bosman_plama 19.01.09, 14:22 Mam nadzieję, że ten drugi. Byłoby oryginalnie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Rytm Re: Dragon Age: Veni, vidi, embargo IP: *.axit.pl 19.01.09, 14:34 A chociaż to prezentacja wypadła pozytywnie możesz napisać? I czy faktycznie można nazwać to następcą BG? Proste odpowiedzi ogólnikowe wystarczą na razie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elmo Re: Dragon Age: Veni, vidi, embargo IP: *.MAN.atcom.net.pl 19.01.09, 14:34 True, true. Oby ten ostatni. I pół miliona czego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ohr Re: Dragon Age: Veni, vidi, embargo IP: *.gsz.pl 19.01.09, 14:36 pól miliona listków papieru toaletowego oczywiscie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czas Re: Dragon Age: Veni, vidi, embargo IP: 94.251.142.* 19.01.09, 14:44 Od sagi Baldurs Gate nie było gry (no może poza WoW ale to inna para kaloszy) która by mnie tak wciągnęła w swój świat i przykuwała na tyle wieczorów. Nawet książki w tym świecie osadzone czytałem. Jak zobaczyłem trailer NWN dodany do Baldurs Gate 2 to prawie spadłem z krzesła, pomyślałem- marzenia się urzeczywistniają. Jednak prawda była jak zawsze szara i nieciekawa. Dlatego teraz jeśli zepsują tą(tę??) grę to ześle na nich chyba klątwę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Truteń Re: Dragon Age: Veni, vidi, embargo IP: *.icpnet.pl 19.01.09, 14:54 Podobno gra ma byc skierowana do graczy zdecydowanie "adult" i byc pozbawiona cukierkowatości. Potwierdzasz chociaż to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: V Re: Dragon Age: Veni, vidi, embargo IP: *.dolnoslaska.policja.gov.pl 19.01.09, 15:05 oczywiście że zepsują ponieważ nasze wyobrażenia nigdy nie pokryją się z rzeczywistością. Nalezy wpierw zadać sobie pytanie, czego oczekuje ,sie po następcy BG - sporządzić listę i trzymając sie jej zweryfikować. Taka analiza pozwoli każdemu na weryfikacje jego oczekiwań z rzeczywistośćia. Dozna się mniejszego zawodu juz podczas sporządzania samej listy bo tzreba być konsekwentnym i założyć, że podaje się rzeczy które nas zadowolą i będą możliwe do spełnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: V Re: Dragon Age: Veni, vidi, embargo IP: *.dolnoslaska.policja.gov.pl 19.01.09, 15:07 Dodam jeszcze że nie ma co naciskać na Sławka ponieważ trzyma go tajemnica zawodowa i może zdradzić szczegółów. Zatem opanujcie sie Cierpliwość jest cnotą a do 9 nie aż tak daleko Odpowiedz Link Zgłoś
sad-hu Re: Dragon Age: Veni, vidi, embargo 19.01.09, 15:08 ja nie czekam na nowe BG, ja czekam na coś jeszcze lepszego gad damet!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fix Re: Dragon Age: Veni, vidi, embargo IP: 89.174.255.* 19.01.09, 15:14 fajnie, tylko dlaczego powstaje nastepna gra gdzie trzeba kierować druzyna, czizas jak ja tego nie lubie, bardzo lubie rpegi ale z jednym bohaterem a nie gromadka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ochłap Re: Dragon Age: Veni, vidi, embargo IP: *.stella.net.pl 19.01.09, 15:26 Jesli to bedzie glownie przypominac Mass Effect... to podziekuje ladnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Truteń Re: Dragon Age: Veni, vidi, embargo IP: *.icpnet.pl 19.01.09, 15:26 Filmik z walki z bossem w Tower of Ishal bardzo obiecujący jest. Łączenie czarów, gaszenie ognia śnieżną burzą itp. również cieszy. www.youtube.com/watch?v=UpvQOGQXHMA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rozrywkowy Re: Dragon Age: Veni, vidi, embargo IP: 94.251.142.* 19.01.09, 15:32 A ja zawsze wolałem drużynę Pod warunkiem, ze postacie które możemy przyłączyć są wyjątkowe. Każdy chyba pamięta Minsca i Boo Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Dragon Age: Veni, vidi, embargo 19.01.09, 15:36 Ja też wolę drużynę. Tylko nie znoszę, kiedy o składzie drużyny decyduje arbritralnie gra, a już szczególnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fix Re: Dragon Age: Veni, vidi, embargo IP: 89.174.255.* 19.01.09, 15:56 Ja np bardzo lubiłem nwn1, i z momentem wyjścia 2 popędziłem do empiku, niestety grę wyłączyłem po ok 20 min, i do tej pory leży i się kurzy...to samo z Drakensang, napaliłem się jak arab na kurs pilotażu, i też po fakcie wypróbowania poszła z dysku, na szczęście nie kupiłem tylko wypróbowałem demo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Truteń Re: Dragon Age: Veni, vidi, embargo IP: *.icpnet.pl 19.01.09, 16:07 @ nessie-jp W Drakensangu dobrze rozwiązali sprawę doboru członków drużyny. Nie dość, że czkają w Twojej posiadłości, to jeszcze rozwijają się pomimo, że idziemy w świat z innymi. Dzięki temu można łatwo i przyjemnie rotować składem drużyny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aihs Re: Dragon Age: Veni, vidi, embargo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.09, 16:09 @fix Przecież możesz sobie grać jedną postacią, nikt nie broni... mój kumpel przeszedł BG1/2 IWD1/2 samotnym magiem - bo tak lubi - więc nie wiem po co te narzekania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: y Re: Dragon Age: Veni, vidi, embargo IP: *.k2.pl 19.01.09, 16:51 rozumiem sens takiego embargo co nie znaczy, że nie mam prawa szarpać zębami swojego fotela firmowego... chciałoby się wiedzieć więcej mlech Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Dragon Age: Veni, vidi, embargo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.09, 16:52 Black Isle = cRPG Black Isle + BioWare = cRPG BioWare = "ActionRPG" (czyt. FPS) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mis Re: Dragon Age: Veni, vidi, embargo IP: *.adsl.inetia.pl 19.01.09, 20:08 Daje im kredyt zaufania, choć po ostatnich wyskokach raczej na niego nie zasłużyli. Mają szansę się zrehabilitować i zrobić cRPGa, lub chociaż coś do tego zbliżonego . BG, Fallout1/2 czy Arcanum to nie będzie, ale jak dostaniemy coś pokroku NWN, Wiedźmina lub Drakensanga to będę zadowolony. Chociaż walka wygląda znośnie, nie odkrywczo, ale chociaż oldschoolowo. Odpowiedz Link Zgłoś
jabbur Re: Dragon Age: Veni, vidi, embargo 19.01.09, 21:00 Druzyna. Druzyna, ktora sama zyje - kloci sie, kocha i zabija - to jest to. No nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Truteń Re: Dragon Age: Veni, vidi, embargo IP: *.icpnet.pl 19.01.09, 21:16 @jabbur W jednym z wywiadów z BioWare wyczytałem, że tak ma być w DAO. Członek drużyny, któremu nie będzie się podobało to co robisz, nie dość że może tę drużynę opuścić, to jeszcze próbować zaatakować gracza. O miłości też było, ale romans wewnątrz drużyny będzie wymagał dłuugiego czasu żeby zdołał się rozwinąć. Odpowiedz Link Zgłoś
wypisany Re: Dragon Age: Veni, vidi, embargo 19.01.09, 23:08 Właśnie, czemu mamy oczekiwać gry dorównującej BG? Przecież minęło mnóstwo czasu, komputery mogą o wiele więcej, programiści również. Czemu nie mielibyśmy oczekiwać gry lepszej od BG? Gry w której cały świat jest żywy i ciekawy, w którym drużyna podejmuje decyzje wspólnie i w którym każdy ma własne zdanie. Wiele gier cRPG ma te cechy, ale żadna nie ma ich wszystkich na raz. Może najwyższa pora? I na wszystkich bogów nielubiących Lokiego - Niech to nie będzie oparte na D&D! Odpowiedz Link Zgłoś
desertclans1 Re: Dragon Age: Veni, vidi, embargo 20.01.09, 14:01 hmm.. Fajne gry i filmy mozna sciagnac z tej strony :Kliknij tutaj -> Polecam najnowsze gry (gta 4; nfs udercover i inne) i filmy (transporter 3; madagaskar 2; w cieniu chwaly i inne) Odpowiedz Link Zgłoś