deni8 14.07.06, 22:47 W tym roku jak w żadnym innym będzie biedniej i skąpiej z zespołami i organizacja - tak nasze kaczki poparły basowiszcza że nawet nie dały ani złamanego grosza. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
and5 Re: Basowiszcza 14.07.06, 23:28 Tak to jest. Mówiły nam kaczki jak to źle na Białorusi, jaki to zły reżim tam panuje, że Polacy muszą wspierac Białorusinów w drodze do wolności, a sami skąpią kilkunastu tysięcy na festiwal. Odpowiedz Link Zgłoś
ko27 Re: Basowiszcza 14.07.06, 23:51 A mozna dowedzieć się do kogo/jakiej instytucji dokładnie były skadane wnioski o dofinansowanie imprezy? Bo w poprzednich latach składane były do Ministerstwa Kultury, a z tym prezydenci nie mają nic wspólnego (hehe..ale mi sie napisalo):) Wińmy tych którzy są naprawde winni... (i nie chodzi o to, jak oceniam prezydenta czy premiera) Btw: chodzą słuchy, że poprzednie Basowiszcze nie zostało rozliczone na czas w MK i brak dofinasowania w tym roku to skutek. Przepraszam ogromnie, jeśli to plota i potwarz... to i tak wspaniale że organizatorom chce się podjąć tak wielki trud...i jeśli nawet - zadna to ujma na wartosci zapracownych organizatorow- wolontariuszy... (no chyba ze ktos wziął za to rozliczenie pieniądze....?) Czy ktoś kompetentny się moze na ten temat wypowiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
szop.pracz Re: Basowiszcza 15.07.06, 08:25 deni8 napisał: > W tym roku jak w żadnym innym będzie biedniej i skąpiej z zespołami i > organizacja - tak nasze kaczki poparły basowiszcza że nawet nie dały ani > złamanego grosza. Cieszy i to jest słuszna polityka! Nie należy jeszcze bardziej rozagniać sytuacji konfliktowej z Białorusą i ich "demokratycznie" wybranym prezdentem. Jest to dla polski bardzo ważny partner gospodarczy i należy rozwijać z tym państwem i rządem dobre stosunki. Mieszanie się w politykę innych państw nie wychodzi na dobre np. Ukraina! Odpowiedz Link Zgłoś
mala9955 Re: Basowiszcza 22.07.06, 23:38 niby dlaczego państwo ma dawać forsę na głupoty, są ważniejsze sprawy niż te wasze basowiszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
and5 Re: Basowiszcza 23.07.06, 11:19 np. świątynia bożej opatrzności i 20 baniek na nią. To jest naprawdę ważne Odpowiedz Link Zgłoś
stefan.bialystok Re: Basowiszcza 23.07.06, 17:47 Albo przejazdy papamobile, które kosztują budżety krajów tyle samo, ile ataki szarańczy lub US Force. Jestem antyklerykalny i jestem z tego dumny. Odpowiedz Link Zgłoś
greenpoint3 Re: Basowiszcza 23.07.06, 21:58 Wypominając papamobile urażasz miliony Polaków a mądrością to nie jest. Antyklerykałem możesz pozostać. Ale o mądrość pukaj i proś... Odpowiedz Link Zgłoś
mala9955 Re: Basowiszcza 23.07.06, 22:18 no cóż, jeśli ktoś nie ma innego bardziej sensownego powodu do dumy to trudno i przykro. Odpowiedz Link Zgłoś
greenpoint3 Re: Basowiszcza 23.07.06, 21:54 Głupota, że aż boli. Świątynia Opatrzności Bożej na równoważni z Basowiszczem!!!! Aż sie prosi napisać takiemu do słuchu-ale czy Toto słyszy? Basowiszcze wydarzeniem w skali narodu polskiego. Przez dwie noce, chcąc nie chcąc słyszałem porykiwania z Boryku. Odpowiedz Link Zgłoś
and5 Re: Basowiszcza 23.07.06, 22:16 greenpoint3 napisał: > Głupota, że aż boli. Świątynia Opatrzności Bożej na równoważni z Basowiszczem! > !!! Aż sie prosi napisać takiemu do słuchu-ale czy Toto słyszy? Basowiszcze wyd > arzeniem w skali narodu polskiego. Przez dwie noce, chcąc nie chcąc słyszałem p > orykiwania z Boryku. Spokojna twoja rozczochrana, toto słyszy. Toto myśli że jeszcze ma trochę szarych komórek, wiec wyprasza sobie. Trzeba było włączyc RM na maxa i miałbyś problem z porykiwaniem rozwiązny. Odpowiedz Link Zgłoś
wjakimcelu Re: Basowiszcza 23.07.06, 23:14 Pełno brudasów się przechadzało dzień w dzień, a jak otworzysz okno to słyszysz jak śpiewają pijani wrrrr... Po jaki ch... takie idiotyczne imprezy? Gdzie tylko chleją, pierd.... się w krzakach i tłuką..;/ Odpowiedz Link Zgłoś
mala9955 Re: Basowiszcza 24.07.06, 22:59 popieram w całej rozciągłości mego przedmówcę (w jakim celu) i dziwi mnie zachwyt niektórych osób nad tym "zjawiskiem". A swoją drogą wiele rodziców powinno się mocno zastanowić zanim puści swoje dziecko na to cudo. Sama swego czasu widziałam jak obładowani butelkami wędrowali na basowiszcze gródeccy 13- 14-15-latkowie. Odpowiedz Link Zgłoś
and5 Re: Basowiszcza 24.07.06, 23:18 Ciekawi mnie kto, jak to powiedziałaś tak mocno podnieca sie tym zjawiskiem? Ja nie znam takich osób. Może ty sama? Tak bardzo wam to przeszkadza, ze ci , którzy tu przyjeżdżają na te 2 dni chodzą sobie po waszej wiosce. Czy któraś z tych osób zrobiła wam coś złego. Coś słabiutko u was z tolerancją. Co do młodzieży, to w sobote pewnie pójdziesz do tego samego boryku i będziesz robic to samo co ci 14-15 latkowie tyle tylko że przy innej muzyce:P Odpowiedz Link Zgłoś
mala9955 Re: Basowiszcza 25.07.06, 00:02 po pierwsze nic nie pisałam o podniecaniu,chyba że głodnemu chleb na myśli po drugie jeśli to chodziłoby by o mnie to nie pisałabym tego co napisałam w poprzednim wejściu po trzecie grubo się mylisz sądząc, że będę w boryku w sobotę i będę robić to co ci nastolatkowie, nie kręcą mnie te klimaty, a co do tolerancji to przepraszam czy zwrócenie uwagi na to co robi młodzież niepełnoletnia właśnie w czasie basowiszcza można nazwać brakiem TOLERANCJI? Odpowiedz Link Zgłoś
and5 Re: Basowiszcza 25.07.06, 00:48 Ty za to pewnie jesteś święta. Nigdy nie piłaś alkoholu w młodości. Nie kręcą cię ani klimaty basowiszczy ani biesiady. Zostają jakieś techniawki i dysko. Tam oczywiście nikt nic nie pije nawet ci źli młodzi 15 - latkowie. Wszystko odbywa sie na suchym pysku. Postawiłbym znak = między zachwytem a podnieceniem, chociaż nie w każdej sytuacji:P. Chleb nie zaprząta moich myśli:P Odpowiedz Link Zgłoś
szop.pracz Re: Basowiszcza 25.07.06, 07:20 Ja bym pochopnie nie stawiał znaku równości między zachwytem a podnieceniem! Jest pewna różnica i zależy jak kto ją zinterpretuje. Takie imprezy przyciagają ludzi z różnych subkultur młodzieżowych jak i również zwykły motłoch który robi chlew z imprezy. Zakompleksionych dupków którzy tu przyjeżdżają, chodzą jak nawiedzeni środkiem jezdni z piwem w ręku, niszczą mienie, zachowaniem swioim i kulturą osobistą u większości pozytywnie myślących wzbudzają wstręt i obrzydzenie. W swojej wiosce łażą jak potulne barany i ciche myszki! Za nieco ponad miesiąc chwycą tornistry i pójdą jak każde porządne dziecko się edukować! Ale mniejsza z tym And nie każdemu i nie wszystko musi się podobać to kwestia wychowania, kultury osobistej, tolerancji. Osobiście śmieszy mnie demonstrowanie tego kim się jest i swoich pogladów w otoczeniu które w większości to akceptuje. Do pewnych rzeczy trzeba mieć jeszcze trochę odwagi i niektórzy nieliczni ją mają i wcale ich nie muszę lubić wystarczy, że mam szacunek! Na koniec dodam, że w takiej sprawie jak "Basowisko" powinno się wypowiedzić lokalne społeczeństwo w referendum lub niezależnym sondażu np. przy najbliższych wyborach samorząd. uważam, że większość będzie przeciw tej impraezie i wbrew różnym poglądom impreza ta dla Gródka i lokalnej społeczności nic nie dała i nie daje, ona nawet nie integruje społeczeństwa a wręcz przeciwnie wzbudza kontrowersje! Odpowiedz Link Zgłoś