Dodaj do ulubionych

Pomysły na gre

28.12.10, 00:44
Siema wszystkim jestem tu nowy ale przejrzałem na szybkiego forum i chyba raczej nie było takiego tematu tongue_out Więc do rzeczy chodzi mi o to czy nie chcielibyście żeby powstała gra na podstawie jakiegoś filmu lub książki lub macie jakieś własne pomysły na grę , opiszcie jak ona by wyglądała zaczynając od typu gry i innych rzeczy które byście chcieli umieścić w grze.

Ja mam takie pomysły :

1) "Hobbit" na podstawie książki , taki RPG z rozbudowanym światem , grafiką w stylu Lord of the Rings: Conquest tylko ładniejszą nie jakąś cukierkową jak WoWtongue_out
2) MMO w świecie "Harrego Pottera" to by było tak że te domy (Griffindor itd.)to by były frakcje. expiło by się w zakazanym lesie, w książkach o przygodach Harrego jest wiele stworów ktore mogłyby być wrogami . czarów np uczyłoby sie na lekcjach a na ulicy pokątnej ulepszałoby się różczkę kupowało eliksiry itd.
3)gre na podstawie serialu "Supernatural" u nas to leciało pod tytułem "nie z tego świata" była to by gra akcji połączona z rpg np w dzień chodziło się po danym mieście zbierało informacje szykowałoby się broń ( w zależności na jakiego demona będziemy polować) a w nocy polowanie na demona i oczywiście byłoby dużo zagadek
4)no i chciałby żeby zrobili jakąś nową porządną część gry "Obscure" bo według mnie ma ona potencjał i w pierwszą część grało mi sie dosyć fajnie smile
Obserwuj wątek
    • seerax Re: Pomysły na gre 28.12.10, 01:03
      ja zawsze myslalem o mmo w swiecie opanowanym przez zombie. to moglo by byc cos naprawde fajnego.
    • toread Re: Pomysły na gre 28.12.10, 14:50
      Mi bardzo, ale to bardzo brakuje gry osadzonej w settingu Malazańskiej Księgi Poległych. To taki niesamowity świat w którym zmieściłoby się sporo gatunków.

No i chciałbym na konsolach coś z World od Darkness. Remake Bloodlines plizzzz
      • bosman_plama Imperium Malazańskie 29.12.10, 08:12
        Mówiąc "po bondowsku"wink - świat to za mało. Owszem, jestem w stanie wyobrazić sobie Malazan:Total War (w sumie byłby to nawet stosunkowo prosty mod do Medievala), ale czy na pewno o to chodzi? Pomysł na świat i powieści wziął się, bodaj, z sesji RPG, ale nawet cRPG w tym świecie nie byłoby gwarancją sukcesu. Po prostu upchnięcie mniej lub bardziej sztampowej fabuły w oryginalny świat skończyłoby się klęska podwójną - gracze bardziej wymagający narzekaliby na schematyzm, wymagających mniej mogłaby odrzucić właśnie oryginalność świata.

Zważywszy na fabułę cyklu może dałoby się zrobić coś w rodzaju strategicznego cRPG? Na przykład opowieść o Podpalaczach Mostów, czyli grę strategiczną opowiadającą o losach pewnego oddziału, w którym część postaci rozwijalibyśmy na trochę cRPGowych zasadach? Z dużą batalistyką przeplataną bardziej kameralnymi zadaniami dla mniejszych, kilkuosobowych oddziałów? Taka gra nie leżałaby już dziś poza zasięgiem twórców, tyle, że trzeba by ją zrobić dobrzetongue_out. No i z monumentalną scenografiąsmile. I gdyby gra miała zachować wierność cyklowi musiałaby mieć nieźle zaplątaną fabułęsuspicious.
    • oceanic815 Moje pomysły 28.12.10, 15:52
      1) Gra o pełnym serialu LOST. Co prawda była już jedna gra poświęcona serialowi ale dotyczyła tylko 3 sezonów i podobno była dość słaba. Ja życzyłbym sobie gry z otwartym światem (czyli wielgachną wyspą), rozbudowanym i pełnym szczegółów.
      2) Kontynuacja średnio udanej gry FUEL (gra z hiper masakrycznie wielkim terenem). Tym razem z odpowiednio przerobioną fizyką pojazdów, z dodanymi pojazdami latającymi (samoloty) i nie wiem... może fabułą? Mogłaby być nawet osadzona na tym samym terenie.
      • toread Re: Moje pomysły 28.12.10, 16:00
        @oceanic815: uważasz, że Lost to dobry materiał na grę? Mi jakoś średnio podchodzi. Gry na podstawie filmów powtarzające ich akcje są takie sobie. A sam setting? Za mało o nim w zasadzie wiemy.
    • werty101 Re: Pomysły na gre 28.12.10, 16:52
      1) Już jest.
      2) Nie.

Poza tym już był taki temat na forum.
    • swayzak77 Re: Pomysły na gre 29.12.10, 09:45
      shootery smile
      Ja bym chciał aby spełniły się plany z przed lat. Najlepiej jakby takie infinity ward smile wzieło się za grę o powstaniu warszawskim, konflikt skazany na porażkę to i fabuła mogła by sciskać za serce otyłych amerykanów.
      Dodatkowo, tego chyba nie ma, okres o którym teraz napisze gry zupełnie pomijają a było wtedy ciekawie, czyli lata 1900-1939 - nie ma gry o pierwszej wojnie światowej, nie ma gry osadzonej w realiach wojny rosyjsko japońskiej 1905, ani konfliktów z tych lat na półwyspie koreańskim (masakra w nankin) To jest materiał na grę! I lekcja historii przy okazji. Poza tym - temat historycznie nadal żywy w chinach a to duży rynek...
      rozumiem, bronie były wtedy archaiczne ale rdr udowodniło że można postrzelać z broni z epoki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka