Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

LODÓWKA POD ZABUDOWĘ CZY SREBRNA?????

29.10.03, 11:33
    HEJ, chciałm się zapytać jaką lodówkę polecacie, może macie jakięś
    doświadczenia, pod zabudowę- sporo mniejszą (bo sa tylko do 1,7m i do 56cm
    szerokie) czy większą 2m porządną z amiki lodówke srebrną nie na
    połysk????????
    z góry dzia
    Obserwuj wątek
      • jaki71 Re: LODÓWKA POD ZABUDOWĘ CZY SREBRNA????? 29.10.03, 13:47
        Nie wiem ile jadasz, ile ludzi w rodzinie, jak czesto robisz zakupy, ile rzeczy
        mrozisz, jak chcesz urzadzic kuchnie? Jak mozna doradzic: mala czy duza,
        zabudowana czy wolnostojaca, biala czy inox? Napisz cos wiecej.

JAki
        • angel_79 Re: LODÓWKA POD ZABUDOWĘ CZY SREBRNA????? 29.10.03, 13:56
          mam malutka rodzinkę 1+1 (ja+mąż), jemy malutko, ale nie chce nam się ciągle
          robić zakupów i obiadków, tak można coś wstawić i miec np. na dwa dni. Kuchnie
          mamy urządzoną tylko lodówki nam brakuje. Mi chodzi bardziej o czyszczenie tej
          lodówki. Dodam ,że ta srebrna jest półmatowa ale nie z plastiku, więc nie wiem
          jak by sie to czyściło????????
          Co do ceny - srebrna -2.800 po upuscie 600zł!!!!!!
          a ta pod zabudowę ok 2000zł
          • Gość: milo Re: LODÓWKA POD ZABUDOWĘ CZY SREBRNA????? IP: *.waw / 213.195.142.* 29.10.03, 13:59
            poszukaj starszych watkow INOX. Nie bedziesz miala wiecej watpliwosci (chyba, ze
            lubisz pucowac i polerowac).
            • angel_79 Re: LODÓWKA POD ZABUDOWĘ CZY SREBRNA????? 29.10.03, 14:05
              A gdzie szukac tych watków????????????????????
              • Gość: kaja Re: LODÓWKA POD ZABUDOWĘ CZY SREBRNA????? IP: 62.233.166.* 29.10.03, 14:19
                straszna tragedia lodówki srebrne - wszystko na nich widać za każdym razem
                zostaje ślad po dotknięciu ręką, jak chcesz biegać cały czas ze ściereczką to
                ją kup. Ja osobiście polecam lodówkę do zabudowy, bardzo ładnie wygląda i nie
                ma żadnego problemu z czyszczeniem, tylko, że wbrew pozorom ona więcej
                kosztuje,(lodówka + zabudowa)ale na prawdę warto.
                Pozdrawiam.
                • angel_79 Re: LODÓWKA POD ZABUDOWĘ CZY SREBRNA????? 29.10.03, 14:23
                  tAK JAK OPOWIADACIE TO TAKIE PROSTE JEDNAK JAK MAM WYBRAĆ TO MAM CIAGLE NA TO I
                  NA TO ZALETY I WADY. ALE ZE ŚCIERKA TO NIE CHCE LATAĆ PRZEDE WSZYSTKIM! TYLKO
                  UŁATWIĆ SOBIE ŻYCIE.
                  DZIĘKI, DOPISUJCIE SIĘ JESZCZE KUPUJĘ W PIATEK!!!!!!!
                  • Gość: kaja Re: LODÓWKA POD ZABUDOWĘ CZY SREBRNA????? IP: 62.233.166.* 29.10.03, 14:36
                    poczekaj do poniedziałku, jak mówią w piątek zły początek - żartowałam.
                  • jaki71 Re: LODÓWKA POD ZABUDOWĘ CZY SREBRNA????? 29.10.03, 14:52
                    Wracajac do inoxa.
                    Bardzo mi sie podoba. Jak szukalismy piekarnika z zona to chcielismy inox. Ale
                    kazde dotkniecie polcem pozostawialo slad. Juz bylismy zrezygnowani ale
                    znalezlismy serie Zanussi'ego w inoxie ale lakierowane. Wyglada troche jak
                    satyna. Kupilismy piekarnik i wyciag. Nie zostaja slady nawet gdy rece sa
                    pokremowane. Moze sa takze takie lodowki.
                    Rozmiar lodowki.
                    Nasza rodzina to 2+1. Lodowka do zabudowy 172 cm wzrostu. Zamrazalnik 2 i 1/2
                    szuflady. Na codzien wystarcza nawet na cotygodniwe zakupy. Problem miejsca
                    pojawia sie przed i w trakcie imprez typu imieniny gdy trzeba zmiescic tort,
                    salatke, bigos i polmiski z przystawkami i wedlina.
                    Jesli reszta sprzetow do zabudowy to ja bym wybral jednak do zabudowy.

JAki
      • vievioora Re: LODÓWKA POD ZABUDOWĘ CZY SREBRNA????? 29.10.03, 14:54
        też miałam ten dylemat. wybrałam srebrna i jestem bardzo zadowolona. Nie na
        każdej srebrnej lodówce widać "paluchy". niektóre sa pokrywaną specjalną
        ochrona "touch free" - właśnie taką zakupiłam.

jest duża, mieści wszystko, co potrzebujemy (zakupy raz na tydzień), a korzysta
        z niej nasza trójka - mąż, kot i ja (kot jest o tyle ważny w tej wyliczance, że
        trzeba przechowywac dla niego rózengo rodzaju puszki :)

a i to co wazne - przyjrzyj się wnętrzu każdej lodówki, pomyśl co będziesz w
        niej przechowywać (butelki z napojami, kartony z sokami czy mlekiem, czy też
        małe opakowania np serki, masło itd) i zerkinj, który z wybranych przez ciebie
        modeli spełni najlepiej swoje funkcje :)

pozdroofki,
        • jaki71 Re: LODÓWKA POD ZABUDOWĘ CZY SREBRNA????? 29.10.03, 15:42
          vievioora napisała:

> jest duża, mieści wszystko, co potrzebujemy (zakupy raz na tydzień), a
          korzysta
          >
          > z niej nasza trójka - mąż, kot i ja (kot jest o tyle ważny w tej wyliczance,
          że
          >
          > trzeba przechowywac dla niego rózengo rodzaju puszki :)

A mnie sie wydawalo ze po to wymyslono puszki by nie trzeba ich bylo trzymac w
          lodowce :p

JAki
          • vievioora Re: LODÓWKA POD ZABUDOWĘ CZY SREBRNA????? 30.10.03, 11:37
            biorac pod uwage, ze jednoczesnie mam otwartych kilka puszek (o roznych smakch)
            to jednak wole trzymac je w lodowce niz na wierzchu, szczegolnie że otwarta
            puszka (nie schłodzona) daje taki super zapach .....
            • jaki71 Re: LODÓWKA POD ZABUDOWĘ CZY SREBRNA????? 31.10.03, 10:36
              Nie bede dyskutowal z wlascicielami zwierzakow. Dla mnie ich logika i
              zachowanie nie ma nic z racjonalnoscia. Mnie sie wydawalo ze my z zona
              calkowicie oszalelismy na punkcie naszej rocznej corki. Ale to co robia
              niektorzy dla kotow to przebuja nas na glowe. Bez urazy to taka luzna dygresja.
              Raz w zyciu widzialem gole kosci z odrzutow z supermarketu na jednej polce w
              lodowce z jedzeniem dla dziecka i mialem dosc.
              JAki
              P.S. Bardzo lubie zwierzeta.
      • Gość: ... Re: LODÓWKA POD ZABUDOWĘ CZY SREBRNA????? IP: *.pg.com 29.10.03, 16:42
        A ja mam Indesit srebrny - wynik tego samego dylematu: zabudowa w
        kontrofercie. Paluchy widać tylko troszkę i pod światło, a zapłaciłam 1630 na
        www.agdrtv.com.pl

Pozdr.
      • angel_79 Re: LODÓWKA POD ZABUDOWĘ CZY SREBRNA????? 30.10.03, 11:29
        Hej i dzięki
        Ale muszę Wam powiedziec ,że juz mi tak zakreciłysciliście w głowie, że nie wiem
        Już po południu byłam zdecydowana na pod zabudowe
        a teraz te tuch free i nie wiem??????????
        • kosmosik Re: LODÓWKA POD ZABUDOWĘ CZY SREBRNA????? 30.10.03, 13:34
          My mamy Gorenje od 4 miesięcy srebrną. Jestem z niej bardzo zadowolona
          (szczególnie, że szafka do zabudowania lodówki bardzo dużo kosztowała w tej
          firmie, w której szafki kupilismy) Przecierałam ją przez te 4 miesiące raz ( i
          wtedy przecierałam też inne szafki). Teraz, po dokładnym przyjrzeniu się jej
          nie widzę ani jednego śladu palucha i jeden mały ślad po czymś wylanym więc ja
          bym stawiała na srebrną. Poza tym kuchnia dzięki srernym sprzętom staje sie
          mniej monotonna i chyba bardziej nowoczesna. A i jeszcze jeden plus- po
          zrobieniu kuchni mieliśmy robioną podłogę i dzieki temu, że lodówka nie była
          zabudowana, mogłam jej kratkę odkurzyć z pyłu, który przy przycinaniu klepek
          dostawał się dosłownie wszędzie...
          Pozdrawiam
          Kosmosik
          • angel_79 Re: LODÓWKA POD ZABUDOWĘ CZY SREBRNA????? 30.10.03, 13:51

Mi też właśnie te lodowki pod zabudowę wydaja się troche monotonne, za duzo się
            w końcu robi tych szafek, no i w srodku sa takie bez ulepszeń. Mi się podoba
            taka Ariston- podobno to dobra firma z lodówek i ma tyle fajnych schowków i
            dość pojemny zamarażalnik.

Dzięki bardzo wszystkim.......ale jeszcze myślę
      • Gość: ps Re: LODÓWKA POD ZABUDOWĘ CZY SREBRNA????? IP: *.evip.com.pl 31.10.03, 13:12
        mialem identyczny problem, ale wybralem srebrnego whirpoola 183cm za 2000PLN w
        EuroAGD (chyba tak sie to nazywa). Sladow wcale na nim nie widac i ma idealna
        pojemnosc, jak na 2 osoby mieszkajace w mieszkaniu. Z tego co wiem, tendencja
        zabudowywania lodowek w ogole minela. Przede wszytkim dlatego, ze kiedys
        lodowki byly duzo brzydsze i trzeba je bylo maskowac. Po drugie zabudaowa jest
        drozsza.
        • angel_79 Re: LODÓWKA POD ZABUDOWĘ CZY SREBRNA????? 31.10.03, 14:26
          Dzieki już kupiłam srebrna
          tzn. zamowiłam będe miała we wtorek albo środę
          tak Aristona, ale wiecie ,że Ci sprzedawcu w ogole nie wiedzą o tym systemi
          tuch free
          a zrozumielui,ze to chodzi o ta be szronową
          hahhhahhahahha
          dzięki wieliie bb.b..b.b.b. mi pomogłyscie i -liście
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka