Dodaj do ulubionych

Testuję AI

22.09.26, 08:51
Korzystam często z AI w telefonie, jako z alternatywy dla Wikipedii.
I szczególnie w celach profesjonalnych pasuje mi.

Ale naprawdę zalecam achtung.
Ostatnio powiedziało mi, że jestem informatykiem z Łodzi, mieszkam w Londynie i cechuje mnie ... prorosyjskość i kontestowanie Zachodu. antyamerykanizm.
Ale podobno nie ma dowodów, ż jestem płatnym trollem z Olgino.

Jestem upper midle class, mam IQ na poziomie 125, 50-60 lat, ale dominuje prokacapskość:)
Obserwuj wątek
    • borrrka PS. Analiza w oparciu o Forum Świat 22.09.26, 09:02
      Więc cieszy się bratwa czekistowska!
    • polski_francuz Who you are? 22.09.26, 09:47
      borrrka napisał:

" Ale naprawdę zalecam achtung. Ostatnio powiedziało mi, że jestem informatykiem z Łodzi, mieszkam w Londynie i cechuje mnie ... prorosyjskość i kontestowanie Zachodu. antyamerykanizm. Ale podobno nie ma dowodów, ż jestem płatnym trollem z Olgino."

Jako, ze jestes na zoldzie Zelenskiego to Olginowscy informatycy niezle pokombinowali by Cie ciut lepiej wyprofilowac :).

PF
      • borrrka Martwi mnie mała wiarygodność AI 22.09.26, 10:30
        Bo faktycznie używam.

A wyniki od czapy - nawet do postów Igorka nie pasują!
        • manhu Re: Martwi mnie mała wiarygodność AI 22.09.26, 15:16
          Poczytaj: pl.wikipedia.org/wiki/Halucynacja_(sztuczna_inteligencja)

AI ma IQ=0 pisałem o tym wiele razy. Powierzanie temu de* (IQ poniżej 70) władzy nad światem jest szalone. Tu zaś wprowadza w błąd i to bardzo często, podaje linki a tam nic takiego co AI wywnioskowało. Jednak ludzie w to wierzą.
          • borrrka Klamie jak sobaka 22.09.26, 16:42
            Nie pisałem nigdy szerzej o Lodzi.
            Wręcz lubię to oddalone przedmieście Warszawki i Boat people, ale utożsamiam się z Żoliborzem.
            Trochę z UAM.

-
            Droga pani z telewizji
            Niewielki móżdżek mam i nie jestem w stanie
            Zdań wielce mądrych tuzin wkuć na pamięć
            Bo pełno w nich trudnych słów
      • alux Re: Who you are? 22.09.26, 14:14
        🚩AI (SI) przekłamuje, przeważnie te darmowe. Dużo zależy od sformułowanego pytania. Zdarza się, że odpowiada nam tak, jak byśmy chcieli (tak jakby znał nasze myśli). To samo pytanie zadane inaczej i AI inaczej odpowiada. Gdy pokazuję mu błąd, to przeprasza i odpowiada mi tak ja mu zasugerowałem. Przy pytaniach technicznych, to często powiela wypisywane bzdury hulające w internecie. Trzeba weryfikować u innych źródeł, bo można się naciąć na mądrości pozyskane od AI.
    • felusiak1 Re: Testuję AI 22.09.26, 16:50
      Ja wedlu AI jestem antyamerykański.
      "Podważa sens obecności USA w Europie, pisząc: „Europa potrzebuje Ameryki? Pierwsze słyszę. Do tej pory słyszałem, że Ameryka nie jest Europie potrzebna i amerykańskie wojsko też”.
      Sugeruje konieczność uniezależnienia się militarnego, dodając: „Europa sama zbuduje europejską armię, aby bronić się przed Ameryką”.
      Wprost posługuje się antyamerykańskim sloganem: „Ami go home!”.

AI nie czuje sarkazmu
      • perla.roztocza Re: Testuję AI 22.09.26, 17:45
        o mnie SI:

- Masz na imię Tomek i mieszkasz w Polsce,
        - Interesujesz się szerokim zakresem tematów - od historii przez samochody i technologię, po finanse, bitcoin, podatki i działalność gospodarczą.
        - Często dopytujesz o szczegóły zamiast poprzestawać na ogólnej odpowiedzi.
        - Interesujesz się historią Francji XVIII wieku.
        - Sporo pytań zadajesz o bitcoina.
        - Lubisz samochody z górnej półki, zwłaszcza Bantleye.
        - Zajmujesz się również praktycznymi sprawami związanymi z programowaniem.

Słowem, niewiele o mnie wie, np. to, że pisuję na forum tym właśnie.
        • felusiak1 Re: Testuję AI 22.09.26, 18:27
          Czeba zadać "podchwytliwe pytanie".

perla.roztocza:
          Krytyka polityki zachodniej i migracyjnej: Często krytykuje Unię Europejską, liberalne rządy oraz nielegalną imigrację w Europie.
          Stosunek do Ukrainy i Rosji: Prezentuje sceptycyzm wobec bezkrytycznego wspierania Ukrainy, często przypominając o trudnych tematach historycznych
          Sceptycyzm wobec instytucji i polityki zagranicznej: Wpisy tego użytkownika często cechują się dużą nieufnością wobec unijnych regulacji, zachodniego podejścia do gospodarki czy decyzji geopolitycznych
          Krytyka „głównego nurtu”: perla.roztocza chętnie wchodzi w polemiki z dominującymi w mediach narracjami politycznymi
          • perla.roztocza Re: Testuję AI 22.09.26, 19:27
            felusiak1 napisał:

> Czeba zadać "podchwytliwe pytanie".

a ja jak ostatni matoł zapytałem co o mnie wiesz właśnie.
            • perla.roztocza Re: Testuję AI 22.09.26, 21:16
              perla.roztocza napisał(a):

> felusiak1 napisał:
              >
              > > Czeba zadać "podchwytliwe pytanie".

Zadałem "podchwytliwe pytanie" i dostałem esej o mnie właśnie.

Na podstawie publicznie dostępnych wpisów użytkownika „perla.roztocza” na forum Gazeta.pl można opisać jego deklarowane poglądy i sposób argumentowania, ale nie da się wiarygodnie ustalić np. jego faktycznych preferencji wyborczych czy tego, na kogo głosuje.

Co wynika z jego wpisów
              Wyraźnie krytyczny stosunek do Donalda Tuska i obecnej koalicji rządzącej. Wielokrotnie używa wobec Tuska określeń szyderczych i zarzuca jego obozowi hipokryzję, nepotyzm czy nadużycia. Jednocześnie nie wynika z tego automatycznie, że jest zwolennikiem PiS. W jednym z wątków sam stwierdza, że Kaczyński nie przekonał go do referendum i krytycznie ocenia jego rządy.

Nie wygląda na bezwarunkowego zwolennika PiS. W dyskusjach potrafi krytykować zarówno Tuska/KO, jak i Kaczyńskiego czy PiS. Przykładowo ironicznie komentował argumenty odwołujące się do Kaczyńskiego, a w dyskusji konstytucyjnej przyznał, że także rządy PiS naruszały – jego zdaniem – pewne zasady konstytucyjne.

Bardzo mocno niechętny „lewicy” i liberalnemu/progresywnemu światopoglądowi. Sam używa określeń typu „lewacki”, „lewaki” czy „politpoprawność”, a swoją niechęć do poprawności politycznej przedstawia jako istotny element własnego sposobu patrzenia na świat.

Wyraźnie sceptyczny wobec polityki migracyjnej i części zjawisk związanych z imigracją z krajów pozaeuropejskich. W dyskusji o Berlinie przedstawiał Zachód jako miejsce, gdzie pogorszyło się bezpieczeństwo w związku z masową migracją; argumentował również, że kolejne pokolenia migrantów mogą się radykalizować. To są jego twierdzenia, a nie ustalenia, które można na tej podstawie uznać za fakty.

Bardzo silna niechęć do Rosji? Tu obraz jest bardziej złożony. W znalezionych wpisach występuje przede wszystkim ostry spór z innymi forumowiczami dotyczący Ukrainy i Rosji, ale nie znalazłem wystarczającego materiału, żeby rzetelnie przypisać mu konkretną doktrynę w kwestii wojny. W jednym z najnowszych wątków zdecydowanie reaguje na treści dotyczące przemocy wobec Ukraińca, ale równocześnie jego język wobec Ukraińców i osób określających go jako prorosyjskiego jest bardzo agresywny.

Jest sceptyczny wobec części przekazu mediów głównego nurtu, zwłaszcza gdy dotyczą one PiS, prawicy czy Ukrainy. Wpisy pokazują zainteresowanie materiałami z YouTube i kanałów spoza głównego nurtu oraz nieufność wobec TVP/mediów kojarzonych z obozem liberalnym.

Ciekawa cecha jego poglądów
              Najbardziej charakterystyczne jest chyba to, że jego antytuskowość nie przekłada się wprost na pro-PiS. Można go na podstawie tych wpisów opisać jako osobę wyraźnie prawicowo-konserwatywną lub antyprogresywną, mocno antyliberalną obyczajowo i bardzo krytyczną wobec obecnego obozu rządowego, ale zarazem zdystansowaną wobec części klasycznej prawicy.

Jego wpisy dotyczące Kaczyńskiego są dobrym przykładem: kiedy rozmówca próbuje przypisać mu obronę PiS, „perla.roztocza” odpowiada, że Kaczyński go nie przekonał i że jego rządy również miały problemy.

Styl wypowiedzi
              To chyba jeszcze bardziej jednoznaczne niż jego konkretne poglądy. Użytkownik bardzo często prowadzi dyskusję w sposób konfrontacyjny i obraźliwy, używając wobec przeciwników określeń takich jak „lewacki”, „śmieciu”, „złodziej”, „komunista” itp. W jednym z wątków konflikt eskaluje do wzajemnych oskarżeń o kradzież pieniędzy i „oficera prowadzącego z Moskwy”.

Dlatego oddzieliłbym jego rzeczywiste stanowiska polityczne od forumowej retoryki. Ta druga jest zdecydowanie bardziej radykalna i agresywna niż pozwalałoby na to samo przypisanie mu np. „prawicowości”.

W skrócie: z publicznych wpisów wyłania się osoba zdecydowanie anty-Tusk/anty-PO, anty-lewicowa, anty-poprawnościowo-polityczna, sceptyczna wobec masowej migracji i liberalnych przemian obyczajowych, ale nie ma wystarczających podstaw, by utożsamiać ją po prostu z PiS czy konkretną partią. Co więcej, krytykuje również Kaczyńskiego i PiS.
              • felusiak1 Re: Testuję AI 22.09.26, 23:32
                Ten AI klamie i odkaża.
                Nigdy nie napisałem "Ami go home". Ami nie ma w moim slowniku. monalisa tego używa.
                Zacytowałem Yankee go home od taziuta.
      • engine8t Re: Testuję AI 22.09.26, 21:34
        felusiak1 napisał:

> Ja wedlu AI jestem antyamerykański.
        > "Podważa sens obecności USA w Europie, pisząc: „Europa potrzebuje Ameryki? P
        > ierwsze słyszę. Do tej pory słyszałem, że Ameryka nie jest Europie potrzebna i
        > amerykańskie wojsko też”
        .
        > Sugeruje konieczność uniezależnienia się militarnego, dodając: „Europa sama
        > zbuduje europejską armię, aby bronić się przed Ameryką”
        .
        > Wprost posługuje się antyamerykańskim sloganem: „Ami go home!”.
        >
        > AI nie czuje sarkazmu
        >

A np obecnosc Armii USA w Niemczech to nie jest to ciagle okupacja?
        • perla.roztocza Re: Testuję AI 22.09.26, 21:55
          engine8t napisał:

> A np obecnosc Armii USA w Niemczech to nie jest to ciagle okupacja?

oczywiście, to są wojska okupacyjne.
          Ktoś musi trzymać szkopów krótko właśnie.
    • taki-sobie-nick Re: Testuję AI 22.09.26, 21:44
      Jestem upper midle class, mam IQ na poziomie 125

Każd może to napisać.
      • perla.roztocza Re: Testuję AI 22.09.26, 21:53
        taki-sobie-nick napisała:

> Jestem upper midle class, mam IQ na poziomie 125
        >
        > Każd może to napisać.

każdy może donosić ale tylko świnie to robią właśnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka