budzik11 08.10.12, 11:36 Od jakiegoś czasu (~2 tygodnie?) mam problem z cytowaniem w wątkach. Kliknięcie na temat cytowanego posta (jak to było dotychczas) wyrzuca mnie z powrotem do pierwszego posta w wątku. Link Zgłoś Obserwuj wątek
marrant Re: Problem z cytowaniem 08.10.12, 14:11 Możesz dokładnie opisać proces? Kliknięcie na temat postu powoduje zwinięcie wątku. Cytowany post pojawia się na górze, a jego miejsce w drzewie jest wyróżnione kolorem czarnym. Jeżeli to nie tak u Ciebie wygląda - podeślij proszę screen. Link Zgłoś
budzik11 Re: Problem z cytowaniem 08.10.12, 18:54 Dotychczas, kiedy chciałam zacytować fragment jakiegoś postu (mam ustawione zawsze pokazywanie wszystkich postów w wątku), klikałam na temat tego konkretnego postu, otwierał mi się z opcją "Cytuj" - no i mogłam sobie cytować z nickiem autora, "ptaszkami" wyróżniającymi cytat itd. Teraz, kiedy klikam na temat postu (nie całego wątku) przerzuca mnie na górę wątku, do pierwszego postu i tyle. Mogę sobie na piechotę cytować przez " Cytatcopy+paste" ale nie o to chodzi. Link Zgłoś
budzik11 Re: Problem z cytowaniem 09.10.12, 15:35 Innymi słowy - kliknięcie w temat postu nie powoduje zwinięcia wątku, nie wyróżnia jego tematu na czarno, i nie mam opcji "Odpowiedz z cytatem", jak to było dotychczas. Screen nic nie da, bo jedyne, co widać, to to, że mnie wywala z powrotem do pierwszego posta w wątku. Coś, jakbym kliknęła "Home". Nic nie zmieniałam w ustawieniach, miałam te same od lat. Link Zgłoś
bartoszcze Re: Problem z cytowaniem 09.10.12, 15:58 Zacznij od starych babcinych metod: sprawdź w innej przeglądarce, wyczyść ciastka, usuń zawartość offline. Czasem wystarczy że autoupdate przeglądarki namiesza. Link Zgłoś
marrant Re: Problem z cytowaniem 10.10.12, 13:02 Jeżeli problem występuje na każdym forum i w dowolnym wątku, to to najprawdopodobniej problem po Twojej stronie. W tym wypadku bartoszcze ma rację - ciasteczka, inna przeglądarka lub komputer(sprawdzić), cache wyczyścić. Jeżeli tylko w konkretnych miejscach, to proszę link gdzie. Link Zgłoś
budzik11 Re: Problem z cytowaniem 12.10.12, 09:59 Ale jestem na gazetowym forum 8 lat, od kilku lat mam ten sam komputer, ten sam system operacyjny, sprawdziłam w trzech przeglądarkach (bez różnicy), ciasteczka usuwają się automatycznie. Nic nie zmieniałam i nagle nie mogę cytować. Dzieje się tak na wszystkich forach, otwartych i prywatnych. Link Zgłoś
bartoszcze Re: Problem z cytowaniem 12.10.12, 11:07 Hmm, SOA#1. U mnie działa normalnie (pomijając, że w widoku rozwiniętym tylko na niektórych forach dostępne jest "odpowiedz cytując"). System operacyjny, łącze, antywirus - możesz opisać? Link Zgłoś
Gość: = Re: Problem z cytowaniem IP: *.dynamic.chello.pl 12.10.12, 18:41 Czy ty jesteś administratorem na tym forum ? Link Zgłoś
Gość: = Re: Problem z cytowaniem IP: *.dynamic.chello.pl 13.10.12, 21:30 #SOA to skrót od "standardowa odpowiedź administratora", jak sobie możesz sprawdzić. Stąd pojawiło się moje pytanie - czy jesteś administratorem ? Logiczne, prawda ? Link Zgłoś
bartoszcze Re: Problem z cytowaniem 13.10.12, 22:25 Czy odpowiedź, jakiej udzieliłby administrator, musi być odpowiedzią administratora? A o logice w Twoim przypadku trudno mówić, skoro interpretujesz A w użytym przeze mnie skrócie jako Administrator, po czym każesz mi to sprawdzać - mam sprawdzać sam siebie? Link Zgłoś
Gość: = Re: Problem z cytowaniem IP: *.dynamic.chello.pl 14.10.12, 09:04 Twoje pierwsze pytanie nie ma związku. Wynika z niego, że gdybyś powiedział komuś, że np. na teren budowy wchodzić nie wolno, tytułowałbyś się wtedy cieciem ? Zasugerowałem Ci, żebyś sprawdził, bo możliwe, że używasz czegoś zupełnie bezwiednie. Np. wikipedia byłaby tutaj dla Ciebie dobrym źródłem. Jeśli natomiast używasz tego z pełną premedytacją, to na tejże wikipedii możesz poszukać hasła "mitoman" lub bliskoznacznego. Link Zgłoś
bartoszcze Re: Problem z cytowaniem 14.10.12, 13:31 Gość portalu: = napisał(a): > Twoje pierwsze pytanie nie ma związku. Już poprzednio pokazałeś, że logika i wyrafinowany język Cię przerastają. > możesz poszukać hasła "mitoman" lub bliskoznacznego. Przykro mi, że postawiono Ci taką diagnozę. Link Zgłoś
budzik11 Re: Problem z cytowaniem 12.10.12, 19:54 Ha! Doszłam do tego, czemu nie mogę kopiować. tzn. czemu to nie wiem nadal :P ale wiem, co zrobić, żeby kopiować! Otóż mając w ustawieniach forumowych zaznaczone: "Zawsze pokazuj wszystkie wiadomości w wątku." - nie da się kopiować. Kiedy muszę rozwijać wątek "ręcznie" - mam opcję "Odpowiedz z cytatem" :-) Tak więc rozwiązałam sobie problem, ale może komuś się przyda. Link Zgłoś