donus1 06.02.07, 11:47 gra w obronie, szybki atak i współpraca rozgrywających ze skrzydłami w ataku pozycyjnym (szczególnie po lewej stronie)- tyle w tym temacie; i czekam na złoto w Pekinie!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: j o co tu chodzi??? IP: *.hrz.Uni-Siegen.DE 06.02.07, 12:23 Oprócz nas wystąpią w nim Hiszpanie, dziesiąty zespół ME, które odbędą się w styczniu w Norwegii, i drugi zespół mistrzostw panamerykańskich. Dlaczego akurat 10 zespol. a co np z 5 drozyna? Nie dostanie szansy? Czyli lepiej bedzie zajac 10 miejsce niz np 5. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiślak płocki Re: o co tu chodzi??? IP: 148.81.172.* 06.02.07, 12:31 no ja myślę ze zespoły które zajmą miejsca 1-9 będą grały w turniejach kwalifikacyjnych z innymi zespołami. Polacy jako wicemistrzowie będą grali z TEORETYCZNIE SŁABSZYMI RYWALAMI (oczywiście prócz Hiszpanów. tak z tego artykułu wywnioskowałem. G R A T U L A C J E !! !! !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meteors Re: o co tu chodzi??? IP: *.adsl.inetia.pl 06.02.07, 15:03 Napewno nie 1-9,bo mistrz,czyli niemcy już mają zapewniony awens w olimpiadzie.Hiszpania była 7,a 10 słowenia i jedna druzyna ze strefy panamerykańskiej.Też tego nie rozumiem,skoro tylko 4 druzyny pojadą na olimpiadę a 2 wchodzą z grupy.Miały być 2 grupy i awans wywalczyć 2 zespoły.Dlaczego hiszpania,to bardzo dobry zespół na mistrzostwach szczęśliwie z nim nie graliśmy.Tego nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kibic Re: o co tu chodzi??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.07, 12:33 Tak właściwie to trzeci w kolejności który nie ma jeszcze zapewnionego awansu do igrzysk. zakładając że siedem pierwszych miejsc zajmą drużyny z siedmiu pierwszych miejsc z mistrzostw świata do turnieju kwalifikacyjnego awansują drużyny 8,9,10. A nam jako wicemistrzom świata do grupy przypadnie najsłabsza czyli 10 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: o co tu chodzi??? IP: 71.128.32.* 06.02.07, 17:37 widze ze sie najlepiej orientujesz. czyli rozumiem ze beda 3 grupy kwalificacyjne (2MS-Polska,7MS-Hiszpania, xx, 10ME; 3MS,6MS, xx, 9ME; 4MS, 5MS, xx, 8ME) z ktorych awansuja po 2 zespoly. no to mamy 6 + Niemcy, napewno musi byc jeszcze jedna druzyna. wiesz ile ma byc na olimpiadzie - 8 czy wiecej? Napewno wsadza "sztucznie" jakies druzyny poza-europejskie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: o co tu chodzi??? IP: 71.128.32.* 06.02.07, 17:48 Z tego co ponizej wzialem ze strony olimpijskiej, to chyba bedzie tak: Niemcy, mistrz Europy, mistrz Azji, mistrz Afryki, mistrz Confederacji Amerykanskiej, po dwa zespoly z grup kwalifikacyjnych, no i brakuje mi 12-ego zespolu. (napewno bada to Chiny!) Wiec, jesli np. Hiszpanie wygraja ME, to juz nie bedziemy z nimi grac w kwalifikacjach?! Continental qualification tournaments 12 teams will take part in the 2008 Olympic tournament. Thus, after these World Championships, the European, Asian, African and American confederations will organise a continental Olympic qualification tournament. The four winners will qualify for the Games in 2008. The six other teams, that will participate in Beijing, will qualify in Olympic qualification tournaments organised by the International Handball Federation (IHF). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kac Pair Re: o co tu chodzi??? IP: *.chello.pl 06.02.07, 12:47 Mentalność, mentalność i jeszcze raz mentalność. Muszą nauczyć się mentalności zwycięzćów, nawet tych spod Grunwaldu.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kow3l Re: Wenta: Trzeba przykręcić sobie śrubę IP: *.adsl.inetia.pl 06.02.07, 12:52 Obrona poczynila niesamowite postepy. Choc zawsze moze byc lepiej. Mecze sie w duzej mierze wygrywa wlasnie obrona, zwlaszcza w ostatnich spotkaniach imprezy. Kontrataki i skrzydla to moim zdaniem najslabsze ogniwa (kazdy zespol ma jakies slabe strony),z tym ze "skrzydla" maja olbrzymi potencjal tylko za malo byly wykorzystywane. Jachlewski ma niesamowite mozliwosci i za malo pilek, moim zdaniem, otrzymywal. Na szczescie nie ja jestem trenerem, bo by pewnie byla plama na calej linii. Dziekuje za srebro MS calej druzynie :)!!! Sentymentalnie jestem najbardziej zwiazany z bracmi Lijewskimi, bo oni sie w mojej miejscowosci - Ostrowie Wielkopolkim wychowali, grajac w tutejszym zespole. To duma naszego miasta Odpowiedz Link Zgłoś
jack.torrance Re: Wenta: Trzeba przykręcić sobie śrubę 06.02.07, 17:31 Zgadzam się, że najwięcej da się poprawić na skrzydłach. Nie wykorzystywaliśmy tej opcji, bombardowaliśmy ciągle ze środka i Niemcy w finale byli mądrzy i skoncentrowali się na obronie środka i wystarczyło. Nie potrafiliśmy znaleźć sobie pozycji do rzutu. Gdyby postraszyć skrzydłami, to Bielecki, Lijewski i Tkaczyk mieliby więcej miejsca na atak środkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tak_musi_byc Re: Kontratak - nasi nie potrafią ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.07, 12:55 Nie chce udzielać rad, bo znowu wyjdzie na to, że kazdy Polak zna sie na wszystkim, ale obserwując wiele meczów na tych mistrzostwach, dochodze do wniosku, że u nas strasznie kiepsko było z szybkimi akcjami i kontratakiem. My męczymy bramki przez 2 min, a rywale strzelają w 30 sek, my w 2 min, a oni w 30 sek i tak w koło. Wszelkie akcje, które mogły zakończyć sie szybko, były spowalniane i czekane az sie wszyscy ustawią, i my i rywale. ot, taka luźna uwaga :) pzdr zobacz.glt.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mac Wenta: Trzeba przykręcić sobie śrubę IP: 212.76.37.* 06.02.07, 13:30 Szybka gra ma to do siebie, że można równie szybko zyskać jak i stracić bramkę. Myślę, że Wenta dysponując tak dobrymi rozgrywającymi (poza Bieleckim, Takczykiem i Lijewskim świetnie grali M.Jurecki i K.Lijewski, a doskonale przyśpieszał tempo i wporwadzał dużo zamieszania w szykach obronnych przeciwników zwłaszcza w pierwszych meczach Wleklak) stwierdził, że lepiej grać spokojnie do pewnej pozycji niż tracić głupie piłki i bramki. Myślę, że jak chłopaki pograją z najlepszymi, przyzwyczją się do szybkiej gry i nabiorą doświadczenia (kiedy można szybciej, kiedy zwolnić) to będą nie do pokonania. TAK TRZYMAĆ A BĘDZEMY MIELI ZŁOTO OLIMPIJSKIE A MOŻE JESZCZE PO DRODZE MISTRZOSTWO EUROPY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opty Re: Wenta: Trzeba przykręcić sobie śrubę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.07, 14:14 też tak myślę, taktyka była własnie taka: trzymać piłkę i oddawać rzut z najlepszej (najpewniejszej) pozycji co nie znaczy,że nie było to denerwujące dla kibiców:) jeszcze się podszkolą, mają potencjał, w zeszłym roku na ME słabiutko wypadli a teraz proszę 2 miejsce, postęp gołym okiem widać, jeszcze będą sukcesy:) Odpowiedz Link Zgłoś
bronimir Spoko. Związek znajdzie innego szkoleniowca. 06.02.07, 13:40 Za rok będzie jak zwykle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JCK Re: Wenta wie co mówi IP: 134.146.212.* 06.02.07, 14:37 To gość z ogromnym doświadczeniem, niestety zapewne nienajlepszym. W zasadzie ten srebrny medal to cud, gdy weźmie się pod uwagę, że zdobyło to "pospolite ruszenie" czytaj grupa niezwykle utalentowanych "pasjonatów", którzy dzięki swojej pracy i grze w najlepszej lidze świata stworzyli sobie fundamenty pod ten sukces. Chwała im za to i oczywiście trenerowi,że chciał i wiedział jak zrobić z tej grupy doborową formację. Pokazał jednoczesnie wszystkim, także tym którzy olewali piłkę ręczną w Polsce, że nawet w tak absurdalnych warunkach (10 expatów, Vive Kielce i Wisła Płock)sukces jest możliwy. Słowa trenera odbieram tak: zróbmy wszystko aby utrzymać to co osiągnęliśmy, bo to jest o wiele, o wiele więcej niż wynikałoby z pozycji tej dyscypliny w kraju. I dlatego jest to cud. Przez nienajlepsze doświadczenia rozmumiem to co stało się z piłką reczną w Polsce w ciągu ostatnich 20lat. Jak powiem, że jestem "byłym" kibicem Wybrzeża Gdańsk, to każdy kto w latach 70-tych i 80-tych interesował się tym sportem (Śląsk, Hutnik, Anilana, Korona...)wie co mówię i przypuszczam, że nikt lepiej niż trener Wenta nie zdaje sobie sprawy ile pracy (pozasportowej) trzeba będzie wykanać, aby ten sukces przekuć w coś trwałego. Słowa trenera więc pozornie wyglądające jak skierowane do zawodników, odbieram jako apel do nas wszystkich. Nie zmarnujmy tego, póki mamy ludzi którym się chce i wiedzą jak to zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: imadło czy chodzi o tę na niepourywanych jajach? IP: *.akron.net.pl 06.02.07, 14:09 j.w. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: czy chodzi o tę na niepourywanych jajach? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.07, 16:41 Przede wszystkim powinno się pozbawić głosu takich dziennikarzy jak ten z Polsatu, który próbował upolityczniać sport poprzez rzucanie w wywiadzie z zawodnikiem haseł typu Erica Steinbach etc. To profanacja wolnego sportu. Polsat powinien się naprawdę zastanowić czy taki delikwent musi go reprezentować. Odpowiedz Link Zgłoś
pancwynar Re: czy chodzi o tę na niepourywanych jajach? 06.02.07, 17:01 Dla sprawozdawcy Polsatu powinno się ufundować złoty mikrofon za odkrywczą myśl: "naszych kibiców poznajemy po wąsach" (w czasie półfinału z Duńczykami). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heniek85 Wenta: Trzeba przykręcić sobie śrubę IP: 82.160.195.* 06.02.07, 16:04 Bordan Wenta, odpowiedni czlowiek na odpowiednim miejscu. Oby tak dalej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baryła Re: Wenta: Trzeba przykręcić sobie śrubę IP: 80.48.207.* 06.02.07, 17:10 Niezłe jaja się dzieją... klik odnowa.gazeta.pl/galeria_prac/go:galeria:zobacz:6918/ Odpowiedz Link Zgłoś