŁE DRZWI 18.09.08, 15:05 pokaż mu białe drzwi klimka i klusia. nie tylko w necie, ale na "żywo". są rewelacyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
kate_29 Re: BIAŁE DRZWI 18.09.08, 15:42 Ja też będę miała białe drzwi. Zaprojektowane przez panią architekt, zamówione u stolarza i pomalowane na kolor stara biel. Taki kolor drzwi jest ponadczasowy, a przede wszystkim inny. Teraz gdzie nie wejdę, czy do dentysty czy do domu prywatnego, wszędzie wstawiają ciemne (a'la egzotyk)drzwi. Popieram wybór! Odpowiedz Link Zgłoś
ciotka_od_wuja_zdzicha Re: BIAŁE DRZWI 19.09.08, 22:25 klimek& klus sa fajne, jax tez robi ładne drzwi. Odpowiedz Link Zgłoś
betibb Re: BIAŁE DRZWI 20.09.08, 11:55 ja tez jestem za bialymi drzwiami, sama mam upatrzone wlasnie takie w stylu retro , do tego klamki z ozdobnikami porcelanowymi ....tylko ze ja będę miala takie drzwi to domu ktory będzie wlasnie w takim klimacie......jezeli ktos lubi mebelki np sosnowe ( naturalny kolor) to napewno lepsze będą drzwi naturalne.......natomiast jezeli planujesz dom nowoczesny w stylu lub np egzotyczne meble to te biale drzwi będą pomylką niestety... gdybym miala jednak wybierac miedzy drzwiami bialymi ( tylko nie porta) a nowoczesnymi ( takimi np z szybkami w poprzeg) to jestem za bialymi ale tak jak pisalam to kwestia gustu i stylu jaki preferujesz w domu. gdybym miala miec nowoczesny dom to pewnie kupilabym nowoczesne drzwi.... Odpowiedz Link Zgłoś
ciotka_od_wuja_zdzicha Re: BIAŁE DRZWI 20.09.08, 14:37 a to białe drzwi nie mogą być nowoczesne? Nie wiedziałam! Odpowiedz Link Zgłoś
betibb Re: BIAŁE DRZWI 20.09.08, 17:35 ciotka_od_wuja_zdzicha napisała: > a to białe drzwi nie mogą być nowoczesne? Nie wiedziałam! jasne ze mogą, źle się wyrazilam......poprostu i stylem i kolorem musi to wszystko pasowac do wnętrza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M.S Re: BIAŁE DRZWI IP: *.sikornik2.osi.pl 20.09.08, 21:24 Dziękuję za opinie i pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
aniuta1983 Re: BIAŁE DRZWI 21.09.08, 17:53 te są fajne: www.krausmeble.pl/okno.php?zdj=img1/411.jpg i do tego : www.krausmeble.pl/okno.php?zdj=img1/549.jpg ale zapewne cena odstraszająca. Odpowiedz Link Zgłoś
kate_29 Re: BIAŁE DRZWI 22.09.08, 14:18 Do nowoczesnych wnętrz też pasują białe drzwi, bo kolor drzwi dobiera się do koloru podłóg i okien. Ja mam zaprojektowane (jeszcze w realizacji) nowoczesne wnętrze z 3 elementami mebli kolonialnych (szafka pod TV, stolik kawowy i stół) i pani projektant zaproponowała białe drzwi. Odpowiedz Link Zgłoś