Dodaj do ulubionych

Belgijska prasa: Graliście jak pijani!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 10:01
Dobra gra Boruca w bramce? Bronił poprawnie przy wrzutkach i rzeczywiście dwa
razy uratował przed stratą gola. Ale te jego wykopy - dramat. Mam nadzieję,
że to był jego ostatni mecz w kadrze jako pierwszego bramkarza.

Tak samo rzuty rożne Żurawskiego. Sorry ale jak wszedł Garguła od razu
zrobiło się groźniej.
Obserwuj wątek
    • mariami Re: Belgijska prasa: Graliście jak pijani! 16.11.06, 10:12
      Jestes pewien, ze ogladales ten mecz?
      Kiedy zszedl Zurawski od razu zrobilo sie grozniej, ale pod nasza bramka. Nie
      mial kto rozgrywac czy przytrzymywac pilke, oprocz moze Smolarka.
      Co do Borucia to wykopy gorna pilka byly dobrym rozwiazaniem na tym grzaskim
      boisku, gdzie nie dalo sie rozgrywac krotkiej pilki. Gral gora, zeby o spadajaca
      pilke byla szansa powalczyc, bo dlugi plaski wykop na polowe przeciwnika
      przejmowaliby od razu bez klopotu Belgowie.
      • pawel78 Re: Belgijska prasa: Graliście jak pijani! 16.11.06, 10:15
        Tyle że połowa takich długich wykopów Boruca lądowała od razu na prawym aucie,
        gdzie już nikt nie mógł o nie powalczyć...
        • Gość: Kibic Tak, to prawda. IP: 212.160.156.* 16.11.06, 11:58
          Wykopy to akurat słaba strona Boruca. Kilka niecelnych zagrań to jednak
          niewystarczający powód, zeby krytykować Boruca. Gdyby nie jego postawa na marne
          poszłyby wysilki całego meczu.

Boruc jest bardzo dobry. Poza tym jego pewność wytrąca z równowagi napastników.
          • Gość: Rudy_102 --- ja uwielbiam te pewnosc siebie Boruca IP: *.1.251.72.1dial.com 16.11.06, 14:22
            ja uwielbiam te pewnosc siebie u Boruca, zjawisko to nieslychane wsrod Polakow
            a raczej typowe tylko dla Niemcow, Angoli i Francuzow.
            • Gość: verb Re: IP: 138.227.189.* 16.11.06, 15:00
              To nie pewnosc siebie, to nonszalancja. Gosc nie ma klasy, zachowuje sie jak
              dresiarz. Broni niezle, ale te jego niecelne wykopy i rzucanie kurw... swiadzca
              o amatorszczyznie . Powinien pracowac nad soba, bo dla kibicow ( szczegolnie
              mlodych ) ma byc wzorem.
              • Gość: q hhahahahahahahah IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.06, 15:49
                aahahahahha.
                >rzucanie kurw... swiadzca
                >
                > o amatorszczyznie . Powinien pracowac nad soba, bo dla kibicow ( szczegolnie
                > mlodych ) ma byc wzorem.

Świetny komentarz, ale powinieneś opatrzyć go jakimś ":)" bo niektórzy mogą
                pomyśleć, że to nie jest dowcip
              • Gość: fdf Re: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.06, 11:12
                "Broni niezle, ale te jego niecelne wykopy i rzucanie kurw... "

to bramkarz?? czy napastnik albo prof Miodek?? Jak broni to chyba dobrze??
      • Gość: greg Re: Belgijska prasa: Graliście jak pijani! IP: *.noname.net.icm.edu.pl 16.11.06, 10:24
        co do tych rożnych to autor pierwszego postu rzeczywiście ma rację. i o to
        chodziło, mariami, a nie o rozgrywanie. już od jakiegoś czasu nasza drużyna
        kompletnie nie wykorzystuje stałych fragmentów: wolnych i rożnych. wczoraj
        żurawski schrzanił wszystkie cornery. a trzeba się pogodzic z tym, że obecnie są
        one cholernie ważne i pada z nich sporo bramek. dobrze wykonywane stałe
        fragmenty dają drużynie dużą przewagę.
      • Gość: r2d2k Re: Belgijska prasa: Graliście jak pijani! IP: 212.35.121.* 16.11.06, 13:03
        Bylem na meczu i ogladalem z bliska Zurawskiego. W 2 polowie slanial sie na
        nogach i prosil o zmiane. Glownie chodzil, nie biegal, jezeli juz to truchtal.
        Z tego co wiem to mial jakas kontuzje. Nie powinien wychodzic na 2 polowe.
    • Gość: bzyk Re: Belgijska prasa: Graliście jak pijani! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 10:19
      Rzeczywiście wykopy Boruca oraz rożne Żurawskiego to była katastrofa,
      pomimo tego obaj zasługują na duże brawa po tym meczu.
      A Bubatkowi chodziło pewnie o to, że jak wszedł Garguła to jedo rzuty rożne
      stwarzały więcej zagrożenia (to fakt) bo nic więcej nie wniósł on swoją grą
      • dedalus3 Re: Belgijska prasa: Graliście jak pijani! 16.11.06, 11:16
        bo sie za krótko rozgrzewał
    • Gość: salo Re: Belgijska prasa: Graliście jak pijani! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 11:18
      jeśli chodzi o boruca to nie chce oceniać jego gry w bramce ale w szkocji
      rywale celtów mówią o nim ze jest mistrzem gry na czas i potornie wk...za tym
      rywali a zreszta to urodzony prowokator napastników
    • Gość: wwi Re: Belgijska prasa: Graliście jak pijani! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.06, 11:19
      Więcej obiektywizmu. Za Borucem nie przepadam, ale jego wyjścia do dośrodkowań
      były zdecydowanie lepsze niż poprawne. Bardzo pewnie łapał piłkę. W żadnym
      przypadku nie pomylił się ani trochę. Dwa razy ładnie wybronił groźne sytuacje.
      Co do wykopów - zgadzam się. Dwa lub trzy razy mogło spowodować duże
      zagrożenie. Al mimo to uważam, że to był jego bardzo dobry występ.
      • kabja Re: Belgijska prasa: Graliście jak pijani! 16.11.06, 11:26
        Gdyby nie Boruc, wynik meczu mógłby byc niestety inny.
    • adsense Re: Belgijska prasa: Graliście jak pijani! 16.11.06, 11:19
      Wszyscy jauż zapomnilei jak wieszlai psy na Leo ?
      -----------------------------------
      gielda.blox.pl/ 50 zł i KK dla Ciebie GRATIS !!!
      • Gość: rikitikitawi Boruc wykopywal jak pijany, Kuszczak wróc..please IP: *.bredband.comhem.se 16.11.06, 11:33
        ok moze grzazkie boisko, nie mógl sie podeprzec noga zakroczna, ale belgijski
        bramkarz nie mial problemów z wykopem, powód moze byc prozaiczny, Boruc mial
        klopoty z rozwolnieniem, mozliwe ze nie chcial popuscic sraczki w majtki,
        gdyby wzial odpowiedni zamach,
        mimo to dalbym szanse tez kuszczakowi,
        • Gość: bartek Re: Boruc wykopywal jak pijany, Kuszczak wróc..p IP: *.chello.pl 16.11.06, 11:40
          dzieki kusczakowi i jego wystepowi przed MS do dzis mam stracha, gdy jakas gora
          pilka wlatuje w pole karne bialo-czerwonych. Wczoraj nie moglem sie oprzec
          wrazeniu, ze kuszczak co najmniej dwa z dlugich dosrodkowan by sobie sam do
          bramki wrzucil... Dobrze, ze tak pewny w bramce koles jak Boruc gral wczoraj.
          • Gość: Chester Sylwester Re: Boruc wykopywal jak pijany, Kuszczak wróc..p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 12:37
            Aktualnie najpewniej wygląda Kowalewski. Boruc sknocił połowę wykopów, ale
            interwencje miał dobre. Niemniej jednak Kowalewskiego widzę w pierwszej.
          • Gość: obrońca Re: Boruc wykopywal jak pijany, Kuszczak wróc..p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 14:55
            Bartek sorry, ale muszę cie uznac za jednego z mnóstwa debili, którzy po jednej
            nieudanej interwencji Tomka Kuszczaka od razu uznali go fatalnego bramkarza!!
            Kierując się taką zasadą, np. Jurka Dudka trzeba by było ogłosić jednym z
            najgorszych golkiperów(ten to tych kiksów miał z tysiąc, może nie tak
            widowiskowych, ale jednak)
            A apropos Boruca (którego notabene cenię) to może i był pewny (siebie), w
            przeciwieństwie do sytuacji jakie tworzyły się po jego fatalnych wykopach!!
            podr.
    • Gość: mac Boruc ok,Zuraw out IP: *.acn.waw.pl 16.11.06, 11:32
      Boruc musi popracować na d wykopami-to prawda ale reszta jego umiejętności
      bramkarskich jest bez zarzutu, a Żuraw niech już da sobie spokók z wybijaniem i
      dośrodkowaniami bo żal patrzeć
      • Gość: ertert Re: Boruc ok,Zuraw out IP: *.acn.waw.pl 16.11.06, 11:47
        bredzisz
        • Gość: daria Re: Boruc ok,Zuraw out IP: *.114.160.156.netia.pl 16.11.06, 12:30
          Nie, on ma rację. Zal patrzeć.
          • Gość: malena Re: Boruc ok,Zuraw out IP: 83.2.18.* 16.11.06, 13:56
            ja się na piłce nie znam, ale wiem jedno na kogo jak na kogo ale na Boruca na pewno nie żal patrzeć. fajny......bramkarz ;o)
            • Gość: Toporek --- zwyciezcow sie nie sądzi -------------- IP: *.1.251.72.1dial.com 16.11.06, 14:30
              zwyciezcow sie nie sądzi - posypywanie glowy popiolem nam nie przystoi, niech
              to robio ci co dostali lupnia od Polakow. Mecze pilkarskie to zasluga calej
              druzyny a nie tego czy innego pilkarza. To nie boks czy szachy.
        • Gość: pablo Re: Boruc ok,Zuraw out IP: *.aster.pl 16.11.06, 12:32
          a ja sie z nim zgadzam
          • Gość: fikler Re: Boruc ok,Zuraw out IP: *.w86-218.abo.wanadoo.fr 16.11.06, 13:59
            no to kopnij go w dupe
    • gosc19 Belgijska prasa: Graliście jak pijani! 16.11.06, 12:26
      Mnie się mecz podobał. Gra Boruca z resztą też. Czy ktoś zauważył, ile razy rzucał się na tą piłkę i obronił bramkę? Dla mnie był świetny, tak po prostu, reszta drużyny również. Tak po cichu, to chyba możemy zacząć mówić o drużynie narodowej, czyż nie?
    • Gość: ziggy rozalski Re: Belgijska prasa: Graliście jak pijani! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 12:34
      Ostatnio wszyscy podsrywacze piali że Portugalia była w słabej formie i
      zlekceważyła mecz. Teraz Pol mówił że Belgia słaba. Jak wygramy z Brazylią to
      fryzura Ronaldinho będzie winna.
      • text Re: Belgijska prasa: Graliście jak pijani! 16.11.06, 12:42

a dla mnie najlepszym piłkarzem na boisku był Smolarek,
        był wszędzie, w obronie, pomocy, ataku
        biegał jakby płuca miał ze stali ... wielki szacun dla niego

a rożne Żurawskiego, no cóż, nie wyszedł mu żaden, beznadziejnie wrzucał piłki,
        nawet przy rożnym, kiedy Matusiak uderzył po krótkim, piłka mu ewidentnie zeszła,
        zdecydowanie kto inny powinien wykonywać rzuty rożne

• Gość: sizar Re: Belgijska prasa: Graliście jak pijani! IP: *.agora.pl 16.11.06, 12:54
          Wiecie co jest najlepsze?
          Graliśmy na grząskim boisku i wygraliśmy! Zazwyczaj na czymś takim (no może
          poza meczem z Ekwadorem) dostawaliśmy łupnia i potem każdy tłumaczył że ta
          przegana przez zły stan murawy.
          po raz pierwszy od nastu lat nasi grali tak żeby nie szukac potem wymówek.
          Grali z pełnym zaangażowaniem już kolejny mecz i to jest godne pochwały. Widać
          Beenhakker umie ich odpowiednio zmotywować, albo wreszcie zobaczyli że mają
          trenera którego warto słuchać, bo jego rady coś dają. Widzieliście zwody
          Matusiaka? za poprzednich trenerów czegoś takiego nie było, bo nasi uważali że
          silniejszemu przeciwnikowi MUSZĄ oddać piłkę :-)
          Miło się patrzyło na grę Polaków mimo że stan boiska był FATALNY. Nie wierzyłem
          że dożyję takich czasów :-)
          • Gość: goldii Re: Belgijska prasa: Graliście jak pijani! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 13:36
            w 100% sie zgadzam kiedys jak ktorys mial pilke przy nodze to odrazu na wiwat
            do przodu a czasami i do tylu byle tylko mu nie odebrali a reszta to mjuz w
            dupie a teraz to az milo popatrzec. A SMOLAREK to chyba ma silnik 4,2l pod
            maska kto dalby rade tyle biegac?. wielki szacunek
    • Gość: trybuna 2 Re: Belgijska prasa: Graliście jak pijani! IP: *.ugent.be 16.11.06, 12:47
      byla za Borucem w czasie pierwszej polowy i cala sie darla - artur boruc; polacy
      gramy u siebie
      ty tez nie jestes doskonaly :)
      • Gość: bot Re: Belgijska prasa: Graliście jak pijani! IP: 195.245.213.* 16.11.06, 13:01
        Boruc grał bardzo dobrze - jak zawsze, był bardzo pewny cały czas, a w ostatniej
        akcji nas uratował przed katastrofą. Wykopy mu wczoraj nie wychodziły - fakt,
        ale to nie jest jakiś jego stały problem.
        A z rożnymi to macie tu wszyscy rację. Leo, zrób z tym coś, bo przykro patrzeć.
        A tak ogólnie jest bombowo!
        • Gość: goldii Re: Belgijska prasa: Graliście jak pijani! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 13:38
          jeszcze sie taki nie urodzil co by wszystkim dogodzil.! Brawo Artur!!!!!!!!!!!
    • Gość: Don King Czerwone diably do spowiedzi nie pod Alpy IP: 74.12.99.* 16.11.06, 13:03
      Czerwone diably do spowiedzi nie pod Alpy
    • mapi7 Belgijska prasa: Graliście jak pijani! 16.11.06, 13:41
      Brawo trener!!!
      Brawo drużyna!!!
      Trzymajcie tak dalej albo i jeszcze lepiej!!!
      Zrzędzącym i krytykujący współczuję,że nie potrafią się cieszyć sukcesem NASZEJ
      POLSKIEJ DRUŻYNY!!!
      • Gość: Tomek Brawo Boruc! IP: *.gdynia.mm.pl 16.11.06, 14:03
        Artur jak dla mnie rewelacyjny,znowu potwierdził,że w ciężkich momentach można
        na niego liczyć.Jest silny psychicznie i nie dał się ponieść nerwom w końcówce
        spotkania.Nad wykopami faktycznie musi trochę popracować,co sam zresztą
        przyznał.
        Brawo Biało-Czerwoni
        • wcyrku1 Brawo Matusiak 16.11.06, 14:50
          Gość portalu: Tomek napisał(a):

> Artur jak dla mnie rewelacyjny, ...
          > ...Jest silny psychicznie ...
          > Nad wykopami faktycznie musi trochę popracować,co sam zresztą
          > przyznał.
          >

Za tą prowokacyjną noszalancję w tygodniu dostal już opieprz od szkockiego
          trenera, ta maniera obniża jego notę jako pewniaka.

Matusiak rewelacyjnie gra z pierwszej piłki na pełnej szybkości i w tłoku, taki
          zawodnik musi mieć obok siebie takiego intuicynego kolegę jak Smolarek albo
          zgranego w klubie jak Gurgułę. Niestety kapitan Żurawski już nie pasuje do
          takich nowych zawodników.

Mecz z Portugalią i pierwsza połowa z Belgią niezaleznie od składu pokazała że
          umią grać ci co chcą.
          Druga połowa daje pogląd co jeszcze trzeba poprawić by cały mecz wytrzymać
          motywacyjnie bo grać przecież potrafią
    • Gość: rysiu Belgijska prasa: Graliście jak pijani! IP: 212.244.156.* 16.11.06, 14:05
      gdyby nie ostatnie 20 minut to bym był happy . dali się tak zepchnąć, że lepsza
      drużyna od belgii z pewnością wyrównałaby w końcówce
    • Gość: Bubba Polacy, czy wy tylko jedna rzecz znacie? IP: *.gulfaero.com 16.11.06, 14:08
      Wszystcy "experci" zamiast cieszyc sie, glupio krytykuja. Nie dziwota ze caly
      swiat sie z polakow smieje....
      • Gość: Kloszard ----- tak ---- i ---- nie IP: *.1.251.72.1dial.com 16.11.06, 14:26
        Z pierwszo Twojo uwago zgadzam sie w 100 %, expertow nagle ci u nas dostatek, i
        to nie wsrod trenerow ale wsrod forumowiczow , hi hi

Z drugo uwaga sie nie zgadzam, nikt sie nie smieje. Nie tylko prasie
        belgijskiej gra naszych sie podobala, ale takze Anglikom. Czytalem na BBC -
        wersja internetowa o grze naszych. Milo bylo poczytac !
        Mozesz takze rzucic okiem na krotki artykul na CNN z wczoraj, calkiem zgrabnie
        naszych pochwalili.

Gość portalu: Bubba napisał(a):
        > Wszystcy "experci" zamiast cieszyc sie, glupio krytykuja. Nie dziwota ze caly
        > swiat sie z polakow smieje....
    • Gość: MarioG. Re: Belgijska prasa: Graliście jak pijani! IP: 195.150.133.* 16.11.06, 14:17
      A ja wcale nie zauważyłem Garguły! Wszedł na podmęczonego przeciwnika i nie
      zrobił nic! Żurawski przynajmniej starał się mądrze rozdzielać piłkę, uspokajać
      grę. Po prostu klasa. Ale co do wykopów Boruca to się zgadzam.
    • Gość: F.Y.M jezzu jak miło czytać taki artykuł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 14:56
    • mariuszekc Re: Belgijska prasa: Graliście jak pijani! 16.11.06, 23:10
      A Co mozna chciec wiecej o0d bramkarza?? zachowal czyste konto i to sie
      liczy !!!
    • Gość: Franciszek z Kana Belgijska prasa: Graliście jak pijani! IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 17.11.06, 06:50
      Nie widzalem tego meczu w TV ale widzialem bardzo ladne i zdecydowane dojscie
      do
      pilki oraz bardzo madrze zdobyta bramka.Ten zawodnik juz z samego wygladu
      pokazeje, ze jest inteligentny i myslacy jak Grzegorz Lato.Jest on odwazny
      szybki,dynamiczny.Bledem naszych trenerow jest strach ,ktory ma zawsze wielkie
      oczy.Nasi trenerzy to sa fachowcy od strachu.Dlaczego nie wpaja sie mlodemu
      zawodnikowi tego,ze zawodnik z druzyny przeciwnej ma taka sama budowe ciala
      tylko ma silniejsz motywacje byc lepszym .Jak bede lepszy to mam szanse grac w
      lepszej druzynie i za lepsze i wieksze pieniadze URO .To jest moj zawod ktory
      bede wykonywal solidnie on da mi satysfakcie z tego co robie. Bede w zyciu kims.
      Bede bogaty dumnym Polakiem a nie swiatowym zebrakiem Interesuje sie pilka
      nozna od dziecka.Z zwodu jestem nauczycielem.Jaj znam zycie i pilke nozna
      to juz po 45-u min. wiadomo co dany zawodnik potrafi.Czy nasi trenerzy sa tak
      malo inteligentni , ze nie widza dobrych zawodnikow na meczach.Dlaczego ni
      zaszczepiaja tym mlodym chlopcom tego bakcyla ,ze moja kariera bedzie do35-go
      roku a potem ide na emeryture na ktora sobie zapracowalem.To ma mi wystarczyc
      do poznaj starosci i jeszccze pozostac wnukom.Nalezy tym mlodym chlopakom wpajac
      maksyme sp.J.P. II-go.Idz przez zycie tak aby twoej slady mowily o tobie nawet
      jak ciebie juz tutaj nie bedzie tzn aby ludzie o tobiepamietali i dobrze
      wspominali.PILKA NOZNA to sa wielkie pieniadz i sznse dla kazdego kto chce i
      potrafi ja kopac.W naszej kochanej OJCZYZNIE POLSCE najwiecej do powiedzenia
      maja ci co sie na tym sporcie nie znaja a tylko szukaja latwych dostepow do
      pieniedzy.Teraz ci wszyscy krytycy LEO B........ .POWINNI uderzyc sie w piers
      i powiwdziec sobie ale ja bylem glupi i nim pozostalem. On wygral mecz bez 5-u
      b.dobrych zawodnikow a ja jestem dalej glupi jak on to zrobil.
    • Gość: www.biathlon.pl www.biathlon.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 22:07
      biathlon.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka