sibeliuss 14.09.07, 20:47 Czy można się tam kąpać? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
projek Re: Jezioro Obradowskie 14.09.07, 21:03 Odradzałbym z kilku powodów: - jezioro zarasta a dostęp do brzegu jest utrudniony - nie wiem jaka jest czystość wody - jest to rezerwat przyrody Do kąpania to już lepiej pojechać do Białki ewentualnie Tyśmienica/stawy za Komarnem. Odpowiedz Link Zgłoś
projek Re: Jezioro Obradowskie 15.09.07, 18:37 Osobiście wolałbym by jednak ono zostało - ze względu na te brzegi podsiąkające wodą kiedy sie stoi. Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: Jezioro Obradowskie 15.09.07, 23:11 A może ten muł jest leczniczy? Odpowiedz Link Zgłoś
projek Re: Jezioro Obradowskie 19.09.07, 14:00 Pojęcia nie mam czy muł z jeziora jest leczniczy. Faktem jednak jest że na tym 'zarośniętym' brzegu są rosiczki i żurawiny (zbierane przez nmiejscowych ludzi). Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: Jezioro Obradowskie 19.09.07, 23:14 A ten bujający się kożuch nie zarywa się? Odpowiedz Link Zgłoś
projek Re: Jezioro Obradowskie 20.09.07, 08:44 Różnie bywa. Jak byłem nd jeziorem ok 2 lat temu to była możliwość dojścia do brzegu. Generalnie ten 'kożuch' jest w miarę stabilny ale jego stabilnośc maleje wraz ze zbliżaniem się do tafli jeziora. Nad samą taflę można też podejść niedawno zbudowanym pomostem. Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: Jezioro Obradowskie 20.09.07, 21:23 Jeśli się człowiek rozbierze to waży mniej, może zatem spróbować....? Odpowiedz Link Zgłoś
projek Re: Jezioro Obradowskie 21.09.07, 11:26 przy takiej pogodzie to zdrowia życzę. Nie zapominaj że te brzegi nie są bardzo stabilne więc byłby kłopot z wyjściem z wody. Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: Jezioro Obradowskie 24.09.07, 20:05 projek napisał: > przy takiej pogodzie to zdrowia życzę. W ten weekend było uroczo. > Nie zapominaj że te brzegi > nie są bardzo stabilne więc byłby kłopot z wyjściem z wody. Trzeba byłoby pokombinować. Najważniejsze są chęci. Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: Jezioro Obradowskie - foto 24.09.07, 20:19 galeriaparczew.pl/viewpage.php?page_id=100 Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: Jezioro Obradowskie 10.02.10, 21:55 pl.wikipedia.org/wiki/Rezerwat_przyrody_Jezioro_Obradowskie Odpowiedz Link Zgłoś