Dodaj do ulubionych

Dragon Age: Veni, vidi, embargo

19.01.09, 14:22
Mam nadzieję, że ten drugiwink. Byłoby oryginalniesmile.
Obserwuj wątek
    • sad-hu Re: Dragon Age: Veni, vidi, embargo 19.01.09, 14:27
      a kiedy premiera?
    • Gość: Rytm Re: Dragon Age: Veni, vidi, embargo IP: *.axit.pl 19.01.09, 14:34
      A chociaż to prezentacja wypadła pozytywnie możesz napisać? I czy faktycznie można nazwać to następcą BG? Proste odpowiedzi ogólnikowe wystarczą na razie smile
    • Gość: elmo Re: Dragon Age: Veni, vidi, embargo IP: *.MAN.atcom.net.pl 19.01.09, 14:34
      True, true. Oby ten ostatni. I pół miliona czego? wink
    • Gość: ohr Re: Dragon Age: Veni, vidi, embargo IP: *.gsz.pl 19.01.09, 14:36
      pól miliona listków papieru toaletowego oczywiscie...
    • Gość: Czas Re: Dragon Age: Veni, vidi, embargo IP: 94.251.142.* 19.01.09, 14:44
      Od sagi Baldurs Gate nie było gry (no może poza WoW ale to inna para kaloszy) która by mnie tak wciągnęła w swój świat i przykuwała na tyle wieczorów. Nawet książki w tym świecie osadzone czytałem. Jak zobaczyłem trailer NWN dodany do Baldurs Gate 2 to prawie spadłem z krzesła, pomyślałem- marzenia się urzeczywistniają. Jednak prawda była jak zawsze szara i nieciekawa. Dlatego teraz jeśli zepsują tą(tę??) grę to ześle na nich chyba klątwęwink
    • Gość: Truteń Re: Dragon Age: Veni, vidi, embargo IP: *.icpnet.pl 19.01.09, 14:54
      Podobno gra ma byc skierowana do graczy zdecydowanie "adult" i byc pozbawiona cukierkowatości. Potwierdzasz chociaż to?
    • Gość: V Re: Dragon Age: Veni, vidi, embargo IP: *.dolnoslaska.policja.gov.pl 19.01.09, 15:05
      oczywiście że zepsują ponieważ nasze wyobrażenia nigdy nie pokryją się z rzeczywistością. Nalezy wpierw zadać sobie pytanie, czego oczekuje ,sie po następcy BG - sporządzić listę i trzymając sie jej zweryfikować. Taka analiza pozwoli każdemu na weryfikacje jego oczekiwań z rzeczywistośćia. Dozna się mniejszego zawodu juz podczas sporządzania samej listy bo tzreba być konsekwentnym i założyć, że podaje się rzeczy które nas zadowolą i będą możliwe do spełnienia.
    • Gość: V Re: Dragon Age: Veni, vidi, embargo IP: *.dolnoslaska.policja.gov.pl 19.01.09, 15:07
      Dodam jeszcze że nie ma co naciskać na Sławka ponieważ trzyma go tajemnica zawodowa i może zdradzić szczegółów. Zatem opanujcie sietongue_out Cierpliwość jest cnotą a do 9 nie aż tak daleko wink
    • sad-hu Re: Dragon Age: Veni, vidi, embargo 19.01.09, 15:08
      ja nie czekam na nowe BG, ja czekam na coś jeszcze lepszego gad damet!!
    • Gość: fix Re: Dragon Age: Veni, vidi, embargo IP: 89.174.255.* 19.01.09, 15:14
      fajnie, tylko dlaczego powstaje nastepna gra gdzie trzeba kierować druzyna, czizas jak ja tego nie lubie, bardzo lubie rpegi ale z jednym bohaterem a nie gromadka...
    • Gość: ochłap Re: Dragon Age: Veni, vidi, embargo IP: *.stella.net.pl 19.01.09, 15:26
      Jesli to bedzie glownie przypominac Mass Effect... to podziekuje ladnie.
    • Gość: Truteń Re: Dragon Age: Veni, vidi, embargo IP: *.icpnet.pl 19.01.09, 15:26
      Filmik z walki z bossem w Tower of Ishal bardzo obiecujący jest. Łączenie czarów, gaszenie ognia śnieżną burzą itp. również cieszy.
      www.youtube.com/watch?v=UpvQOGQXHMA
    • Gość: Rozrywkowy Re: Dragon Age: Veni, vidi, embargo IP: 94.251.142.* 19.01.09, 15:32
      A ja zawsze wolałem drużynę wink Pod warunkiem, ze postacie które możemy przyłączyć są wyjątkowe. Każdy chyba pamięta Minsca i Boo wink
    • nessie-jp Re: Dragon Age: Veni, vidi, embargo 19.01.09, 15:36
      Ja też wolę drużynę. Tylko nie znoszę, kiedy o składzie drużyny decyduje arbritralnie gra, a już szczególnie
    • Gość: fix Re: Dragon Age: Veni, vidi, embargo IP: 89.174.255.* 19.01.09, 15:56
      Ja np bardzo lubiłem nwn1, i z momentem wyjścia 2 popędziłem do empiku, niestety grę wyłączyłem po ok 20 min, i do tej pory leży i się kurzy...to samo z Drakensang, napaliłem się jak arab na kurs pilotażu, i też po fakcie wypróbowania poszła z dysku, na szczęście nie kupiłem tylko wypróbowałem demo...
    • Gość: Truteń Re: Dragon Age: Veni, vidi, embargo IP: *.icpnet.pl 19.01.09, 16:07
      @ nessie-jp
      W Drakensangu dobrze rozwiązali sprawę doboru członków drużyny. Nie dość, że czkają w Twojej posiadłości, to jeszcze rozwijają się pomimo, że idziemy w świat z innymi. Dzięki temu można łatwo i przyjemnie rotować składem drużyny.
    • Gość: aihs Re: Dragon Age: Veni, vidi, embargo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.09, 16:09
      @fix
      Przecież możesz sobie grać jedną postacią, nikt nie broni... mój kumpel przeszedł BG1/2 IWD1/2 samotnym magiem - bo tak lubi - więc nie wiem po co te narzekania.
    • Gość: y Re: Dragon Age: Veni, vidi, embargo IP: *.k2.pl 19.01.09, 16:51
      rozumiem sens takiego embargo co nie znaczy, że nie mam prawa szarpać zębami swojego fotela firmowego... chciałoby się wiedzieć więcej mlech sad
    • Gość: a Re: Dragon Age: Veni, vidi, embargo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.09, 16:52
      Black Isle = cRPG
      Black Isle + BioWare = cRPG
      BioWare = "ActionRPG" (czyt. FPS)
    • Gość: mis Re: Dragon Age: Veni, vidi, embargo IP: *.adsl.inetia.pl 19.01.09, 20:08
      Daje im kredyt zaufania, choć po ostatnich wyskokach raczej na niego nie zasłużyli. Mają szansę się zrehabilitować i zrobić cRPGa, lub chociaż coś do tego zbliżonego wink. BG, Fallout1/2 czy Arcanum to nie będzie, ale jak dostaniemy coś pokroku NWN, Wiedźmina lub Drakensanga to będę zadowolony. Chociaż walka wygląda znośnie, nie odkrywczo, ale chociaż oldschoolowo.
    • jabbur Re: Dragon Age: Veni, vidi, embargo 19.01.09, 21:00
      Druzyna. Druzyna, ktora sama zyje - kloci sie, kocha i zabija - to jest to. No nie? wink
    • Gość: Truteń Re: Dragon Age: Veni, vidi, embargo IP: *.icpnet.pl 19.01.09, 21:16
      @jabbur

W jednym z wywiadów z BioWare wyczytałem, że tak ma być w DAO. Członek drużyny, któremu nie będzie się podobało to co robisz, nie dość że może tę drużynę opuścić, to jeszcze próbować zaatakować gracza. O miłości też było, ale romans wewnątrz drużyny będzie wymagał dłuugiego czasu żeby zdołał się rozwinąć.
    • wypisany Re: Dragon Age: Veni, vidi, embargo 19.01.09, 23:08
      Właśnie, czemu mamy oczekiwać gry dorównującej BG? Przecież minęło mnóstwo czasu, komputery mogą o wiele więcej, programiści również. Czemu nie mielibyśmy oczekiwać gry lepszej od BG? Gry w której cały świat jest żywy i ciekawy, w którym drużyna podejmuje decyzje wspólnie i w którym każdy ma własne zdanie. Wiele gier cRPG ma te cechy, ale żadna nie ma ich wszystkich na raz. Może najwyższa pora?

I na wszystkich bogów nielubiących Lokiego - Niech to nie będzie oparte na D&D!
    • desertclans1 Re: Dragon Age: Veni, vidi, embargo 20.01.09, 14:01
      hmm.. Fajne gry i filmy mozna sciagnac z tej strony :Kliknij tutaj ->

Polecam najnowsze gry (gta 4; nfs udercover i inne) i filmy (transporter 3;
      madagaskar 2; w cieniu chwaly i inne)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka