irga 17.01.02, 09:16 Czym najtaniej wykończyć betonowe schody? Co sądzicie o naklejeniu wykładziny dywanowej - potrzebne jakieś specjalne zabiegi? Jakie do tego barierki? A może inny tani sposób .. drewniane trepy są okrutnie drogie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Tomek Re: Wykładzina na schodach? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.01.02, 23:02 sprawdzam możliwość ułożenia paneli podłogowych na klej. patrz - mój inny wątek, pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: Wykładzina na schodach? IP: *.szewo.com 28.01.02, 09:48 Jeśli nie drewno,to jest jeszcze kilka innych możliwości. Wykładzina podł., ale należy pamiętać, ze dość szybko się będzie niszczyć, aby zapobiec brzydkim zgięciom na stopniach najepiej byłoby zastosować kątowniki stalowe lub mosiężne zależy od koloeu wykładziny. Można także położyć wykładzinę kauczukową, dostępną w wielu kolorach i fakturach, bardzo łatwą do położenia i utrzymania w czystości. A może bardziej awangardowo, wtedy jest jeszcze więcej możliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irga Re: Wykładzina na schodach? IP: 195.114.189.* 30.01.02, 02:50 A czym się charakteryzuje wykładzina kauczukowa? Wnętrze projektujemy secesyjne, więc nie wchodzą w rachubę "śmiałe pomysły" :-) Generalnie - brązy, zielenie, mosiądz. Co zaproponujecie, aby przeczekać kilka lat do wymarzonych schodów? Słyszałam, że kamienne można zrobić za 50 % ceny drewnianych. Czy to prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emka Re: Wykładzina na schodach? IP: *.zoo.ar.krakow.pl 04.02.02, 11:45 Gość portalu: Monika napisał(a): > Jeśli nie drewno,to jest jeszcze kilka innych możliwości. Wykładzina podł., ale > > należy pamiętać, ze dość szybko się będzie niszczyć, aby zapobiec brzydkim > zgięciom na stopniach najepiej byłoby zastosować kątowniki stalowe lub mosiężne > > zależy od koloeu wykładziny. Można także położyć wykładzinę kauczukową, > dostępną w wielu kolorach i fakturach, bardzo łatwą do położenia i utrzymania w > > czystości. A może bardziej awangardowo, wtedy jest jeszcze więcej możliwości. jakie awangardowe mozliwosci? interesuje mnie aby zachowac wyglad betonu a zbezpieczyc powierzchnie(czyms bezbarwnym) przed brudem, scieraniem itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doki Re: Wykładzina na schodach? IP: *.turboline.skynet.be 30.01.02, 20:30 irga napisał(a): > Czym najtaniej wykończyć betonowe schody? Co sądzicie o naklejeniu wykładziny > dywanowej - potrzebne jakieś specjalne zabiegi? Jakie do tego barierki? > A może inny tani sposób .. drewniane trepy są okrutnie drogie. Prosze o podanie kwoty "okrutnie drogiej", bo nie bardzo widze czym drewno zastapic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irga Re: Wykładzina na schodach? IP: *.leczna.dialup.inetia.pl 31.01.02, 20:40 Cóż, trep, podstopien, tralka, to około 400zł (albo dużo więcej). Ja mam przemnożyć razy 34 + balustrada + spoczniki.. Taniej - wychodzi np. niektóry rodzaj kamienia, bądź panele, wykładzina.. A Tobie inaczej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doki Re: Wykładzina na schodach? IP: *.unknown.uunet.be 31.01.02, 20:51 To rzeczywiscie duzo, powiedzialbym: niewiarygodnie duzo. Ja po prostu nie wiem, a chce sie dowiedziec, bo niedlugo stane przed tym samym problemem. Wierzyc mi sie nie chce, zeby jeden stopien kosztowal tyle co metr kwadratowy podlogowki, albo i wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doki Re: Wykładzina na schodach? IP: *.turboline.skynet.be 01.02.02, 11:16 Powierzchownie sprawdzilem w okolicy. Za € 2000 + VAT mozna juz miec kompletne schody na stalowej konstrukcji wraz z 15 bukowymi stopniami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doki Re: Wykładzina na schodach? IP: *.turboline.skynet.be 01.02.02, 11:46 www.lapeyre.com drewniane schody w roznych kolorach i wzorach od € 1100 za pietro. Czy trudnosc polozenia drewnianych trepow polega na tym, ze trzeba kazdy z osobna wymierzac, bo szalunki nigdy nie sa idealnie polozone? Tak sobie jeszcze mysle, skoro te trepy takie drogie, to najwyrazniej taniej jest wywalic beton i zamowic drewniane albo metalowe, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
irga Re: Wykładzina na schodach? 03.02.02, 11:08 a co dla tych, którzy nie znają francuskiego? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doki Re: Wykładzina na schodach? IP: *.turboline.skynet.be 03.02.02, 13:11 Jesli znaja niderlandzki, to moge jeszcze poszukac. A co myslisz o pomysle wywalenia betonowych schodow w ogole i wstawienia nowych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Wykładzina na schodach? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.02.02, 22:27 Spoko :)), ten sklep jest na Jerozolimskich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Wykładzina na schodach? IP: 10.48.1.* 07.02.02, 11:05 a może ktoś z Państwa wie coś więcej na temat schodów wykonanych z konglomeratu (zmielony marmur zanurzany potem w żywicy i z tego formowane sa płyty). Słyszałem ze koszt takich schodów kładzionych na wylewkę betonową może być niższy niż drewnianych, nie wiem tylko jaki uzyskuje się efekt "wizualny". pozdrawiam. T. Odpowiedz Link Zgłoś
allfloor Re: Wykładzina na schodach? 01.02.20, 21:11 Proszę zajrzeć na stronę allfloor Opole tam są realizacje oraz kontakt Odpowiedz Link Zgłoś