Dodaj do ulubionych

Chciec to moc

04.03.11, 12:15
Na przyklad jak wyeliminowac pijanych kierowcow? To juz wiemy. Sadzac do paki. Mialo pomoc, a nie pomoglo. Ale spokojnie. W Parlamencie siedza tegie glowy. Zakaza nam sprzedazy alkoholu na stacjach benzynowych i okolicach (podobnie postapiono z pijanstwem wsrod wiernych i dzieci szkolnych).

Jak widac jak sie chce, to mozna. MOze wiec taka grupa parlamentarna zakaze pod kara wiezienia powodowania i uczestniczenia w kolizjach i wypadkach? Na pewno pomoze...
Obserwuj wątek
    • nazimno Chle, chle, chle... 04.03.11, 12:59
      Cytat:
      ------
      "Alkohol stanowi aż 40-50 proc. przychodów sklepów znajdujących się przy stacjach benzynowych"

Leja juz "czysty" bimber z dystrybutorow?

Tu w Niemczech jest niezla chryja z paliwem E10.
      Totalny chaos.

Cena 98 dzisiaj: 1,62€ za literek.
      Ci, ktorzy nie sa pewni, czy moga lac E10 leja 98.
      Zaczyna brakowac 98 w niektorych stacjach.
      Porabalo ich wszystkich.
      • nazimno Przecietnie: 04.03.11, 13:03

benzinpreis.de/statistik.phtml
      • jureek Re: Chle, chle, chle... 04.03.11, 13:56
        W takich momentach doceniam ten komfort, że nie muszę mieć samochodu.
        Jura
        • nazimno Ten luksus mnie ominal. 04.03.11, 14:22
          Te ostatnie "wyczyny" politykow z E10 zasluguja rzeczywiscie na jekies "wykopki".
          Glupiej i zlosliwiej juz nie mogli tego przeprowadzic.

• emes-nju Jak to w Polsce 04.03.11, 14:22
      Po pierwsze narod goraco pragnie, zeby (p)oslowie tworzyli jak najwiecej ustaw, a po drugie, ci sami (p)oslowie uwazaja, ze jak stworza przepis, to problem zniknie. I sie kreci.

Najsmieszniejsze jest to, ze narod z jednej strony uwaza parlamentarzystow za bande debili-karierowiczow, a z drugiej strony chce, zeby powyzsi stanowili jak najwiecej praw (parlament, ktory uchwala malo ustaw jest oceniany zle). Nie wystawia to nam najlepszej cenzurki...
      • nazimno A ja tu czuje "bizniesminoooow" 04.03.11, 14:29
        Ktos nowy bedzie miec koncesje na siec sklepikow alkoholowych.
        Trzeba zlikwidowac konkurecje.

Podobnie jak z cukrem - w Polsce kolesie wywolujA PANIKE i cukier juz jest po 5 PLN.

A tutaj w Niemczech, w dyskoncie 1 kg kosztuje 0,69 €uro.

• emes-nju Re: A ja tu czuje "bizniesminoooow" 04.03.11, 14:44
          Nie sadze, zeby tak bylo. To zbyt grubymi nicmi szyte. A zreszta sklepow z podstawowymi artykulami spozywczymi nigdy dosc! To dlatego Polska aptekami i monopolami stoi. I kazdy z tych punktow "sie wyzywi".

Kolo domu mam sklep z alkoholem czynny cala dobe. Nawet przez mysl mi nie przejdzie podjechac kawalej na stacje benzynowa. I tak sobie towarzystwo koegzystuje bez bolu. Mysle, ze jezeli jakis biznesmen chcilby cos namacic, to najpierw musialby zwalczyc 24h plankton (w zasiegu wyprawy na czworaka mam ze 3 takie sklepiki), a nie stacje.
          • nazimno No - to wobec tego "ideologia" zadzialala. 04.03.11, 14:55
            Widocznie nie maja wazniejszych problemow na glowkach.
            • edek40 Re: No - to wobec tego "ideologia" zadzialala. 04.03.11, 15:02
              > Widocznie nie maja wazniejszych problemow na glowkach.

Alez doniesienia z frontu walki z przekraczajacymi 0,2 promila sa zatrwazajace!!! Lud czeka na zmiany na lepsze. A podniesienie limitu do poziomu europejskiego wychodzi dokladnie tak samo, jak podniesienie standardow drogowych do tegoz poziomu. Z ta tylko roznica, ze o podniesieniu limitu spozycia nawet sie nie mowi...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka