Gość: wosiania IP: *.mtp.com.pl 31.01.02, 09:18 Ze względu na niewielkie rozmiary naszej łazienki, zdecydowaliśmy się już raczej na ładowaną od góry. Czy preferujecie szczególnie jakąś firmę, jeśli chodzi o pralki? Jakie macie doświadczenia? Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Maggie Re: Jaką pralkę? IP: *.devs.futuro.pl 31.01.02, 11:02 Ja mam nieciekawe doswiadczenia z pralka Whirpool ladowana od gory (taka na 800 obrotow). BArdzo glosno wiruje, ma sie wrazenie, jakby beben byl poluzowany (moze jest:-)). W serwisie mi powiedzieli, ze taka ich uroda i nie jestem pierwsza osoba, ktora to zglasza. Kilka osob na tym forum zachwalalo pralke tej firmy. Ja chyba drugi raz bym sie nie zdecydowala. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Molly Re: Jaką pralkę? IP: 192.168.71.* 01.02.02, 09:38 Również nie polecam Whirpoola. Wrażenia mam identyczne i znajomi również Baaaaardzo głośno "chodzi". Innej znajomej psuły się poszczególne elementy wielokrotnie (koszty serwisu horrendalne). Dobre opinie słyszałam o Boschu, ale szczegółów nie znam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kajtek Re: Jaką pralkę? IP: 212.134.55.* 01.02.02, 10:25 Bardzo ciekawe co tu piszecie, bo ja mam ten sam problem. Tylko, ze z Aristonem. TRAGEDIA!!!! Wlaczamy pralke i wychodzimy z domu, bo nie sposob wysiedziec. Wpada w takie wibracje ze podloga drzy. Fachman byl ze trzy razy. Raz cos wymienil i powiedzial, ze juz nic nie da sie wiecej zrobic, bo ten typ tak ma. A podobno energooszczedna, super wiruje itd. Pierze dobrze, ale nie wiem jak to do tej pory sasiedzi przezyli? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gerry Re: Jaką pralkę? IP: *.inetia.pl 01.02.02, 10:56 Ile masz pieniedzy? Jak masz 7,000 PLN to kup sobie Miele. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
kwik Re: nie ma perpetuum mobile 01.02.02, 11:16 zasada: coś za coś. jak chcecie mieć dobrze odwirowane pranie i urządzenie ma 1000 obrotów, a pralka kosztowała 1-2 tys. złotych to nie dziwcie się, ze nie będzie pracowała niczym przysłowiowa myszka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aeg Re: Jaką pralkę? IP: *.zke.com.pl 01.02.02, 14:46 przeprowadzilem analize kompleksowa dla mnie wlasciwy wybor (nawet brzy braku rodziny) to AEG dobry model 1200/1300 obrotow po negocjacji gdzies za 2 z hakiem kupie nieporywnywalnie lepsza niz whirlpool najlepszy model - szosty zmysl oraz model drugi 1000 obrotow pozdrawiam! Gość portalu: wosiania napisał(a): > Ze względu na niewielkie rozmiary naszej łazienki, zdecydowaliśmy się już > raczej na ładowaną od góry. Czy preferujecie szczególnie jakąś firmę, jeśli > chodzi o pralki? Jakie macie doświadczenia? > Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marzena Re: Jaką pralkę? IP: 217.8.161.* 01.02.02, 16:15 A co myślicie o prlkach firmy Candy? Jest taka w promocji w Media Markt za 1650 z 1000 obrotów. Czy warto kupić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edek Re: Jaką pralkę? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.02.02, 18:10 Candy jest bardzo ok., u znajomych taka chodziła z kilkanaście lat..., pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majster Re: Jaką pralkę? IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 02.02.02, 20:03 Candy w obecnym wydaniu to wielki szajs!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mar Cudze chwalicie, swego nie znacie! IP: 213.25.197.* 02.02.02, 18:21 Polecam pralki polskiej produkcji Frania i Swiatowit. Obydwie są ładowane od góry, chodza bardzo cicho i miarowo; nowsze modele Swiatowita mają nawet czasowy wyłącznik! Wersje de lux mają podgrzewacz. No i jeszcze jedno, czye nie mam ŻADNA pralka zagraniczna; WYŻYMACZKA!!!!! Co wspaniałego. Zadne tam Bosze i Aristony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Jaką pralkę? IP: *.uni.lodz.pl 06.02.02, 14:19 Gość portalu: wosiania napisał(a): > Ze względu na niewielkie rozmiary naszej łazienki, zdecydowaliśmy się już > raczej na ładowaną od góry. Czy preferujecie szczególnie jakąś firmę, jeśli > chodzi o pralki? Jakie macie doświadczenia? > Pozdr. Posiadam wspomnianą wyżej małą łązienkę (1,5 x 1,7) i nieco niżej małą Candy 1000 obrotów (dokładnie to Candy AQUAMATIC 10T czy jakoś tak) i jestem zadowolona. Nie jest specjalnie głośna (przynajmniej mnie nie przeszkadza), nie zajmuje wiele miejsca, to że mieści tylko 3 kg prania, to akurat dla mnie jest zaletą, bo i tak pełny bęben nie mieści mi się na suszarce w łazience, a za oknem sznurków nie posiadam. Poza tym nie zużywa dużych ilości wody, ponoć z prądem też nie jest źle, ale osobiście nie sprawdzałam. (W każdym razie rachunki się nie zwiększyły drastycznie). Polecam. Mam też lodówkę Candy i nie narzekam. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś