Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

PREMIA gwarancyjna - POMOCY !!!!!!!!!!!!!!!!!!

IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 28.11.03, 21:35
    Bardzo prosze o pomoc !
    Mój mąż ma książeczką mieszkaniową z premią gwarancyjną. Kupujemy mieszkanie
    na rynku wtórnym na które zaciągamy 100% kredytu. Pieniądze z odzyskanej
    książeczki chcialiśmy przeznaczyc na urządzenie mieszkaia, ale dzisiaj
    czytając forum natknęłam się na informacje, z których wynika że ja tych
    pieniędzy raczej nie zobaczę !!!
    Jak to właściwie jest ????
    Na książeczce jest 600 zł ale z premią 10.000 !!!!!
    Co robić aby odzyskać tę kasę ???

Obserwuj wątek
      • Gość: AiP Re: PREMIA gwarancyjna - POMOCY !!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.acn.pl 28.11.03, 23:39
        Z tego co wiem, to te pieniądze możesz raczej przeznaczyć na spłatę części
        kredytu. Też myślałam, że za pieniądze z książeczek urządzę mieszkanko, ale w
        informacji, gdzie zajmują się książeczkami mieszkaniowymi wyprowadzono mnie z
        tego błędu.
        Nie mniej jednak postaraj się także zasięgnąć języka u źródła czyli w banku.
        Pozdrawiam
        Agata
      • cesarok Re: PREMIA gwarancyjna - POMOCY !!!!!!!!!!!!!!!!! 01.12.03, 17:03
        Ja otrzymałem te pieniądze na budowę domu, ale po poświadczeniu przez
        Kierownika Budowy, że zostało zrealizowane 20% inwestycji. Był okres, że nie
        wolno było wykorzystywać tych pieniędzy na zakup mieszkania na rynku wtórnym,
        ale o ile pamiętam zostało to cofnięte jako niekonstytycyjne. Najlepiej pędź do
        banku i dowiedz się u źródła bo przy naszych zmianach w przepisach niewielu
        może za nimi nadążyć.Myślę, że możesz wykorzystać te pieniądze na spłatę
        kredytu. POWODZENIA.
      • Gość: Milka Re: PREMIA gwarancyjna - POMOCY !!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 01.12.03, 18:49
        Byłam dzisiaj w banku, dowiedziałam się że nie będzie żadnego problemu z
        odzyskaniem pieniędzy, przeleją mi je na konto i będę z nimi mogła robić co
        chcę !!!;-))))
        Dowiedziałaś się także, że właściwie wszystko zależy od oddziału PKO. W jednym
        miejscu, kasy nie wiedzisz bo od razu przelewają ją do banku w ramach spłaty
        kredytu a w innym przeznaczasz je na dowolny cel ! Cóż, co bank to obyczaj :-/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka