Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

kolor drzwi wewnetrznych

25.05.09, 21:12
    Jaki kolor drzwi doradzilibyscie do podlogi w kolorze wenge? Wiem,
    ze drzwi w tym samym kolorze na pewno by pasowaly, ale korytarz jest
    dosc maly i boje sie, ze bedzie to wygladalo zbyt przytlaczajaco.
    Obserwuj wątek
      • hottee Re: kolor drzwi wewnetrznych 26.05.09, 08:07
        Białe.Listwy przypodłogowe też białe.Klasyka.
        • zemfira_ Re: kolor drzwi wewnetrznych 26.05.09, 09:59
          Hmm, białe chyba beda zbyt kontrastowe (z korytarza widac kuchnie w
          kolorach wenge i bez/krem ... ) Tez sie zastanwialam nad bialymi,
          ale chyba beda za bardzo rzucac sie w oczy.
          • frusto Nie białe! 26.05.09, 10:30
            zemfira_ napisała:

> Hmm, białe chyba beda zbyt kontrastowe (z korytarza widac kuchnie w
            > kolorach wenge i bez/krem ... ) Tez sie zastanwialam nad bialymi,
            > ale chyba beda za bardzo rzucac sie w oczy.

Białe jest fajne dopóki nie stanie się szare. A jeżeli masz małe dzieci, to
            szybko nie będzie białe, tylko pstrokate pomazane. Ja tam bym białych unikał.
            • Gość: hottee Re: Nie białe! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.09, 12:55
              Mam trójkę dzieci i białą stolarkę i bynajmniej nie spędzam życia biegając ze
              ścierką:)) Biała stolarka brudzi się tak samo jak ciemna, a ze widac bardziej?
              tym lepiej, przynajmniej wiem kiedy jest brudna:)
              Nie zgodzę się też, że biel jest zbyt kontrastowa: ładnie rozjaśnia dom, nadaje
              wrażenie czystości, elegancji.
              Zemfiro, jeśli ciemna stolarka (jak podłoga) ani biała Ci nie odpowiada, to
              zostają "pośrednie" odcienie drewna,a to jest trochę ryzykowne, bo mieszanie
              zbyt wielu gatunków drewna w jednym pomieszczeniu rzadko wygląda dobrze. A
              oprócz podłogi i drzwi będziesz mieć przecież jeszcze meble i okna.
              Myślę, że najlepiej oglądać do znudzenia zdjęcia gotowych wnętrz,np.z magazynów
              wnętrzarskich, żeby zobaczyć co tak naprawdę nas chwyta za serce a co nas
              odrzuca;) bo teorie teoriami , a w końcu najważniejsze żeby czuć się dobrze we
              własnym domu:))
              • frusto Re: Nie białe! 26.05.09, 14:00
                Gość portalu: hottee napisał(a):

> Mam trójkę dzieci i białą stolarkę i bynajmniej nie spędzam życia biegając ze
                > ścierką:))

Zazdroszcze dzieci. Ja mam białe eleganckie drzwi pomazane pisakami czy czymś
                innym, których nie dało się jak dotąd się niczym zmazać.. A na białym to
                paskudnie wygląda. A im bardziej białe drzwi, tym bardziej prowokuje to dzieci
                do ich, że tak powiem, "ukolorowienia".
                • Gość: hottee Re: Nie białe! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.09, 14:17
                  Ok, jeśli masz drzwi tego rodzaju to może rzeczywiscie byc problem z usuwaniem
                  zabrudzeń. U mnie są drzwi drewniane pomalowane wodorozcieńczalną farbą
                  akrylową, jak dotąd wszelkie mazaki dało się zmyć mleczkiem,a w razie czego
                  zawsze można w 3 minuty zamalować białą farbą bez śladu:)
                  • zemfira_ Re: Nie białe! 26.05.09, 20:29
                    Dzieki za rady. Mam male dzieci i co jakis czas dekoruja mi sciany,
                    wiec biale drzwi faktycznie moglyby je kusic... Mimo wszystko
                    ciagle rozwazam biale albo wenge. Sama juz nie wiem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka