Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Czy polonia istnieje w Warszawie

IP: *.chello.pl 01.04.01, 18:54
    Spotkanie polonisty w Warszawie gyaniczy z cudem.
    Obserwuj wątek
      • Gość: antifa Re: Czy polonia istnieje w Warszawie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.04.01, 20:16
        na muranowie,starówce żoliborzu,w centrum,na górnym mokotowie ,ochocie
        hcodzenie w szaliku legii to obciach na maxa .rzadko konczy sie to klapsem bo
        wolimy sie z was posmiac i raczej pierwsi nie bijemy.mozliwe ze jestes z
        jakiegos goclawia lub bemowa lub czerniakowa gdzie rzeczywiscie jest was wiecej.
        niestety rzadko sie tam pojawiam bo musialbym z poltorej godziny dojezdzac z
        centrum.poza tym wiekszosc legionistow to dresy lub nazi-skini a tych nie lubie
        z wiadomych przyczyn.prawda jest tez to ze wiekszosc z was jest z prowincji(nic
        do tego nie mam)wiec nie wiecie co dzieje sie w warszawie.pa
        • Gość: Badyl Re: Czy polonia istnieje w Warszawie IP: *.warszawa.ppp.tpnet.pl 02.04.01, 00:56
          Tak a na meczu z GKS było 4500 duchów.
          Jeśli ktoś nie chodzi po mieście w szaliku czy koszulce Polonii to tylko
          dlatego żeby nie napadła go banda dresiarzy,którzy nie wiedzą czym różni się
          kibicowanie od bandytyzmu.
          • Gość: Focus Re: Czy polonia istnieje w Warszawie IP: unknown, 193.150.166.* 02.04.01, 10:31
            Ochota pozdrawia Polonie!!!
            • Gość: Karolcia Re: Czy polonia istnieje w Warszawie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.04.01, 02:53
              Polonia pozdrawia Ochote;)))
              Jestesmy w Warszawie,i czy chcecie czy nie, (dot.legionistow) bedziemy zawsze:)
              Polonia ma swoj klimat i ,w przeciwienstwie do innych klubow,od niej sie tak
              latwo nie odchodzi.
              Pozdrowienia dla wszystkich kibicow Czarnych Koszul z Powisla:)
          • Gość: zbyszko do Badyla IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.04.01, 15:14
            biedny chłopczyku widać, że za często oglądasz telewizję a szczególnie anal+ i
            ptrząc na mecz polonii z gieksą zostałeś zauroczony wypowiedziami i wdziękiem
            takiej pani z mikrofonem i krzywą szczęką (skorupko się nazywa czy jakoś tak) ,
            która to niby to rozglądając się od niechcenia z jakimś takim nieśmiałym
            znawstwem stwierdziła "widzów 4 - 4,5 tysiąca" -no i uległeś jej czarowi ,
            który przyćmił twój zdrowy rozsądek i możliwość realnej oceny sytacji. 4,5 tys
            widzów to liczba zawyżona o około 25%! Jak podaje GW (która jak wiadomo ma w
            zwyczaju zawyżać liczbę widzów na stadionach) widzów było 3,5 tys, natomiast
            inne źródła mówią o 2 tys (sic!). Niestety nie wiem ile pośród tych osób
            kibicowało gieksie.

Szkoda, że nikt nie podaje danych o tym ilu widzów przyjezdnych pojawia się na
            meczu - byłoby to bardzo ciekawe szczególnie w przypadku stadionu przy ulicy
            konwiktorskiej gdzie często bywa tak iż liczba przyjezdnych dorównuje a nawet
            przekracza liczbę "kibiców" "duuuumy stolicy"
            • Gość: Badyl Odpowiedź do Zbyszka IP: *.warszawa.ppp.tpnet.pl 02.04.01, 19:35
              Nie wiem jak ty,ale ja na tym meczu byłem.
              Trybuna główna ma 4700 miejsc i tylko niewiele z nich było wolnych.Do tego
              należy doliczyć ok. 200-300 osób na trybunie kamiennej.
              Kibiców GKS było ok. 80-100.
              To na tyle - co mówiła kobitka na C+ nie wiem bo byłem na meczu,a ty wiesz bo
              siedziałeś przed telewizorem(i wiesz lepiej co było na stadionie).
              • Gość: graba Re: Odpowiedź do antifa IP: *.chello.pl 02.04.01, 20:12
                Popierwsze jestem z Bródna.Po drugie niewszyscy legionisci to dresy szukajace
                zaczepki.Szczerze mowiac smieszy mnie,ze wiekszosc nas jest z pod Warszawy
                (wedlug polonisty ).Mozliwe,ze sa kibice w Falenicy,Markach i innych
                zadupiach.Ale to tylko swiadczy o tym,ze wola lepsza druzyne.A polonia gdzie ma
                kibicow?Moze tylko na Muranowie.A Legia-
                Mokotow,Praga,Goclaw,Brodno,Targowek,Grochow,Ochota.To tylko kilka legijnych
                dzielnic.J kto ma przewage?
              • zbyszko Re: 03.04.01, 03:14
                Zastanawiałem sie skąd wytrzasnąłeś te 4,5 tys (teraz już nawet 4,7), dziękuję
                za wytłumaczenie iż jest to skutek twoich własnych szacunków, przepraszam za
                pomówienie iż kierowałeś się sugestiami pani z anal+.

Niestety na stadionie polonii nie bywam (ostatni raz byłem na derbach w '97 i
                wiecej nie zamierzam -nic przyjemnego). Ciekawe czemu wszyscy dziennikarze
                kłamią i zaniżają rzeczywistą (niby 4,7 :-D) liczbę kibiców na meczu???? czyżby
                jakiś nowy komunistyczny spisek przeciwko ciemiężonej duuuumie stolicy? A może
                to rzeczywiście jakieś duchy (jak pisałeś) - i nikt przy zdrowych zmysłach ich
                nie zauważył?

Co się tyczy relacji telewizyjnych to mają tą zaletę , że można zobaczyć kilka
                spotkań zamiast jednego - co daje możliwość porównań, wystarczyło popatrzeć na
                mecz w grodzisku by stwierdzić,że jest tam o około 1/4 więcej widzów niż przy
                konwiktorskiej. Smutna prawda jest taka, że w miasteczkach takich wielkich jak
                grodzisk, wronki czy radzionków na mecze przychodzi wiecej osób niż na rzekomą
                duuumę stolicy (ciekawe czy tam tez mają akcję "kibic"?)
      • Gość: Ksyh Re: Czy polonia istnieje w Warszawie IP: *.tele2.pl 02.04.01, 20:18
        Zapewniem cię , że POLONIA istnieje!!!!
        Może to wygląda żę kibiców ma mniej niż Legia , ale tak nie jest!!!
        Gdyby nie pamiętne derby i spalenie pół stadionu POLONI na mecz przychodziłoby
        po 7-8 tyś. kibiców.

• zbyszko do ksyh 03.04.01, 03:19
          jasne stary! - spalenie stadionu(w rzeczywistości magazynu) -niezła wymówka
          ciekawe że nikt inny sobie nie dał zrobić takiej wielkiej krzywdy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka