madziaost 22.05.05, 10:18 .. jakoś cicho tu tak... pusto... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
badarka Re: Żyjecie dziewczyny? 23.05.05, 09:48 ano jakoś tak się porobiło. Chyba trzebaby podrzucić info o tym forum na różnych innych. :) Odpowiedz Link
fasola25 no niestety cichutko :( 23.05.05, 10:56 poza tym juz malo czasu co niektorym zostalo mi wg OM tylko 41 dni, a lekarz mowi, ze musze sie szybciej szykowac ;-) Odpowiedz Link
madziaost Re: no niestety cichutko :( 23.05.05, 20:35 fasola25 napisała: > poza tym juz malo czasu co niektorym zostalo > mi wg OM tylko 41 dni, a lekarz mowi, ze musze sie szybciej szykowac ;-) > noooo fasola, Ty mi sie tu nie rozklejaj, sama załozyłaś to forum to cierp:-) tylko yo_witka ma usprawiedliwienie, bo ona juz "po" :-)trzymaj się i pisz coś, bo smutno. pozdrawiam, magda. Odpowiedz Link
xagatka Re: Żyjecie dziewczyny? 23.05.05, 12:12 Czesc dziewczyny! Ja jestem w 32 tc. Niestety ale wczesniej nie wiedzialam o tym forum. Ciekawa jestem gdzie bedziecie rodzialy i kto jest waszym lekarzem prowadzacym. Odpowiedz Link
madziaost do xagatka 23.05.05, 20:33 witam:-) jestem w 30tc. moją gin prowadzącą jest Marta Górecka z Mediconceptu (i Kamieńskiego), ale rodzić zamierzam w Lubinie. Na Kamieńskiego rodziłam rok temu i jakoś nie byłam "zachwycona". Teraz będę miała cc, bo rozeszło mi się spojenie łonowe (przyczyna są ciąże zbyt bliskie w czasie). Pozdrawiam i zapraszam do "wyznań" :-). Odpowiedz Link
xagatka Re: do xagatka 24.05.05, 07:55 Ja bede chyba rodzic na Dyrekcyjnej poniewaz pracuje tam moj lekarz prowadzacy. Ale juz sama nie wiem czy to dobry wybor. Z informacji od lekrza dowiedzilam sie ze nie mozna brac znieczulenia bo sa braki kadrowe. Co prawda nie jestem zdecydowana ale wolalabym miec wybor. Dodatkowo slyszlam ze jak jest duzo pacjentek to nie mozna rodzic z mezem. A mi na tym bardzo zalezy. Odpowiedz Link
fasola25 Re: Żyjecie dziewczyny? 24.05.05, 11:04 ja(chyba juz o tym pisalam) chodze do dr Jarosza do Mediconceptu a rodzic zamierzam w Trzebnicy, mialam przeblyski nt Kamienskiego z powodu wodnych porodow, ale mi przeszlo nastawiam sie na Trzebnice i mam nadzieje ze mi sie uda pozdrawiam Odpowiedz Link
xagatka Re: Żyjecie dziewczyny? 24.05.05, 11:23 Do Trzebnicy kazdy moze przyjechac? Czy trzeba miec tam lekarza prowadzacego? Ja juz mam metlik w glowie z powodu wyboru szpitala. Nie wiem gdzie bedzie najlepiej. Ale pewnie pojade tam gdzie moj lekarz pracuje wydaje mi sie ze w razie czego bede mogla do niego zawsze zadzwonic. Wybieram sie dzies na pierwsze zajecia ze szkoly rodzenia do Mediconceptu. Mam nadzieje ze bede zadowolona. Odpowiedz Link
fasola25 Re: Żyjecie dziewczyny? 25.05.05, 09:36 szpital mozesz sobie wybrac jaki chcesz i gdzie chcesz jesli chcesz rodzic u swojego lekarza, to musisz z nim pogadac, a przede wszystkim dowiedziec sie czy on w ogole pracuje w ktoryms szpitalu moj gid - dr Jarosz - niestety nie pracuje nigdzie poza Mediconceptem, wiec jego obecnosc przy porodzie odpada. On sam jednak poleca Trzebnice pozdrawiam Odpowiedz Link
badarka Re: Żyjecie dziewczyny? 24.05.05, 12:22 fasola25 napisała: > a rodzic zamierzam w Trzebnicy, mialam przeblyski nt Kamienskiego z powodu > wodnych porodow, ale mi przeszlo Ja też myślałam o Kamieńskiego. Nie wiem, czy to zbieg okoliczności czy coś jest na rzeczy, ale: ostatnio moją kumplelę przy cesarce zarazili tam gronkowcem (całe szczęście nie zaraziła dziecka, bo ją lekceważyli i kazali nadal karmić piersią) syna mojego kumpla też zarazili gronkowcem :( Przestał mi się ten szpital podobać całkiem Odpowiedz Link
magda1110 Do fasola25 24.05.05, 14:03 witaj! ja też chodzę do medoconceptu,nastawiałam się na Trzebnicę,bo na Kamieńskiego porodówka do 19 czerwca nieczynna.A ja mam termin na 21 ale wiadomo,może być różnie.No właśnie nastawiałam się do wczoraj ,kiedy to zadzwoniłam do Trzebnicy i dowiedziałam się ,że nie ma miejsc,a pani położna nie ma czasu żeby ze mną porozmawiać.Lekko mnie to zmroziło.Czy ty zamierzasz umówić się tam do kogoś na wizytę przed porodem.Boję się,że taka sytuacja może się powtórzyć kiedy zacznę rodzić.Zastanawiam się też nad Feminą w Lubinie i sama nie wiem co robić.Chyba urodzę w samochodzię miotając się między szpitalami! Odpowiedz Link
fasola25 Re: Do magda1110 25.05.05, 09:33 jeszcze w Trzebnicy nie byłam, ale sie wybieram, chyba w przyszlym tygodniu rzeczywiscie moze sie tak zdarzyc, ze np nie bedzie w Trzebnicy miejsc, kiedy sie tam zjawimy dlatego tez wazne jest zeby nie jechac do szpitala za wczesnie, slyszalam, ze jesli jest rozwarcie to do szpitala musza Cie przyjac i juz, nawet jesli nie maja miejsca moze sie zdarzyc tak, ze jesli przyjedziesz za wczesnie a w szpitalu nie bedzie miejsca odesla Cie do innego, dlatego dobrze byloby przed pojawieniem sie w szpitalu zachaczyc o swojego gina, aby sprawdzil czy "juz czas" - chociaz domyslam sie ze moze byc to trudne, bo (nie wiadomo dlaczego) wiekszosc babeczek trafia do szpitala w nocy ;-) w tym tygodniu bede wiedziala cos wiecej nt Trzebnicy, to sie odezwe pozdrawiam Odpowiedz Link
magda1110 Re: Do fasola25 25.05.05, 11:20 Dzięki! Będę wdzięczna za jakiekolwiek informacje o Trzebnicy,a zwłaszcza,czy takie sytuacje -brak miejsc-zdarzają się często.Mam zamiar jak się zacznie zadzwonić i spytać o miejsca,jak nie będzie to myślę o Lubinie.Na początku czerwca tam się wybieram.Do Trzebnicy mam ok.30 km,do Lubina też,a lekarz prowadzący we Wrocławiu więc nijak nie po drodze!Pozdrawiam Odpowiedz Link
madziaost do magda1110 27.05.05, 18:29 witam:-) byłam w zeszłym roku przed porodem na "rozpoznaniu" w trzebnicy. owszem ładnie i czysto, ale jakoś nikt nie chciał ze mną rozmawiać...:-( dowiedziałam się tylko, że zzo na życzenie nie ma, a to mnie interesowało wtedy najbardziej. wyladowałam na kamieńskiego, na moją gin przy porodzie nie trafiłam, położna akurat poszła na urlop. całe szczęście telefonicznie załatwiła mi drugą. poród jak poród, lekko nie było, ale najbardziej się zraziłam do tego, co było potem. niestety brudno, pielęgniarki niemiłe, o stan dziecka nie można zapytać. mały miał poważną żółtaczkę, o czym oznajmiła mi pielęgniarka jednym zdaniem i wyszła...:-( taki jest standard informacji.. za to w tym roku choćby się waliło i paliło rodzę w feminie w lubinie. dają zzo, jest ładnie i czysto, wolę zapłacić te 400zł mieć odrobinę luksusu:-) pozdrawiam. magda. Odpowiedz Link
magda1110 Re: do madziaost 28.05.05, 16:47 Witaj! No właśnie,mam bardzo podobne odczucia.Martwię się tylko,że w Feminie nie będzie miejsc.Też wolę zapłacić i nie czuć się intruzem niż płacić wszystkim pielęgniarkom w innym szpitalu żeby zechciały być miłe.Nie wiem może histeryzuję,to pierwsza ciąża i pewnie jak w tej Trzebnicy będą miejsca to tam bęę rodzić ale chcę mieć jakąś alternatywę.Rozważam jeszcze wizytę u któregoś lekarza z Trzebnicy,może ordynatora,spytam swojego Jarosza co o tym sądzi.Może wtedy nie będę miała wrażenia że przeszkadzam jak podczas ostatniej rozmowy tel.z panią położną w Trzebnicy.A swoją drogą chyba nas trochę rozpuściła niepubliczna służba zdrowia i teraz tak trudno się dopasować do obowiązujących "standartów" Odpowiedz Link
anutka Re: Do fasola25 28.05.05, 22:17 Kilka dni temu byłam z mężem zobaczyć porodówkę na Kamieńskiego i w Trzebnicy. Na Kamieńskiego warunki delikatnie mówiąc niespecjalne. Położne były bardzo miłe, pokazały nam wszystkie sale a nawet poprosiły rodzącą parę o pozwolenie na wejście do sali rodzinnej. Warunki jednak marne, kafle jak w dworcowym klozecie. Dobrze wygląda tylko sala do porodu w wannie (250zł). Co do Trzebnicy to niestety pani położna nas nie wpuściła do środka. Pytaliśmy się czy w innym dniu możemy zadzwonić i przyjechać dała nam do zrozumienia, że nie. Szkoda bo wszyscy od położnych z mediconceptu, szkoły rodzenia i anestezjologa zachęcali nas do odwiedzin w Trzebnicy i porodu tam. Pozdrawiam Ania Odpowiedz Link
magda1110 Re: do anutka 29.05.05, 10:10 Witaj! może trafiliście na tą samą położną ,która nie miała czasu na rozmowe telefoniczną.Może to wyjątek.Kurczę,przecież dziewczyny polecają z jakiegoś powodu ten szpital!Ja mam już mętlik.Czekam do wizyty w mediconcepcie,a póżniej wybieram się do Feminy-jak zdąże,w międzyczasie odstawiam fenoterol.Najbardziej denerwuje mnie ta niepewność-bęą miejsca czy nie,będziemy musieli się w tym szczególnym momencie dooatkowo denerwować i wykłócać? Zwariuję zanim urodzę Pozdrawiam i prosze dziewczyny o dalsze informacje natemat Trzebnicy oraz Feminy Odpowiedz Link
fasola25 Re: do anutka 29.05.05, 20:00 mysle, ze w nadchodzacym tygodniu bede wiedziala cos wiecej nt Trzebnicy - w srode jestem u Jarosza, wiec poprosze pania Marynie o namiary na jakas konkretna polozna i do niej zadzwonie zeby sie umowic na "wizytacje szpitala" do tej pory nie spotkalam sie z sytuacja, zeby polozna w Trzebnicy nie chciala wpuscic, wiele kolezanek tam bylo i zawsze bylo ok pozdrawiam Odpowiedz Link
magda1110 Re: do fasola25 05.06.05, 18:00 No i jak tam,byłaś moze w Trzebnicy? Ja w międzyczasie byłam też u Jarosza i zarówno on jak i pani Marynia powiedzieli,że mam nie dzwonić więcej do szpitala,bo zawsze usłyszę,że nie ma miejsc.Jak się coś zacznie dziać to dzwonić do p.Maryni i ona powie czy już jechać czy jeszcze czekać.Podobno dotąd nie zdarzyło się żeby z rozpoczętą akcją kogoś odesłali.Trochę mnie to uspokoiło ale tylko trochę...Odezwij się proszę ,może wiesz coś więcej. Odpowiedz Link
fasola25 Re: do magda1110 06.06.05, 12:56 niestety w Trzebnicy ciagle nie bylam :( wciaz nie mam czasu ale rozmawialam w piatek z kolezanka, ktora tez zamierza tam rodzic ona byla tam raz u poloznej i raz u ktoregos z lekarzy i mocno ja uspokoili i tez potwierdzili, ze na pewno nie beda nikogo odsylac ponadto ostatnio oddali w Trzebnicy dodatkowy oddzial polozniczy, wiec z miejscami nie powinno byc problemu pozdrawiam Odpowiedz Link
magda1110 Re: do fasola25 06.06.05, 19:02 Uff... kamień z serca!Mimo,że w mediconcepcie też uspokajali, cały czas gdzieś tam w środku się denerwowałam.W takim razie spokojniejsi pojedziemy.Dziękuję.Wydaje mi si,że termin mam wcześniej niż Ty więc służę relacją już po.Pozdrawiam serdecznie! Odpowiedz Link