asia313 26.08.02, 11:10 Basniowe wakacje w Turcji wszystkim polecam ten piekny kraj.Sluze wszelkimi radami dla osob wybierajacych sie tam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Sylwa Re: Turcja -wlasnie wrocilam IP: 213.25.43.* 26.08.02, 11:31 Wybieram się na poczatku września na tydzień z Wezyrm do hotelu Meryan. Proszę o info o hotelu i propozycje co do wycieczek. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia313 Re: Turcja -wlasnie wrocilam IP: *.man.polbox.pl 26.08.02, 11:54 Hej! Niestety hotelu nie znam.Co do wycieczek to nie kupuj u rezydenta tylko w tureckich biurach, których jest zatrzęsienie ceny nizsze trzykrotnie a jakosc tasama.Polecam Kapadocę i Pamukale-wycieczki męczace bo 2-dniowe ale co za widoki cudo.Jeżeli jedziesz na 2 tygodnie to mozesz zobaczyc wodospady i koniecznie wybrac się na całodniowy rejsik statkiem piekne groty. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zosia Re: Turcja -wlasnie wrocilam - Meryan IP: *.acn.pl / 10.133.130.* 02.09.02, 10:55 Gość portalu: Sylwa napisał(a): > Wybieram się na poczatku września na tydzień z Wezyrm do hotelu Meryan. Proszę > o info o hotelu i propozycje co do wycieczek. Pozdrawiam. Sylwa! Bylam tydzien w Meryanie na przelomie lipca i sierpnia br. Hotel jest super. Standard b. wysoki, jedzenie wspaniale, animacja na b. wysokim poziomie, plaza swietna i swietnie zorganizowana. Pojechalam z Wezyrem, na ktorym forumowicze suchej nitki nie zostawili, ale wierz mi, nie mialam na co narzekac - choc to zasluga hotelu, a nie biura. Uwazam ten pobyt za jedne z najlepszych wakacji do tej pory. Slyszalam od rezydentow, ze Meryan uwazany jest (wraz z Botanikiem, 1 km dalej) za najlepszy hotel w tej czesci Riwiery Tureckiej. Baw sie dobrze, Zosia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg Re: Turcja -wlasnie wrocilam IP: *.stolica.pl / *.stolica.pl 26.08.02, 12:32 Czy możesz zdradzić z jakim bp byłaś i ile cię to kosztowało Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia313 Re: Turcja -wlasnie wrocilam IP: *.man.polbox.pl 26.08.02, 12:54 Bp to Aladin z tego co słyszłam to ludzie maja z nimi problemy ale u mnie wszystko było ok.moze zawdzieczam to temu,ze miałam pozytywne nastawienie do wszystkiego. Hotel b.skromny -Ada pomimo tego ze ** to klima działała cały czas, basen czynny całą dobę na jedzenie tez nie można było narzekac. Koszt 2- tygodni z 2 posiłkami 1499 + opłata lotniskowa 280. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Turcja -wlasnie wrocilam IP: *.skk / *.jeleniag.sdi.tpnet.pl 26.08.02, 13:02 Czy możesz podać przykładowe, aktualne ceny kilku artykułów w Euro, jadę do Turcji w połowie Września. Dzięki. Marek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia313 Re: Turcja -wlasnie wrocilam IP: *.man.polbox.pl 26.08.02, 14:19 woda 1,5L-0,5 E Obiad w knajpce baardzo duże porcje-4E piwo-1E papierosy-1,5E leżak + parasol na plaży cały dzień-2E wycieczki 2-dniowe -25E 1-dniowe-15E Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg Re: Turcja -wlasnie wrocilam IP: *.stolica.pl / *.stolica.pl 26.08.02, 13:20 dzięki za informację, napisz jeszcze gdzie byłaś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kot Re: Turcja -wlasnie wrocilam IP: *.tpi.pl 26.08.02, 12:36 Możesz napisać w jakim hotelu byłaś? Ewentualnie w części wschodniej czy zachodniej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: Turcja -wlasnie wrocilam IP: *.whb.pl / 172.28.191.* 27.08.02, 15:18 Witaj:-) Ja wybieram sie w piatek. Powiedz mi czy sa komary ? czy inne muszki? jak pogoda? pozdrawiam ania Odpowiedz Link Zgłoś
asia313 Re: Turcja -wlasnie wrocilam 27.08.02, 15:45 Hej!!! Temp. pow. dochodzi do 50, woda jak zupka 30.- nie licz na chmury. Komarki niestety kasają dlatego radzę zaopatrzyc się w róźnego rodzaju psikacze- dużo.Ja byłam w Alanyi może tam gdzie Ty jedziesz oszczędzą Cię. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Turcja -wlasnie wrocilam IP: *.whb.pl / 172.28.191.* 27.08.02, 15:54 ALe goraco :-)))) ja tez jade do ALanya :-)) moze znasz biuro z ktorego jechalas na wycieczki? bo wlasnie slyszalam ze nie oplaca sie jechac na wycieczki organizowane przez biuro z ktorego jedzie sie do Turcji pozdrawiam ania Odpowiedz Link Zgłoś
asia313 Re: Turcja -wlasnie wrocilam 27.08.02, 16:21 Nazwa tureckiego biura-Race Tour tylko pamiętaj o targowaniu się Wszędzie - markety, restauracje jeżeli będziesz kupowała parę wycieczek jedną dostaniesz free.Jejku ale Ci zazdroczczę.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Turcja -wlasnie wrocilam IP: *.whb.pl / 172.28.191.* 27.08.02, 16:28 oj ja tez sie ciesze ze jade:-))) jestem juz tak zmeczona ze juz chce jechac czy 250 USD wystarczy na 2 tyg mam jedzenie wykupione chcialabym pojechac do Kapadocji i na rejs po morzu a i kupic sobie cos ze zlota. czy tyle pieniedzy wystarczy? ania Odpowiedz Link Zgłoś
asia313 Re: Turcja -wlasnie wrocilam 28.08.02, 10:03 W zależności co chcesz kupic.Ceny złota są troszke nizsze od naszych. Ja miałam 300$ i 100$ mi zostało. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Turcja -wlasnie wrocilam IP: *.whb.pl / 172.28.191.* 28.08.02, 11:23 Bardzo dziekuje za pomoc:-)) mam nadzieje ze bede bawila sie dobrze pozdrawiam ania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martika opisz dokładnie hotel IP: 213.77.32.* 27.08.02, 19:07 Właśnie znalazłam ofertę tego hotelu na last minute. Bardzo proszę opisz okolice, plażę i hotel Odpowiedz Link Zgłoś
asia313 Re: opisz dokładnie hotel 28.08.02, 10:28 Hotel jest położony na wzgórzu z którego rozciąga się przepiękny widok na Alanye szczególnie nocą.Hotel nieduży, b.skromny ale za to z klimą, która działa 24 h.Położony jest 7 km od Alanyi przy hotelu jest przstanek autob.Z dojazdem do centrum nie ma problemu autob. jeżdżą co 4 min. bilet kosztuje 500,000 LT-1zł.Niestety są problemy (podobno wszędzie tak jest) z wnoszeniem czegokolwiek kupionego poza hotelem.Ale i z tym pozna sobie poradzić.Jedzenie 2 razy dziennie 8-10 śniadania, 19,30-21 obiodokolacja było ok.Na pewno nie jest to hotel odpowiedzni dla rodzin z dziećmi i starszych ludzi.Do plaży niestety trzeba dojechać 3 km ja z moja kumpela cały czas pluskałyśmy się w basenie a wieczory to 2 tyg. imprez. Jezeli jesteś bardzo wymagajaca co do hotelu to radzę wybrać inny a jeżeli zamierzasz sie świetnie bawić za niedużą cenę to hotelik jest ok. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martika Re: opisz dokładnie hotel IP: 213.77.32.* 28.08.02, 13:00 Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź. Chyba się zdecyduję :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy Re: Turcja - wlasnie wrocilam IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 28.08.02, 16:03 Byłaś w Kapadocji i w Pamukkale? No i gdzie jeszcze? Pozdrawiam andy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolek Re: Turcja -wlasnie wrocilam IP: *.zgrudna.kghm.com.pl / 172.30.27.* 28.08.02, 16:27 Wróciłem z Turcji 21.08, byłem w Side Club Yek: - hotelik jak hotelik - 2 gwiezdki więc za dużo nie można wymagać ale klima działa kiedy tylko chcemy a jedzenie jest rewelacyjne!! najlepiej jechać na oferte all inclusive, dopłata w Polsce to 400 PLN, na miejscu można to załatwić w hotelu za 150 PLN!!! A naprawdę warto!! - hotelik przy samej plaży i oczywiście z basenami - nie było żadnego problemu ze sprzątaniem pokoju, panie pojawiały się codziennie, a jeśli mamy taką prośbę to będą nam zmieniały pościel i reczniki codziennie!! ( i nikt nie przeszukiwał nam plecaków w poszukiwaniu napoi lub jedzenia, a nie było to nawet potzrebne przy ofercie all inclusive!!) - w pobliżu hotelu mnóstwo knajpek i sklepów, a ok 1km disco OXYD - jedna z większych dyskotek na riwierze!! Warto się wybrać !! Jestem bardzo zadowolony z wyjazdu i na pewno jeszcze tam wrócę!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lubka Re: Turcja -wlasnie wrocilam IP: *.pedalergol.am.wroc.pl 02.09.02, 08:59 Jadę do tego samego hotelu, z którego wróciłe�, zabieram 2 małych dzieci i jednš starszš paniš. Pocieszyłe� mnie, że jest tam nie�le. Mam pytanie na temat komarów i tego czy klimatyzacja jest sprawna, podobno regułš jest, że klimatyzacja jest zepsuta i naprawiš jutro i jutro. Czy jedzenie jest takie, że dzieci mogš je�ć? (3 i 5 lat). Czy można wykupic all tylko dla dorosłych? Czy sš ręczniki w ilo�ci wystarczajšcej. Czy da się wzišć pokój na dole, czy warto, czy sš windy, czy jest do nich tlok. Czy leżaki na olaży sš przydzielane, czy bierze się je dowolnie. Czy jeżdziłe� na wycieczki, skšd wykupowane, ile kosztowały. Czy sš bankomaty, czy można płacić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lu�ka Re: Turcja -wlasnie wrocilam IP: *.pedalergol.am.wroc.pl 29.08.02, 10:26 Jadę 11.09 do Alanyi do hotelu Saphir czy jeszcze kto� z forumowiczów tam będzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alex Re: Turcja -wlasnie wrocilam IP: *.tele2.pl 29.08.02, 16:24 Ja byłam w Saphir z Pegas ' em uper hotel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Turcja -wlasnie wrocilam IP: *.przemysl.cvx.ppp.tpnet.pl 31.08.02, 15:09 własnie wróciłem z konakli/alanya z pegas touristik było wspaniale hotel caretta dobre miejsce na wypoczynek z dziecmi ALE OSTRZEGAM!!!!!!!!!!!!!!!!! TURCY LIŻĄ D.... niemcom i ruskim nas mają za obecnych ale niakoniecznych turystów nie jest prawdą że jak widza polaków to sikaja ze szczęścia / chyba że na bazarach gdzie skóry i złoto/.Na własne oczy widziałem jak manager hotelu w urodziny niemki podczas kolacji podaał tort ze swiecami itp , poznany polak tez miał urodziny /wiedzieli o tym turcy/a takiej przyjemności nie zaznał Ogólnie o k Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariusz Re: Turcja -wlasnie wrocilam IP: 195.205.44.* 02.09.02, 11:22 czy moze byl ktos z was na objazdowce do stambulu i powrot na riwiere? Odpowiedz Link Zgłoś