Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Jaką pralkę?

IP: *.mtp.com.pl 31.01.02, 09:18
    Ze względu na niewielkie rozmiary naszej łazienki, zdecydowaliśmy się już
    raczej na ładowaną od góry. Czy preferujecie szczególnie jakąś firmę, jeśli
    chodzi o pralki? Jakie macie doświadczenia?
    Pozdr.
    Obserwuj wątek
      • Gość: Maggie Re: Jaką pralkę? IP: *.devs.futuro.pl 31.01.02, 11:02
        Ja mam nieciekawe doswiadczenia z pralka Whirpool ladowana od gory (taka na 800
        obrotow). BArdzo glosno wiruje, ma sie wrazenie, jakby beben byl poluzowany
        (moze jest:-)). W serwisie mi powiedzieli, ze taka ich uroda i nie jestem
        pierwsza osoba, ktora to zglasza.
        Kilka osob na tym forum zachwalalo pralke tej firmy. Ja chyba drugi raz bym sie
        nie zdecydowala. Pozdrawiam.
        • Gość: Molly Re: Jaką pralkę? IP: 192.168.71.* 01.02.02, 09:38
          Również nie polecam Whirpoola. Wrażenia mam identyczne i znajomi również
          Baaaaardzo głośno "chodzi". Innej znajomej psuły się poszczególne
          elementy wielokrotnie (koszty serwisu horrendalne). Dobre opinie słyszałam
          o Boschu, ale szczegółów nie znam.
      • Gość: Kajtek Re: Jaką pralkę? IP: 212.134.55.* 01.02.02, 10:25
        Bardzo ciekawe co tu piszecie, bo ja mam ten sam problem. Tylko, ze z
        Aristonem. TRAGEDIA!!!! Wlaczamy pralke i wychodzimy z domu, bo nie sposob
        wysiedziec. Wpada w takie wibracje ze podloga drzy. Fachman byl ze trzy razy.
        Raz cos wymienil i powiedzial, ze juz nic nie da sie wiecej zrobic, bo ten typ
        tak ma. A podobno energooszczedna, super wiruje itd. Pierze dobrze, ale nie
        wiem jak to do tej pory sasiedzi przezyli?
      • Gość: Gerry Re: Jaką pralkę? IP: *.inetia.pl 01.02.02, 10:56
        Ile masz pieniedzy?
        Jak masz 7,000 PLN to kup sobie Miele. Polecam
        • kwik Re: nie ma perpetuum mobile 01.02.02, 11:16
          zasada: coś za coś.
          jak chcecie mieć dobrze odwirowane pranie i urządzenie ma 1000 obrotów, a
          pralka kosztowała 1-2 tys. złotych to nie dziwcie się, ze nie będzie pracowała
          niczym przysłowiowa myszka.
      • Gość: aeg Re: Jaką pralkę? IP: *.zke.com.pl 01.02.02, 14:46
        przeprowadzilem analize kompleksowa

dla mnie wlasciwy wybor (nawet brzy braku rodziny) to AEG
        dobry model 1200/1300 obrotow
        po negocjacji gdzies za 2 z hakiem kupie

nieporywnywalnie lepsza niz whirlpool najlepszy model - szosty zmysl oraz model
        drugi 1000 obrotow

pozdrawiam!

Gość portalu: wosiania napisał(a):

> Ze względu na niewielkie rozmiary naszej łazienki, zdecydowaliśmy się już
        > raczej na ładowaną od góry. Czy preferujecie szczególnie jakąś firmę, jeśli
        > chodzi o pralki? Jakie macie doświadczenia?
        > Pozdr.

• Gość: Marzena Re: Jaką pralkę? IP: 217.8.161.* 01.02.02, 16:15
        A co myślicie o prlkach firmy Candy? Jest taka w promocji w Media Markt za 1650
        z 1000 obrotów. Czy warto kupić?
        • Gość: edek Re: Jaką pralkę? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.02.02, 18:10
          Candy jest bardzo ok., u znajomych taka chodziła z kilkanaście lat...,
          pzdr.
          • Gość: majster Re: Jaką pralkę? IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 02.02.02, 20:03
            Candy w obecnym wydaniu to wielki szajs!!!
      • Gość: Mar Cudze chwalicie, swego nie znacie! IP: 213.25.197.* 02.02.02, 18:21
        Polecam pralki polskiej produkcji Frania i Swiatowit. Obydwie są ładowane od
        góry, chodza bardzo cicho i miarowo; nowsze modele Swiatowita mają nawet czasowy
        wyłącznik! Wersje de lux mają podgrzewacz. No i jeszcze jedno, czye nie mam ŻADNA
        pralka zagraniczna; WYŻYMACZKA!!!!! Co wspaniałego. Zadne tam Bosze i Aristony.
      • Gość: Aga Re: Jaką pralkę? IP: *.uni.lodz.pl 06.02.02, 14:19
        Gość portalu: wosiania napisał(a):

> Ze względu na niewielkie rozmiary naszej łazienki, zdecydowaliśmy się już
        > raczej na ładowaną od góry. Czy preferujecie szczególnie jakąś firmę, jeśli
        > chodzi o pralki? Jakie macie doświadczenia?
        > Pozdr.

Posiadam wspomnianą wyżej małą łązienkę (1,5 x 1,7) i nieco niżej małą Candy 1000
        obrotów (dokładnie to Candy AQUAMATIC 10T czy jakoś tak) i jestem zadowolona. Nie
        jest specjalnie głośna (przynajmniej mnie nie przeszkadza), nie zajmuje wiele
        miejsca, to że mieści tylko 3 kg prania, to akurat dla mnie jest zaletą, bo i tak
        pełny bęben nie mieści mi się na suszarce w łazience, a za oknem sznurków nie
        posiadam. Poza tym nie zużywa dużych ilości wody, ponoć z prądem też nie jest
        źle, ale osobiście nie sprawdzałam. (W każdym razie rachunki się nie zwiększyły
        drastycznie). Polecam. Mam też lodówkę Candy i nie narzekam.
        Pozdrawiam
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka