Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Klimatyzator.

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.08, 12:24
    Chcę kupić klimatyzator do powieszenia na ścianę (z wyprowadzeniem na zewnątrz) który schłodzi mi 2 pokoje (30 m2 każdy). Dlatego proszę o opinie i uwagi jakiej firmy, jakiej mocy i na co powinnam zwrócić uwagę. Za każdą informację będę bardzo wdzięczna, bo jestem zielona w tym temacie.
    Pozdrawiam.
    Obserwuj wątek
      • Gość: olaf34 Re: Klimatyzator. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.08, 17:53
        Nie ma jednoznacznej odpowiedzi na Twoje pytanie. Efektywność chłodzenia, czy
        ogrzewania zależy od domu ( czy mieszkania), jak masz ocieplone ściany, jaka
        jest przenikalność ciepła przez ściany, jakiej grubości są one... Jest dużo
        czynników mających na to wpływ. Mam w miarę nowy dom, u nas zakładali
        klimatyzator od razu po wybudowaniu. Rodzaj jaki wybraliśmy ( podobno
        najodpowiedniejszy do domu) to ścienny multisplit firmy MPM produkt. Ma jeden
        element na zewnątrz, i dwie jednostki chłodzenia do wewnątrz, czyli na dwa
        pomieszczenia. U mnie wystarcza na salon z aneksem kuchennym i część biurową.
        Generalnie jestem zadowolony z niego, dużo funkcji i porządna jakość. Poczytaj
        troszkę w internecie o klimatyzatorach i ich efektywności...
        • Gość: viccy Re: Klimatyzator. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.08, 20:03
          Dom mam nowy, więc ściany raczej są ocieplone.
          Ogladałam jaką masz klimę i muszę powiedzieć, że pewnie dobrą, co jest najważniejsze, ale za to dizajn podoba mi się z firmy LG(są czarne albo "pod obrazek", a nie tradycyjnie białe). Nie doczytałam czy LG robi też multisplit czy jakbym się uparła na nie to musiałabym mieć dwa oddzielne co oczywiście podniosło by mi znacznie koszty i paskudny widok tego podwójnego zewnętrznego agregatu, a tego chciałabym uniknąć.
          Bardzo dziękuję za wzięcie udziału w dyskusji "ku oswieceniu" mnie.
          Serdecznie pozdrawiam.
          • Gość: Emu Re: Klimatyzator. IP: *.adsl.inetia.pl 27.11.13, 14:55
            Nie wiem, czy najbardziej odpowiednim rozwiązaniem nie będzie przypadkiem kupienie klimatyzatora przenośnego z klimat sklepu.
            • Gość: alinka3 Re: Klimatyzator. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.14, 15:37
              Hej, też zastanawiałam się nad klimatyzatorem przenośnym, obawiałam się tego że będzie bardzo głośny. Kupiłam klimatyzator przenośny z Chigo i powiem szczerze aż tak głośno nie chodzi i jestem z niego zadowolona. Polecam klima-sklep.pl/84-klimatyzatory-przenosne tam kupiłam swój klimatyzator w fajnej cenie Polecam
      • Gość: izabelarus3 Re: Klimatyzator. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.13, 15:29
        Podłącze się do tematu, ponieważ pisałam juz na kilku forach i nie dostałam odpowiedzi więc może tu ktoś cos odpowie. Zastanawiamy się z mężem nad zakupem na wiosnę przenośnego klimatyzatora firmy Master (link). Moje pytania to czy to urządzenie schłodzi pomieszczenie o wielkości 20m2 ?? Którą wybrać bo widzę że są ich chyba 3 rodzaje ?? Wyczytałam również na kilku forach że użytkownicy narzekają na hałas czy to prawda?
        • Gość: Krysia Re: Klimatyzator. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.14, 16:27
          Kupiłam klimatyzator przenośny w firmie Adagre, ogólnie mówiąc urządzenie jest ok, tylko hałas jest spory.
          • Gość: fryciak Re: Klimatyzator. IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.07.14, 14:45
            My u siebie mamy taki tradycyjny klimatyzator www.kaisai.pl/pl/produkty/54-cienne w zaleznosci od tego co potrzeba : chłodzi, nagrzewa:) łątwy w obsłudze i za atrakcyjna cene.
            • Gość: kacper Re: Klimatyzator. IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.07.14, 14:56
              ja mam w domu klimatyzator od www.klimasystem.info.pl/firma i jestem zadowolony,że się zdecydowałem na jego instalację. urządzenie pracuje cicho i sprawnie. Zapewnia mi chwile relaksu i ochłody w gorące letnie dni.
      • Gość: Janek Re: Klimatyzator. IP: *.rev.netart.pl 23.05.14, 00:03
        Ja zdałem się na ludzi z Apeco pl, świetna pomoc

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka