leon691 25.11.09, 12:30 Ta gra siegneła dna (pozdro dla recenzentów dajacych 9/10 FC2), teraz może być już chyba tylko lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zezz Re: Będzie Far Cry 3 IP: *.chello.pl 25.11.09, 12:35 jakby nie bylo, to pewnie i tak beda oceny powyzej 8/10 - $$ zobowiazuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: huhu Re: Będzie Far Cry 3 IP: *.chello.pl 25.11.09, 12:43 @SS co ci sie w jedynce nie podobalo? repetetywne? no i co dla mnie do akurat plus bo podobaly mi sie tamte misje ;nie wyssane z palca w stylu"idz tam i uratuj swiat", grafika przepiękna, dzwięk tez , ogien -jeden z najlepszych jakie kiedy kolwiek widzialem, mnostwo swietnie odrwzorywanych broni , 50 km2 i bez przerywnikow gdy chcemy jechac na drugą cz. mapy a multi tez swietny . no ale rozumiem 40 letniego pana SS ktory nie lubi akcji tylko siedziec (oczywscie przy komputerze , jakby inaczej przeciez DROGIE konsole to zlo tego swiata, a tak swoja drogą to producenci juz zaczyną na was pc-owcow lać cieplym moczem ale i tak uwazacie ze kompy to przyszlosc , ok..) i klikac myszką na szczury w DA o ktorym juz chyba bylo 10 artykulow. zenada serfain , zenada i brak profesjonalizmu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zezz Re: Będzie Far Cry 3 IP: *.chello.pl 25.11.09, 12:49 huhu miszczu o jedynce ani slowa tu nie ma, a konsole sa TANIE to pc sa drogie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: Będzie Far Cry 3 IP: *.24.net.pl 25.11.09, 12:53 huhu idz sie lepiej przespij bo majaczysz cos. gdzie ty tu masz cos wspomniane o far cry 1 ?? a poza tym FC2 to slaba, nudna gra, majaca zero wspolnego ze swietnym FC1, gra pięknie wygladala na filmikach i obrazkach, a w praniu okazalo sie ze to zwykly przecietniak jest, i taka jest prawda Odpowiedz Link Zgłoś
carstein Re: Będzie Far Cry 3 25.11.09, 13:02 To ja może kilka słów do pana @huhu i ogólnie o samym Far Cry 2. Jestem fanem pierwszego Far Cry i z drugim wiązałem spore nadzieje; do tego stopnia, że nawet kupiłem edycję kolekcjonerską. Niestety rozczarowałem się. Grafika i efekty dzwiękowe faktycznie ładne, ale wiało nudą. Co jeszcze? Słynne posterunki na drodze - jadę drogą, rozstrzeliwuje posterunek, jadę dalej. Patrzę na mapę, kurde, źle skręciłem, zawracam. Posterunek obsadzony od nowa - kolejna 2 minutowa walka. (kompletnie bez sensu). Mogli by chociaż jakiś delay 24h wprowadzić. Teren faktycznie ładny i urozmaicony. Odwzorowanie broni - no proszę cię, to żenada kompletna - wszystkie karabiny i pistolety maszynowe podobne do siebie, zero różnicu z czego się strzela. Efekty trafień? Pełna żałość; nie wymagam realizmu jak w OFP2 czy ArmA2, no ale już MW2 jest bardziej realistyczny - jak trafisz serią, to eliminujesz przeciwnika, a nie sprowadasz go do stanu "jestem lekko oszołomiony i trzeba mnie dostrzelić". Jeden + za efekty granatów. O "brudzeniu" się i zacinaniu broni to już nawet nie wspominam, bo to było już co najmniej sztuczne. Reasumując - gra miała spory potencjał, ale idiotyczne rozwiązania zarówno w zakresie walki jak i ogólnego klimatu/świata spowodowały, że grę po prostu przeszedłem, odłożyłem do szuflady i zupełnie nie mam ochoty do niej wracać (a do Fr Cry 1 wracam czasami). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zong Re: Będzie Far Cry 3 IP: *.chello.pl 25.11.09, 13:16 mnie sie podobala 2 i 3 tez pewnie kupie Odpowiedz Link Zgłoś
slawomir.serafin Re: Będzie Far Cry 3 25.11.09, 13:16 @huhu - zabawne, że obrońcy konsol wygłaszają swoje tyrady nawet wtedy, kiedy nikt o konsolach słowa nie wspomni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: huhu Re: Będzie Far Cry 3 IP: *.chello.pl 25.11.09, 13:23 no i wlasnie dlatego "wyglaszam swoja tyrade" bo na stronie gł. GC jest napisane"GC-naprawde inny serwis o grach" a ja tu widze tylko blog pc-owca Odpowiedz Link Zgłoś
han_solo_79 Re: Będzie Far Cry 3 25.11.09, 13:27 Chrzanicie jak potluczeni - w dwojke swietnie mi sie gralo, fajna, klimatyczna giera, za to jedynki, ktorej sprobowalem przez tych wszystkich zawiedzionych narzekaczy, okazala sie rozczarowaniem, tak ze nawet jej nie ukonczylem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LOL Re: Będzie Far Cry 3 IP: *.chello.pl 25.11.09, 13:29 www.youtube.com/watch?v=nGJLeB1Fa5U heh kto wygra? Odpowiedz Link Zgłoś
ryssw Re: Będzie Far Cry 3 25.11.09, 13:40 @huhu Witam. Ja mam konsolę i co z tego? Jedynkę przeszedłem na PC i byłem zachwycony. Dwójka jest po prostu sakramencko nudna. PC czy konsola nie maja tu nic do rzeczy. W multi grało się dobrze, jak już udało się zebrać ekipę - bo z tym był problem. Ładne widoczki i dpracowane tekstury to nie wszystko. I tak ich zresztą nie widać, jak zacznie się jakaś akcja . A tu (po jakimś czasie) nic poza widoczkami, teksturami i monotonią - zupełnie jak w Assassin's Creed. Ładnie wygląda i to wszystko. Pograj w FC1 - zobaczysz otwarty świat, który nie nuży po 2 godzinach grania. A grafika nie jest ważna, jak się coś dzieje. FC2 i AC to typowy przerost formy nad treścią. Pozdrawiam, Rysiek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niko Re: Będzie Far Cry 3 IP: 82.160.208.* 25.11.09, 14:04 klimat by był lepszy w Venezueli śrud karteli narkotykowych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kajot Re: Będzie Far Cry 3 IP: *.dyn.optonline.net 25.11.09, 14:29 zgadzam sie z han solo. do fc2 pierwsze dwa podejscia podobne do wszystkich narzekan jakie sie czyta o fc2, posterunki, dobijajace, jezdzenie nudne. dopiero za 3 cim razem jakos z nudy zaczalem grac i sie nie moglem oderwac. gre skonczylem i czulem niedosyt bo chcialem wiecej. jedna z rzeczy ktore mi zostaly w pamieci to wlasnie element walki, fajnie bryzgajaca krew i ta fizyka, liscie fruwaja od granatow, przeciwnicy fajnie upadali po strzale z szotgana, jednym slowem pelen miod. czekam na 3jeczke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: George Re: Będzie Far Cry 3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.09, 14:35 Fuck! Nie wiem czy zdołam przeżyć kolejną tak re-wo-lu-cyj-ną, absolutnie ustanawiającą nową jakość, nowatorską do potęgi n-tej, idealną, z niespotykaną AI, odwzorowaniem prawdziwego życia psa wojny w Afryce... blablabla... premierę! Naprawdę. Ubi! Litości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dr Re: Będzie Far Cry 3 IP: *.hsk.com.pl 25.11.09, 14:45 podchodzilem do FC2 chyba piec razy i za kazdym razem (tak mniej wiecej po godzinie grania) mialem ochote rozwalic plyte o sciane. a jak skonczyly mi sie tabletki na malarie (czy na co on byl tam chory) ,to juz stwierdzilem ,ze pier**** nie bede wiecej w to gral. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zpp Re: Będzie Far Cry 3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.09, 14:50 Jedynka była niezła, dwójka kiepska, choć fabuła miała sens, ale opracowanie rozgrywki, czyli dziania się historii w tej grze było kompletnie nieprzemyślane (by nie napisać kretyńskie wręcz). I to jest fakt, a nie subiektywne odczucie - bo ileż razy można przebijać się przez respawnujące się non-stop, te same obozy npc? Ile identycznych misji można wykonać, żeby dobić do końca historii? A poza tym miało być tyle zwierząt (co naturalne przecież w Afryce), jakieś słonie, tygrysy itd., które to miały wpływać na rozgrywkę (bo jak się domyślam można było być zaatakowanym przez takiego lwa itd.) - a co dostaliśmy? Kilka zebr i bawołów, zero wpływu otoczenia na gameplay (poza rdzewieniem w nadnaturalnie szybki sposób broni)...oczywiście reszta miała się pojawić potem z jakichś niewyjaśnionych przyczyn nie mogli zaimplementować wszystkiego od razu. Nie wiem, czy się pojawiła, bo nie mam zwyczaju po kupieniu gry czekać miesiące żeby wypuścili jakieś uzupełnienia, czy licho wie co. Przechodzę grę, sprzedaję i zapominam. Miejmy nadzieję, że nauczyli się czegoś po wydaniu Far Cry 2 i FC3 będzie bliższy jedynce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chui-san Re: Będzie Far Cry 3 IP: *.ptr.magnet.ie 25.11.09, 15:01 A tak mi sie nasunelo na mysl podazajac za tym cytatem: "gdy znane marki są dojone bez litości." Spojrzmy tu na przypadek gamecorner.pl - no fakt nie taka znana marka, a jak znana to umniejszona o n-potege razy. Ale dojona, nie ukrywajmy. Moze oczywiscie nie dojona w tak oczywisty sposob jak FC1/2/3? ale te wszystkie linko-linki do komukomu,sportu,widelca i chui-san wie czego jeszcze... Doimy, nie oszukujmy sie, doimy...a raczej doicie znaczy Odpowiedz Link Zgłoś
venmort Re: Będzie Far Cry 3 25.11.09, 15:27 Mi w FC2 grało się bardzo przyjemnie. Jedna z niewielu gier ostatnimi czasy, którą tak mile wspominam. Zdaje sobie sprawę, że wynika to pewnie z mojego niestandardowego podejścia do rozgrywki oraz wsiąknięcia w klimat Afryki. Mam nadzieję, że tego typu "rozczarowania" od czasu do czasu będą się jeszcze pojawiały. Jeśli FC3 ma być "poprawiony" pod gusta narzekaczy, to ja pewnie będę musiał spasować. Cóż, c'est la vie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zak Re: Będzie Far Cry 3 IP: *.chello.pl 25.11.09, 15:49 Uwielbialem w dwojce system starzenia sie broni. Nowa sztuka ze sklepu, do samochodu, kilka posterunkow a juz na misji musialem zbierac bron z ziemi bo tamta juz dawno byla w kawalkach. Wcale sie nie dziwie wprowadzenia tych respwanujacych sie posterunkow, oprocz kilku przypadkow wieksza czesc 'misji' spedza sie na ich oczyszczaniu niz na docelowych zadaniach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vxvcc Re: Będzie Far Cry 3 IP: 80.52.242.* 25.11.09, 16:58 a mi się podobał far cry 2 i to bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
don_wroc_love Re: Będzie Far Cry 3 25.11.09, 17:56 co do fc2 - ja się napalałem , chciałem bardzo pograć. ale dobrze że pożyczyłem najpierw od kolegi grę, bo bym się przejechał... i to dosłownie a co do Afryki - to ponoć trójka wcale nie ma być w afryce www.incgamers.com/News/19804/far-cry-3-wont-be-in-africa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Abudabi Re: Będzie Far Cry 3 IP: 78.133.234.* 25.11.09, 19:32 huhu nie zesraj się fanboyu bo ci ta konsola zaraz wybuchnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: f Re: Będzie Far Cry 3 IP: *.budinet.info 25.11.09, 21:11 www.youtube.com/watch?v=niVKruGmDew Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: QBOSS Re: Będzie Far Cry 3 IP: *.adsl.inetia.pl 25.11.09, 22:45 Heh niby o gustach sie nie dyskutuję ale ja naprawdę nie rozumiem ludzi którym FC2 się podobał i naprawdę chętnie posłucham argumentów które mają na jej obronę Ja podobnie do innych po FC1 miałem wielkie nadzieje co do FC2 i wreszcie kiedy się do niej dorwałem strasznie się zawiodłem bo oprócz samej Grafiki (która i tak nie była tak przełomowa jak w FC1) nie ma tutaj nic co by mnie przykuło do monitora na dłużej niż godzinę. A do FC 1 wracam bardzo często i za każdym razem bawię się tak samo Odpowiedz Link Zgłoś