Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Zmiana projektu

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.03, 16:45
    Witam wszystkich forumowiczów. Miesiac temu kupilem dzialke z domkiem w
    stanie surowym. Przepisalem pozwolenie na budowe na siebie. Ze wzgledu na to,
    ze chce zmienic ten projekt mam pare pytan dotyczacych tego czy musze kupowac
    nowy projekt czy tez moge pozmieniac cos w tym. Zmiany jakie chce zrobic to:
    1. dolozyc garaz, w tym projekcie dom jest bez garazu;
    2. chce podniesc dach i zrobic powierzchnie mieszkalna
    Czy moze wiecie czy musze robic/kupic nowy projekt czy tez moge zrobic
    poprawki w tym. Jesli poprawki to ile to moze kosztowac.

Z gory dzieki za wszelkie info.
    pozdr

Obserwuj wątek
      • Gość: szereg Re: Zmiana projektu IP: *.imp.gda.pl 29.12.03, 20:36
        Zajrzyj na stronę: dom.gazeta.pl/dom/0,50788.html może coś znajdziesz,
        tam jest opisane nowe prawo i cos było na ten temat. Osobiści myslę,że musi być
        nowy projekt na bazie starego , a więc znacznie tańszy bo wymagajacy jedynie
        oracowania poprawek. Ponieważ sam chcę kupić budowę w stanie surowym więc
        nadstawiam uszu na takie tematy i sam chetnie dowiem się jak to wygląda.
        Co to znaczy,że przepisałeś pozwolenie na budowę na siebie? Musiałeś wystapić
        do urzędu , dołaczyć jakies dokumenty wnieść opłaty?
        Mnie jeszcze interesuje , kiedy było wydane stare pozwolenie? Czy dla starych
        pozwoleń przerwa w budowie dłuższa niż 2 lata anuluje te pozwolenia ,czy tez
        nie?
        • Gość: RyMario Re: Zmiana projektu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.03, 10:34
          Z przepisaniem pozwolenia sprawa jest prosta. pojechalem do Urzedu Miasta,
          Wydzial Budownictwa, wypelnilem odpowiedni wniosek, skserowali mapke i akt
          notarialny i za 2 tygodnie mialem juz przepisane. Od nowego roku ma byc troche
          inaczej ale mysle ze z tym nie bedzie problemow.

Z pozwoleniem na budowe jest rzeczywiscie tak, ze jesli przez 2 lata nic nie
          robisz to przepada. Ja kupowalem dom, w ktorym byla taka sytuacja ale poprzedni
          wlasciciel pojechal do inspektora budowy i ten cos tam wpisal do dziennika
          budowy z data 2002.

pozdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka