Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

obowiązkowo 4-4-2!

09.03.04, 09:33
    Gra Piłkarzyki jest fajnym pomysłem, co potwierdza co roku olbrzymia liczba
    grających [w tym moja skromna osoba :)], mam jednak małe zastrzeżenie...
    Powinno zostać wprowadzone obligatoryjnie ustawienie zespołów w taktyce 4-4-
    2, tak jak ma to miejsce w Wygraj Ligę, ponieważ ustawianie zespołu z 4
    napastników znacznie zmniejsza "realność" a także grywalność tego w pewnym
    sensie symulatora managera sportowego. Ewentualnie można by wprowadzić dwa
    lub trzy ustawienia druzyn do wyboru (np. 3-5-2, albo 3-4-3), ale możliwość
    ustawienia zespołu w ustawieniu z 4 napastnikami jest po prostu niedorzeczna.
    Czekam na wasze opinie! Ciekawe co na ten temat sądzi rekakcja? ;) Pozdrawiam
    wszystkich prezesów!
    Obserwuj wątek
      • wichura Re: obowiązkowo 4-4-2! 09.03.04, 10:08
        Nie jest to jedyny punkt, w ktorym gra odbiega od rzeczywistosci (np.: dlaczego
        klub moze posiadac tylko 18 graczy? Jesli budzet pozwoli, to mogloby byc i 20.
        Ale i 17. Mozna dokonywac transferow przez cala runde, w przeciwienstwie do
        ekstraklasy). Ale jest to GRA, wiec wszelkie rozbieznosci sa dozwolone,
        szczegolnie jesli wplywaja na "grywalnosc".
        Choc w omawianym przypadku podobne ograniczenie moze i byloby na miejscu.
        • michalfront Re: obowiązkowo 4-4-2! 09.03.04, 13:53
          dla mnie problemem jest to że mozna brac dowolną ilość zawodników z jednego
          klubu - powoduje to że graczetakic polkowic, świtu, lecha czy polonii sa
          praktycznie tylko ozdobnikami, bo i tak ich nikt nie kupuje (chyba żeby
          zapełnić luki po 0,3 mln) - gdyby można było mieć powiedzmy tylko po 2 z
          jednego zespołu i 25 mln budzetu, to trzeba by grac także
          zawodnikami "słabszymi" i wtedy dopiero byłaby zabawa :)))
          • m.a.v.e.r.i.c.k Re: obowiązkowo 4-4-2! 09.03.04, 16:07
            nie wiem czy potrzeba ograniczen. wedlug mnie jak Cie stac na 4 napastnikow, to
            sobie ich kup (zobaczymy jak bedzie wygladala twoja obrona :-)). gra moze nie
            jest bardzo realna, ale jest tylko gra.
            a co do zawodnikow z jedengo klubu - ja niechcialbym grac zawodnikami z polkowic
            (z calym szacunkiem oczywiscie :-)). tu chodzi o to, zeby wybrac najlepszych, a
            nie najmniej cieniasow z cieniasow :-)
            a i tak nie oplaca sie miec prawie calego skladu z jednego teamu, bo pozniej im
            nie pojdzie i dupa.
            pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka