Dodaj do ulubionych

Dwie solidarności!

31.08.06, 15:04
Dzisiejsza uroczystość w Stoczni Gdańskiej wyraziście pokazała jak obca
ideałom pierwszej "Solidarności" była polityczna koncepcja III-ciej RP, tak
uporczywie wspierana przez część laickiej opozycji demokratycznej i wywodzącą
się z UW partię polityczną, ludzi bez własciwości-Platformę Obywatelską.
Na naszych oczach nastąpił dzisiaj podział na dwie "Solidarności", jedna
tworzą zwykli ludzie a druga łże-elity.
Nie dziwi więc faky,że na czele tej drugiej próbuje stanąć dzisiaj Psychol-
Wałęsa
Obserwuj wątek
    • homosovieticus Czas odsłania tajemnicę P. Wierzbickiego, który 31.08.06, 15:21
      nazwał Wałęsę - w okresie kampanii prezydenckiej Szefa Zwiazku- "zwierzeciem
      politycznym".
      Długo homoś medytował jakie to zwierze Piotr Wierzbicki miał na mysli.
      Teraz sytuacja zdaje sie wyjasniać bo zwierze zaczyna coraz śmielej wymachiwać
      swoim poskręcanym różowym ogonkiem i głośno kwiczeć.
      • jorge.martinez Re: Czas odsłania tajemnicę P. Wierzbickiego, któ 31.08.06, 16:29
        homosovieticus napisał:

> nazwał Wałęsę - w okresie kampanii prezydenckiej Szefa Zwiazku- "zwierzeciem
        > politycznym".

Politikon zoon? To bardzo ciekawe...
    • niezapowiedziany piękne. bardzo na czasie. i bardzo w klimacie. 31.08.06, 15:22

• homosovieticus czy umysł masz równie wyrafinowany jak gust? 31.08.06, 15:28
        napisz cokolwiek to ocenimy.
        • niezapowiedziany nie bede pisal pod wasze checi oceny, towarzyszu 31.08.06, 16:11
          a jak chcecie cos sobie poczytac, to jest tego dosc spora liczba mojego
          autorstwa. wystarczy poszperac w archiwum.

na obrzyganie przez pijanego nie warto jednak ani odpowiadac tym samym ani
          przesadzac z tworzeniem wynioslej polemiki. tak-tak, nie-nie. i zawsze
          przyzwoitosc.
          • homosovieticus Jestem tylko towarzyszem Twojej ludzkiej niedoli, 31.08.06, 16:23
            forumowy niezapowiedziany ćwierćinteligencie. Zrozumiałem. Straciłem
            zainteresowanie Twoja umysłowością.
            Spadaj!
    • x2468 Re: Dwie solidarności! 31.08.06, 15:25
      Lepper,Kryze,Wassermann,Jasienski to "Solidarnosc"? Jesli tak to lzeelita brzmi
      dumnie.
      • homosovieticus [...] 31.08.06, 15:30
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • por.ub.jajec Szkoda, ze nie poszedl z walesa Kalisz to by juz 31.08.06, 15:33
      wszystko bylo wiadome. W ubieglym roku Walesa skladal kwiatki z Kwasniewskim,
      który o S powiedzial, ze " to barani ped na który on nie mial ochoty" To ze
      Bolek nie ma kszty honoru to widac bylo dzis jak paradowal z dama Hospicja.
      • homosovieticus Może Honor to pojecie już niezrozumiałe nie tylko 31.08.06, 15:38
        przez Wałęsę?
        Na forum jest wielu forumowiczów ,ktorzy wysmieją to okreslenie.
        Lata komuszej edukacji i "kulturowa" działalnośc Adama Michnika zamieniła Honor
        na kompromis.
        • zirby Homosiu, a gdzie twoja "polityczna konieczność"?:) 31.08.06, 15:39
          Toz pasuje tu jak ulał :))))
          • homosovieticus Nie mam "politycznej konieczności".Mam serce i um. 31.08.06, 15:44
            Nikt mi nie nakazuje poniewierac sie po forum Kraj.Pisze bo uwazam ,ze mam
            wiele do powiedzenia innym.
            Nie kieruje sie polityką i nie jestem członkiem zadnej partii.
            Sympatyzuje z tymi,którzy sa bliżsi memu rozumowi i sercu.
            • x2468 Re: Nie mam "politycznej konieczności".Mam serce 31.08.06, 15:49
              To idz i mow.Do pisuaru.
            • zirby Re: Nie mam "politycznej konieczności".Mam serce 31.08.06, 15:50
              homosovieticus napisał:

> Nikt mi nie nakazuje poniewierac sie po forum Kraj.Pisze bo uwazam ,ze mam
              > wiele do powiedzenia innym.

Jakże mylące bywają własne sądy, homosiu... Jakże mylące:) Że o popełnianiu
              grzechu pychy nie wspomnę :)

> Nie kieruje sie polityką i nie jestem członkiem zadnej partii.
              > Sympatyzuje z tymi,którzy sa bliżsi memu rozumowi i sercu.

No, to tłumaczy twoje iście stachanowskie oddanie kartoflom:) Jakiej wielkosci
              rozum, takiej i wielkosci jego idole:)
              Co prawda oddanie faciom którzy do władzy wynieśli esbecję, która to esbecja
              przez pół wieku róznych szkaradnych czynów w Polsce popełniła legion jest chyba
              moralnie rownie szkaradne, ale to juz twój osobisty problem :)
              • homosovieticus Re: Nie mam "politycznej konieczności".Mam serce 31.08.06, 15:58
                A Ty o sobie jak myslisz? Dureń zes czy raczej za madrego się uważasz?
                Nie jestem nikomu oddany_ za wyjatkiem sasiadki co oczy ma jak Bajkał a biust
                jak wzgórza morenowe otaczajace Trójmiasto.
                To esbecja była cały czas przy władzy i własnie teraz zostaje wyautowywana.
                Dlatego tak głosno protestuje.
                • zirby Re: Nie mam "politycznej konieczności".Mam serce 31.08.06, 16:07
                  homosovieticus napisał:

> A Ty o sobie jak myslisz? Dureń zes czy raczej za madrego się uważasz?

Jam jest normalny człowiek. Podpierając się matematyką - taki ktoś ze środkowej
                  częsci krzywej gaussa :)

> Nie jestem nikomu oddany_ za wyjatkiem sasiadki co oczy ma jak Bajkał a biust
                  > jak wzgórza morenowe otaczajace Trójmiasto.

Ehem... Ja jestem geolog i mnie takie paralele nasuwają rózne skojarzenia,
                  raczej niezbyt pochlebne dla damskiej urody, ale zmilczę:) Rozumiem o co chodzi
                  i gratuluje sąsiadki :)

> To esbecja była cały czas przy władzy i własnie teraz zostaje wyautowywana.
                  > Dlatego tak głosno protestuje.

???? Dwa cytaty z madrości kartofla:

"Głos Wybrzeża", 18 i 22 czerwca 2003 r. Wywiad z Jarosławem Kaczyńskim:"
                  "Samoobrona jest tworem byłych oficerów służb bezpieczeństwa. Mój brat, który
                  był ministrem stanu do spraw bezpieczeństwa, dostał raport, z którego wynikało,
                  że grupa byłych oficerów SB założyła Związek Zawodowy 'Samoobrona'˝.
                  ˝To formacja
                  używana do osłony tyłów tego całego układu i ochrony tego nieporządku, który
                  jest w kraju, i jednocześnie korzystająca z tego nieporządku. To są ludzie,
                  którzy nabrali kredytów i chcą żyć jak przedsiębiorcy, a mają kwalifikacje
                  do kopania rowów".

Serwis PAP, 2004.03.25, Jarosław Kaczyński:"Cieszę się,
                  że będę na pierwszej linii walki z Samoobroną. Uważam, że mam dowody na
                  potwierdzenie moich słów i w odpowiednim momencie je przedstawię".

No wiec skoro samooborna to "twór byłch oficerów służb bezpieczeństwa" i
                  obecnie jest ona przy władzy to twoje twierdzenie o jej "wyautowaniu" jest
                  zwykłą bzdurą, homosiu :)
                  • homosovieticus Re: Nie mam "politycznej konieczności".Mam serce 31.08.06, 16:16
                    Nie jest bzdurą. Ograniczenie udziału esbecji( likwidacja WSI)to krok we
                    własciwym kierunku.
                    W samoobronie utajnieni esbecy działaja, jak dotychczas, politycznie zgodnie z
                    wola głównego koalicjanta.
                    Sa więc uzyteczni( "do polityki trzeba miec głowę")bo pomagaja w osiagnieciu
                    cełow programowych PiS-u.
                    ps
                    Nie rozumiesz "geologu" amatorze, że choc krzywa Gaussa nazywana jest często
                    krzywą rozkładu normalnego to nazwa ta DOTYCZY nie środkowej jej częsci ale
                    CAŁEJ KRZYWEJ.
                    • zirby Re: Nie mam "politycznej konieczności".Mam serce 31.08.06, 16:33
                      homosovieticus napisał:

> W samoobronie utajnieni esbecy działaja, jak dotychczas, politycznie zgodnie
                      z
                      >
                      > wola głównego koalicjanta.

ROTFL!!! Homosiu, w swej głupocie przeszedłeś samego siebie:)))) Własnie
                      potwierdziłeś ze twój ulubiony kartofel wie ze dopuscił do władzy esbeków. Tym
                      samym popełnił przestępstwo, łamiąc ustawę lustracyjną, a konkretnie jej
                      artykuły 7 i 30 :)

> Sa więc uzyteczni( "do polityki trzeba miec głowę")bo pomagaja w osiagnieciu
                      > cełow programowych PiS-u.
                      > ps
                      > Nie rozumiesz "geologu" amatorze, że choc krzywa Gaussa nazywana jest często
                      > krzywą rozkładu normalnego to nazwa ta DOTYCZY nie środkowej jej częsci ale
                      > CAŁEJ KRZYWEJ.

Homosiu "inteligencie" amatorze, proponuje dokształcić się nieco ze
                      statystyki:) Srodkowa czesc krzywej gaussa reprezentuje elementy w danej
                      populacji występujące najczęściej (lub inaczej: stanowiące procentowo jej
                      największą część). Jest to tzn "część normalna zbioru" nazywana także
                      konstytutywną. Jej szerokosc statystyczna zależy od założonych przedziałów
                      ufności i zwykle wynosi 90% całego badanego zbioru :)
                      • homosovieticus Re: Nie mam "politycznej konieczności".Mam serce 31.08.06, 16:41
                        Jeśli jam głupcem, to kim Ty ,dyskutujacy zawziecie z głupcem, jesteś drogi,
                        statystyczny, normalny nieuku?
                        • zirby Re: Nie mam "politycznej konieczności".Mam serce 31.08.06, 16:44
                          homosovieticus napisał:

> Jeśli jam głupcem, to kim Ty ,dyskutujacy zawziecie z głupcem, jesteś drogi,
                          > statystyczny, normalny nieuku?

Samarytaninem, spełniającym niewdzięczną, acz społecznie pożyteczną funkcję
                          edukacji przygłupów podobnych tobie:) Dziękować nie musisz, podziękowania
                          motłochu nie robią na mnie wrażenia - aczkolwiek przyznaje, bywają zabawne :)
                          • homosovieticus Samarytanin taki z Ciebie jak i inteligent. 01.09.06, 23:39
                            Calkowicie falszywy.
                            ps
                            Przeczytaj zbuku przypowieść o Samarytaninie. Nie bój się NT.
    • ppppp7 Re: Dwie solidarności! 31.08.06, 15:34
      Zawsze były dwie!
      Był związek zawodowy S i ruch społeczny S
      • homosovieticus Re: Dwie solidarności! 31.08.06, 15:40
        Nie zawsze synku!
        "Solidarność" to takze pewna wizja człowieka i przekonanie,że "jedni drugich
        ciezary nosić powinniśmy".
        • keller1 Re: Solidarność to ludzie których wbrew ich woli 31.08.06, 15:48
          podzielono na dwie kategorie....czy oni o to walczyli?
          • homosovieticus Re: Solidarność to ludzie których wbrew ich woli 31.08.06, 16:25
            Podzielono w imie racji partyjnych aparatczyków i ich psedosolidarnosciowych
            sojuszników.
        • ppppp7 [...] 31.08.06, 15:48
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • homosovieticus Re: Dwie solidarności! 31.08.06, 16:00
            W idei solidarnosci miedzyludzkiej jest kilka mysli głównych wynikajacych z
            przytoczonej wizji człowieka.
            ps

Chciałbym byc szczylem. :))
            • ppppp7 Re: Dwie solidarności! 31.08.06, 16:06
              Czyli jesteśmy zgodni: NSZZ S jako organizacja związkowa i S jako szeroko
              pojęty ruch społeczny
              • homosovieticus Re: Dwie solidarności! 31.08.06, 16:31
                Członkami zwiazku byli wyłacznie ludzie PRACUJACY. I to Oni, jednoczesnie,
                tworzyli ruch społeczny.

Wszyscy by życ pracujemy. Nawet kapitaliści. Tworzymy wiec w rzeczywistosci
                jeden zwiazek, zwiazek ludzi solidarnych bo nawzajem sobie potrzebnych.
    • leszek.sopot Szmatławe obchody 31.08.06, 15:40
      najpierw za zamkniętymi drzwiami, a później proszony obiadek dla "ważnych".
      Nie ma żadnej solidarności pisanej małą literą. Jest tylko licytacja kto
      bardziej zasłużony i odcinanie kuponów.
      • rekontra szmatławe słowa 31.08.06, 15:52
        leszek.sopot napisał:

> najpierw za zamkniętymi drzwiami, a później proszony obiadek dla "ważnych".
        > Nie ma żadnej solidarności pisanej małą literą. Jest tylko licytacja kto
        > bardziej zasłużony i odcinanie kuponów.

jakich ważnych matole? ważni to byli dotychczas, wybrańcy. Teraz są honorowani
        wszyscy, i będą uhonorowani wszyscy. Ogłuchłeś jak mówiono, że wielu nie
        doczekało? Że siedemnaście lat trzeba było czelkać? Wałęsa był zajęty grą w
        ping ponga z Wachowskim. Otoczył się postkomomuną matołku.
        • leszek.sopot nie pyskuj pętaku jak nie rozumiesz solidarności 31.08.06, 15:53

• rekontra obudziłeś się po siedemnastu latach? 31.08.06, 16:00
            leszek.sopot napisał:

" Jest tylko licytacja kto bardziej zasłużony i odcinanie kuponów. "

Gdzie tę licytację widzisz? Po siedemnastu latach oddaje się sporawiedliwość a
            ty bredzisz o odcinaniu kuponów? Gdzie do tej pory był Wałęsa?
            • ppppp7 Re: obudziłeś się po siedemnastu latach? 31.08.06, 16:11
              "Po siedemnastu latach oddaje się sporawiedliwość"

Z księzyca spadłeś rekontra? Czy odmrozili cię razem z braćmi?

• rekontra zdaje się, że reprezentujesz na forum postkomunę 31.08.06, 16:26
                ppppp7 napisał:

> "Po siedemnastu latach oddaje się sporawiedliwość"
                >
                > Z księzyca spadłeś rekontra? Czy odmrozili cię razem z braćmi?

musisz więc jako obcy = z drugiej strony barykady, bardziej otwartym tekstemn
                napisać co cię boli
                • ppppp7 Re: zdaje się, że reprezentujesz na forum postkom 31.08.06, 16:29
                  Masz racje, zdaje ci się.
            • leszek.sopot jaka "S" 31.08.06, 17:24
              A kogo to obchodzi gdzie był Wałęsa i kto dostawał ordery? Chyba tylko takich
              dla których nowa solidarnośc jest dla tych, który mocniej spluną, głośniej
              wrzasną i będą dzielić, dzielić, dzielić.... i skłócać ludzi do nieskończoności
              by dowieść, że oni są najważniejsi.
              Głupi "żołnierz" "Solidarności", który wiele dla ogółu a nie dla siebie
              poświęcił na żadnen obiadek nie będzie zaproszony, przepustki na uroczystość
              dla najważniejszych nie dostanie. Może tylko sobie pooglądać jak wśród równych
              są równiejsi, jak wspaniale wypinają piersi i pozują do kamery.
              Twoja "S" nie moją "S". Pluj sobie dalej, skłócaj i obrażaj - bo taką sobie
              chcesz mieć "S" opartą na wrednych, negatywnych emocjach.
    • douglasmclloyd Dwie solidarności, dwie Polski, dwa narody, IV RP 31.08.06, 15:48
      O to wam PiSiory chodzilo?
      • homosovieticus Re: Dwie solidarności, dwie Polski, dwa narody, I 31.08.06, 16:27
        Nie pisiory podzieliły Kraj ale laicka demokratyczna opozycja o korzeniach nie
        całkowicie polskich.
      • jacekm22 Re: Dwie solidarności, dwie Polski, dwa narody, I 31.08.06, 17:53
        Tak jak Walentynowicz i Gwiazdzie , tym pisowskim agitatorom cni sie do takiej
        socjalistycznej Polski - bez wypaczen z funduszem wczasow prcowniczych i BEZ
        KARTEK , im socjalizm nie przeszkadzal , najblizsza ich wizji Polski jest ta z
        PIS ...
    • pies_na_czarnych Re: Dwie solidarności! 31.08.06, 15:49
      Solidarnosc juz dawno umarla!
      Teraz co sie dzieje to jest pis na jej grob :o(((
      • homosovieticus Re: Dwie solidarności! 31.08.06, 16:03
        Nie umarła solidarnosc bo ona jest wieczną towarzyszka ludzkiego losu.
        Przejawia sie w róznych sytuacjach. W Polsce była mordowana przez ostatnie lata
        bo tylko w ten sposób mozna było usprawiedliwiać rozkradanie dorobku Nas
        wszystkich i realizacje hasła o koniecznosci ukradzenia pierwszego miliona.
    • humbak Re: Dwie solidarności! 31.08.06, 16:01
      Acha... a jakie są cele tej "Solidarności zwykłych ludzi"?
      • homosovieticus Re: Dwie solidarności! 31.08.06, 16:06
        Spróbuj sam pomyśleć. Wszak nie jesteś tumanem. Jesteś zwykłym
        człowiekiem.Pomyśl z kim i w jakim celu mógłbyś się w zyciu solidaryzowac.
        • humbak Re: Dwie solidarności! 31.08.06, 16:14
          Ty dokonałeś klasyfikacji. Mógłbyś sprecyzować co charakteryzuje poszczególnych ludzi. Chodzi mi bowiem o to, jaką funkcję może pełnić "Solidarność zwykłych ludzi" w wolnej Ojczyźnie.
          • homosovieticus Re: Dwie solidarności! 31.08.06, 16:20
            Zaproponowałem żebyś sam najpierw pomyślał na ten temat.
            Jesli nie podołasz temu zagadnieniu to także nie zrozumiesz tego co ja
            przedstawię na ten temat.
            • humbak Re: Dwie solidarności! 31.08.06, 16:34
              Ja w sumie swoją opinię na ten temat mam. Chciałem jedak przeczytać jak Ty to widzisz.
              • homosovieticus Re: Dwie solidarności! 31.08.06, 16:42
                Podonie jak Ty.
                • humbak Re: Dwie solidarności! 31.08.06, 18:38
                  :]
                  • homosovieticus Re: Dwie solidarności! 01.09.06, 13:53
                    :))
    • wlodzimierz.ilicz To obsesjonaci bracia K. uosabniają ideały "S" ? 31.08.06, 16:05
      Z oszczercami Macierewiczem, Kurskim , wanną-Wassermanem i spółką ? W koalicji
      z Giertychem i Lepperem ?

To potwierdza moje pierwsze wrażenia na temat "Solidarności" z 1980 r.
      Od początku wiedziałem, że to nic dobrego.
      • homosovieticus Illiczu, nawet Krupska nie była z Was zadowolona. 31.08.06, 16:09
        Pieprzycie wyswichtane bzdury przeczytane w giewu.s
        Ewa Milewicz przyjeła z usmiechem radosci wyróżnienie od swego "politycznego
        wroga". Lepiej zabrzmiałoby; "politycznego przeciwnika".
        • wlodzimierz.ilicz Jako W.I nie jestem zwolennikiem GW 31.08.06, 16:13
          To jasne ?
          • homosovieticus Jako W.I jestem, choć nie chcem, zwolennikiem GW 31.08.06, 16:18
            Wcale nie.
            Giewu powtarza wytyczne Lenina odnosnie propagowania własnych idei i zwalczania
            swoich przeciwników poltycznych.
            • wlodzimierz.ilicz E tam. To bzdury. Myslisz, że nie ma już życia po- 31.08.06, 16:32
              za GW i innych idei i innych pomyslów niż liberalizm rodem z GW-UW?
              • homosovieticus Re: E tam. To bzdury. Myslisz, że nie ma już życi 31.08.06, 16:33
                Może i jest. A raczej na pewno jest. Ale co Ty masz z tym wspólnego?
                • wlodzimierz.ilicz Poczytaj moje dziela zebrane.Tam ujawniam wszyst- 31.08.06, 16:36
                  ko.:-)
                  • homosovieticus Re: Poczytaj moje dziela zebrane.Tam ujawniam ws 31.08.06, 16:42
                    Przeczytałem wszystkie, 42 tomy, wydane w 1976r.
                    • wlodzimierz.ilicz No to teraz wiesz więcej ode mnie bo ja nie prze- 31.08.06, 16:48
                      czytalem.
    • homosovieticus Tyle na ten temat. 31.08.06, 16:44
      Spadam. :))
    • my.uczennice.vii.liceum Nic nowego pod sloncem 31.08.06, 16:46
      Dwie Solidarnosci juz byly przy okazji tworzenia "konstruktywnej opozycji"
      na potrzeby okraglego stolu. Wtedy musieli sie ciezko napracowac.
      Dzis ta sama holota usiluje wyciagnac krolika z kapelusza.
      • homosovieticus Re: Nic nowego pod sloncem 01.09.06, 13:53
        Podobnie i ja oceniam tamten czas.
        Ciekawie mówił o tym wczoraj w Gdańsku Andrzej Gwiazda, działacz polityczny i
        związkowy, odznaczony przez prezydenta RP Lecha Kaczyńskiego Orderem Orła
        Białego:

Przede wszystkim uważamy wraz z żoną, że jest to element manipulacji
        politycznej, iż zamiast obchodzić rozpoczęcie strajku, obchodzimy rocznicę
        porozumień. Rozpoczęcie strajków było oddolną akcją i zrywem narodowym.
        Natomiast przesunięcie akcentu ma na celu nobilitację porozumień Okrągłego
        Stołu, a przecież był to ze strony komuny wybieg taktyczny. W Szczecinie bardzo
        uroczyście obchodzono podpisanie porozumień, bo były one pierwsze. W
        konsekwencji jednak podpisanie wcześniejszego porozumienia przez Szczecin
        złamało układ między strajkującymi regionami i niesłychanie osłabiło naszą
        pozycję wobec delegacji rządowej, gdyż pierwotnie mieliśmy podpisać wspólnie
        uzgodnione porozumienia. Poza tym zostały one podpisane w taki sposób, że w
        konsekwencji władza nie była do niczego zobowiązana. I gdyby nie to, że Gdańsk
        miał w kraju większe poparcie niż Szczecin, wszystko mogłoby się źle skończyć.
        W ostatnich dniach zostały opublikowane dokumenty bezpieki, z których wynika,
        że przy powstaniu drugiej "Solidarności" stworzono listę osób, które nie mogły
        być członkami nowego związku. Nasze nazwiska są na tej liście i to wyjaśnia,
        dlaczego nie bierzemy udziału w uroczystościach organizowanych przez
        drugą "Solidarność".
    • pandada To juz od Moczara sie zaczelo 31.08.06, 17:32
      byla ta lzeinteligencja i prosci chloporobotnikcy.

Solidarnosc im. Moczara z wybitnym udzialem wspierajacej Jaruzela endecji. Oczywiscie wspierajacej go jak wsadzal Michnikow do pierdla, a nie jak z nimi komene rozwalal.
      • homosovieticus Re: To juz od Moczara sie zaczelo 01.09.06, 13:54
        Andrzej Gwiazda, działacz polityczny i związkowy, odznaczony przez prezydenta
        RP Lecha Kaczyńskiego Orderem Orła Białego tak o tym mówił wczoraj w Gdańsku:

Przede wszystkim uważamy wraz z żoną, że jest to element manipulacji
        politycznej, iż zamiast obchodzić rozpoczęcie strajku, obchodzimy rocznicę
        porozumień. Rozpoczęcie strajków było oddolną akcją i zrywem narodowym.
        Natomiast przesunięcie akcentu ma na celu nobilitację porozumień Okrągłego
        Stołu, a przecież był to ze strony komuny wybieg taktyczny. W Szczecinie bardzo
        uroczyście obchodzono podpisanie porozumień, bo były one pierwsze. W
        konsekwencji jednak podpisanie wcześniejszego porozumienia przez Szczecin
        złamało układ między strajkującymi regionami i niesłychanie osłabiło naszą
        pozycję wobec delegacji rządowej, gdyż pierwotnie mieliśmy podpisać wspólnie
        uzgodnione porozumienia. Poza tym zostały one podpisane w taki sposób, że w
        konsekwencji władza nie była do niczego zobowiązana. I gdyby nie to, że Gdańsk
        miał w kraju większe poparcie niż Szczecin, wszystko mogłoby się źle skończyć.
        W ostatnich dniach zostały opublikowane dokumenty bezpieki, z których wynika,
        że przy powstaniu drugiej "Solidarności" stworzono listę osób, które nie mogły
        być członkami nowego związku. Nasze nazwiska są na tej liście i to wyjaśnia,
        dlaczego nie bierzemy udziału w uroczystościach organizowanych przez
        drugą "Solidarność".
    • greg43 Re: Dwie solidarności! 31.08.06, 17:48
      Wałek i towarzysze z nocnej zmiany zawsze razem!!!!! jakoś Wałkowi nie wpadło do
      pustego łba by odznaczyć bohaterów sierpnia, może mu kapciowy Miecio nie
      pozwolił?????
      • homosovieticus Nocna zmiana cementuje środowisko drugiej 01.09.06, 15:46
        "Solidarności"
        • a123m To przykre, ale masz racje 01.09.06, 18:04
          taK
          • homosovieticus Czemu uważasz,że to przykre? 01.09.06, 23:42
            Moim zdaniem, ludzie z tgo środowiska usilują zając jaknajwyższe stanowiska na
            drabinie spolecznej.
            Skąd mają wiedzieć ,że nie powinni tego robić?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka