Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Kadra Los Angeles Lakers

IP: *.waw.cdp.pl / *.gov.pl 30.10.02, 10:11
    Błędy redakcji: Ruckera i Guytona już nie ma w składzie Lakers,
    a starterem na PF - jak potwierdziło pierwsze spotkanie i co już
    było wiadome od pewnego czasu - jest teraz nie Walker, a Horry.
    Poprawić się!
    Obserwuj wątek
      • Gość: Wilt Re: Kadra Los Angeles Lakers IP: *.waw.cdp.pl / *.gov.pl 30.10.02, 10:19
        Ale to taki sam przykład "fachowości", co plasowanie Lakers w
        regular season na... 4 miejscu na Zachodzie (sic!) albo
        ogłaszanie, że pokonanie przez Spurs, jednych z liderów ligi (i
        zespół, który wg samej redakcji miał wyprzedzić LA!)
        pozbawionych Shaqa i Foxa Lakersów 5 punktami to wielka
        sensacja. Dobrze, że osobiście nie czerpię wiedzy o NBA z tego,
        co wypisuje "GW" - ale co z tymi, którzy to robią?!
        • Gość: danger Re: Kadra Los Angeles Lakers(do Wilt'a) IP: squid:* / 192.168.6.* 30.10.02, 13:48
          Hej Wilt, skąd czerpiesz informacje na temat NBA
          • Gość: Wilt Re: Kadra Los Angeles Lakers(do Wilt'a) IP: *.waw.cdp.pl / *.gov.pl 04.11.02, 11:27
            Wiedzę o NBA czerpię najczęściej z następujących stron; ESPN, The Sporting
            News, CNNSI, NBA.com, MSNBC, Foxsports, Yahoo, CBS Sportsline, USA Today,
            Basketball News (obecnie zawieszona), czasem też BootlegSports. Ponieważ na
            Yahoo, Foxsports, a obecnie też NBA.com istnieją specjalne działy z odnośnikami
            do artykułów z innych stron, ta lista w praktyce jest znacznie dłuższa.
            Dochodzą jeszcze do niej różne strony tematyczne (np. nt. konkretnych graczy,
            jak wiltfan.tripod.com), strony klubów, czy gazet lokalnych, z których wiele
            można dowiedziec się nt. danych zespołów (np. LATimes.com), w czasie MŚ
            szukałem wiedzy na USABasketball.com.. itd.. Mam nadzieję, że to Cię
            satysfakcjonuje.
            Natomiast co do stron polskich, nie szukam na nich na ogół wiedzy o NBA,
            ponieważ – jak mogę to ocenić czytając wiele stron amerykańskich – cz są to
            strony amatorskie, jak te różne probaskety itd., czy tzw. zawodowe, jak
            odpowiedni dział „GW”; nie zawierają one praktycznie nic nowego, powtarzając
            się właśnie za stronami z USA; a ich autorzy – powiem to, choć można mnie
            posądzić o brak skromności – wielkimi fachowcami w mojej opinii nie są. To samo
            dotyczy zresztą jedynego pozostałego obecnie pisma, w którym pisze się obecnie
            (a raczej – wspomina) o NBA; „SuperBasketu”, gdzie red. Michałowicz – skądinąd
            zasłużony jak popularyzator NBA – niemal w każdym swoim materiale musi walnąć
            jakiś ewidentny błąd merytoryczny. Kiedy doczekamy się w Polsce kompetentnej
            strony o NBA i kompetentnego czasopisma? Ale do tego trzeba by pewnie mieć
            najpierw regularne transmisje – ech, smutne to rozważania…
        • Gość: calagan Re: Kadra Los Angeles Lakers IP: *.pl 31.10.02, 13:34
          Oni sa biedni i zagubieni - patrz na kolejny post.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka