Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Drzwi wejściowe

IP: 89.108.213.* 23.07.09, 02:04
    Szukam dość specyficznych drzwi, bo stosunkowo jasnych (inne nie będą
    pasowały do reszty domu) mile widziane byłoby w niewielkim stopniu
    przeszklenie, tylko jak wtedy będzie z dźwiękoszczelnością? Czy szyba
    nie będzie wpływała na nią negatywnie?
    Obserwuj wątek
      • Gość: malina Re: Drzwi wejściowe IP: *.krak.tke.pl 28.07.09, 16:54
        Obecne oszklenia to już inna historia - są często bardziej wytrzymałe i lepiej
        wyciszają niż inne materiały.
        Tutaj jest np. tekścik chwalący zalety takich zastosowań:
        szklane ale bezpieczne
        ikpd.pl

• majlo776 Re: Drzwi wejściowe 30.07.09, 21:25
          wytrzymałe bardziej najprawdopodobniej tak szkło jest mocniejsze od drewna czy
          płyty natomiast takie standardowe do domu nie wygłuszy nigdy tak jak drzwi
          normalne na ościeżnice możesz powiesić taflę 8 max 10 mm później będzie za
          ciężko i za drogo. A materiał twardy taki jak tafla szkła przenosi dźwięki
          wygłusza uzyskuje się dopiero przy szkle technicznym do drzwi p.poż. itp. ale do
          normalnego użytku to się nie nadaje.
          pozdrawiam
      • salvadorde Re: Drzwi wejściowe 29.07.09, 11:39
        Polecam ofertę Stolbud Włoszczowa. Jest tam trochę jasnych drzwi. Przeszklenia
        też można modyfikować w zależności od potrzeb.

zresztą sprawdź sama www.stolbud.pl/pl/oferta/drzwi.html
      • majlo776 Re: Drzwi wejściowe 30.07.09, 21:20
        kwestia ile możesz i masz zamiar przeznaczyć na drzwi przykładowo teraz w Porcie
        wszedł nowy kolor w okleinach naturalnych dąb bielony bardzo ładnie wygląda i
        stosowany jest w dość nowoczesnych jak sama okleina wzorach. Można więc wybrać
        coś dla siebie są i typowe przeszklenia i małe.Polecam się przyjrzeć. Co do
        wygłuszenia to te szyby są grubsze niż kiedyś ale przeszklone drzwi zawsze będą
        miały słabsze wygłuszenie niż pełne. A tak bardziej to wygłuszenie zależy od
        wypełnienia drzwi to daje dużo więcej niż różnica z szybą czy bez.
      • Gość: radek Re: Drzwi wejściowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.09, 10:41
        Masz racje kolorystyka w domu powinna być stonowana. W poniedziałek zamontowałem
        w swoim domu drzwi Porta Nova grupa 5 Coś
        takiego:domownik.kqs.pl/index.php?p125,porta-nova-gr-5-wzor-5-5
        Wyglądają ślicznie. Wspaniale wkomponowały się w wystój korytarza,na ścianie w
        korytarzu mam położoną strukturę, która wyglądem przypomina żwirek. Do tego
        zamontowałem oświetlenie punktowe, wspaniale rozjaśnia pomieszczenie. Jednak
        muszę pomyśleć o wymianie mebli bo nie brałem ich pod uwagę gdy wybierałem
        kolorystykę drzwi. Ciężko jest dograć wszystko na 100%. Teraz mam dylemat jaki
        kolor wybrać na schody w korytarzu. Są to schody wejściowe na strych, całe z
        drewna. Nie wiem czy wybrać jasny kolor np sosna, czy może coś ciemniejszego dla
        kontrastu z pozostałymi elementami...
        • majlo776 Re: Drzwi wejściowe-koleny mój post który został u 25.10.09, 23:49
          usunięty ciekawe dlaczego. Wracając do tematu Kolego w twoim przypadku nie
          wprowadzałbym dodatkowego koloru, jełsi masz wszystko jasne to ine ma sensu
          jednego elementu robić w ciemnym kolorze a to czy drzwi powinny być stonowane
          czy kontrastujące to już kwestia gustu. Te które wybrałeś uważam za naprawdę
          dobre a sam kupiłbym je w ciemnym kolorze bo lubię kontrasty. poza tym ciemen
          drzwi i jasne sciany to więcej możłiwości i większa dowolnośc pozostałych
          wykończeń.
      • ha.anka Re: Drzwi wejściowe 26.10.09, 12:27
        Znalazłam ciekawe teksty o nowych modelach drzwi. Są w różnej kolorystyce, a niektóre mają przeszklenia. Popatrz sobie tutaj i tutaj
        • majlo776 Re: Drzwi wejściowe 30.11.09, 12:18
          jedno ale są to drzwi PCV, tak do końca nie wiadomo jeszcze czy będą się dobrze
          zachowywać zwłaszcza przy ostrym słońcu co prawda ta technologia na oknach się
          sprawdza, ale czy wytrzyma na większej powierzchni. Bardziej od artykułu
          wolałbym opinię, ja ze swojej strony biorąc pod uwagę swoje doświadczenia
          poleciłbym drzwi Porty są mieszanej konstrukcji drewno płyta i ocieplenie. Po co
          ma ryzykować nowościami skoro mam sprawdzoną firmę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka