Gość: Niespokojna IP: *.rp.pl / *.rzeczpospolita.pl 18.12.03, 07:59 Kupiłam mieszkanie na I piętrze i chciałabym je zabezpieczyć systemem alarmowym. Ale jakim??? Podzielcie się proszę swoimi doświadczeniami. pozdrawiam świątecznie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
izalil Re: Zabezpieczenie przed wlamaniem 18.12.03, 09:33 ja mieszkam na wysokim parterze i niestety miałam w zeszłym roku włamanie, natychmiast zapytaliśmy znajomego który pracuje w agencji ochrony, żeby nam coś doradził (mądry polak po szkodzie) no więc polecił instalatora ze swojej firmy, który założył nam alarm cyfrowy: czujka ruchu w każdym pomieszczeniu gdzie jest okno, dodatkowo czujka na drzwi balkonowe - tędy weszli złodzieje, i na drzwi wejściowe za wszystko czyli 5 czujek na ruch, 2 na drzwi, syrenę w domu, syrenę na zewnątrz, 2 piloty antynapadowe, centralę alarmową + montaż zapłaciliśmy 2.500 zł mieliśmy również ofertę z juwentusa, z tym że proponowali alarm analogowy (gorszy) za 3.500 zł za podłączenie do monitoringu zapłaciliśmy 400 zł kaucji zwrotnej przy rozwiązaniu umowy monitoring w juwentusie ok. 98 zł miesięcznie bez opcji ubezpieczenia, bo mamy ubezpieczone mieszkanie w pzu oczywiście alarm i monitoring nie zwalnia nas całkowicie z nerwów i obaw przed włamaniem, ale może choć troszkę jesteśmy spokojniejsi ważne też jest żeby ubezpieczyć mieszkanie, a na wszystkie wartościowe rzeczy mieć dowód zakupu który potem można pokazać ubezpieczycielowi, albo można też zrobić zdjęcie ukradli mi niestety trochę biżuteri i nie miałam żadnych rachunków bo to były prezenty, ale znalazłam zdjęcie gdzie miałam ją na sobie i to wystarczyło żeby dostać odszkodowanie a najgorsze z tego wszystkiego jest to że złodzieje ukradli telefon komórkowy mojego faceta, który był włączony a nie używany (ma słuzbowy), i ci durni złodzieje dzwonili z tego telefonu, po miesiącu przyszedł rachunek za komórę a tu lista połączeń i wybierane numery, no więc oddaliśmy na policję ten rachunek myśląc że po połączeniach dojdą do złodzieji ale tutaj okazało się że istnieje ustawa o ochronie danych osobowych i policja nie może uzyskać od operatorów żadnych danych, a sami nic nie zrobią beznadzieja jak chcesz mogę ci dać namiary mojego instalatora, fajny gość i nie naciąga jak ci z agencji pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek Re: Zabezpieczenie przed wlamaniem IP: *.resetnet.pl 20.12.03, 15:35 Najlepsze zabezpieczenie to ubezpieczenie i szkoda pieniędzy na alarmy i monitoringi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzia Re: Zabezpieczenie przed wlamaniem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.03, 18:04 a ja kupilam se psa i mam spokoj pilnuje wszystkiego nawetmojego chlopa .pozdrawiam swiatecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
m.fin Re: Zabezpieczenie przed wlamaniem 31.07.13, 13:43 sprawdź konfigurator na [url=http://www.mieszkajbezpiecznie.pl/konfigurator-systemu-alarmowego/]http://www.mieszkajbezpiecznie.pl[/url] Odpowiedz Link Zgłoś