smutnyblazen 05.03.07, 16:36 no wlasnie, koszt wymiany matrycy w moim laptoku to prawie nowy laptok... hmmm.. Link Zgłoś Obserwuj wątek
jabo23 O notebookach piszemy, ale z głową! 05.03.07, 16:54 Szanowna Pani Anno, wymiarów płytki procesora nie podaje się w nm. 65 nm, które Pani wymienia, to prawdopodobnie szerokość 1 ścieżki. Rozumiem, że dla Pani ścieżka, czy płytka - to niewielka różnica. Proszę się jednak nie dziwić, że po Internecie "chodzą" takie teksty: <semir> tam jest takie ciśnienie, że by Ci jaja rozerwało <beta> ja jestem dziewczyną <semir> no to mózg by Ci rozerwało <shadow_no> ona jest dziewczyną Link Zgłoś
kisielt Re: O notebookach piszemy, ale z głową! 05.03.07, 18:30 Faktem jest... troszkę porażka Link Zgłoś
Gość: Rafał zmienna częstotliwość zegara IP: *.icm.edu.pl 05.03.07, 16:55 Mój Fujitsu-Siemens V3505 pracuje zwyklena 800 MHz, a jak jest bardzo zajęty, to podwyższa do 1.6 GHz. Właściwie to mógłby też wyłączać jeden z procesorów całkiem, ale tego chyba nie robi. Link Zgłoś
Gość: p2p Re: zmienna częstotliwość zegara IP: *.acn.waw.pl 06.03.07, 00:27 > Właściwie to mógłby też wyłączać jeden z procesorów > całkiem, ale tego chyba nie robi. Zeby wylaczyc jeden procesor musialbys miec zamontowane przynajmniej dwa. Chyba, ze mowisz o rdzeniach ale to zupelnie co innego. Link Zgłoś
Gość: MSS"Bydzia"" Nowy notebook - kupujemy, ale z głową IP: 217.96.13.* 05.03.07, 16:56 "Procesor to mikroskopijna płytka monokryształu krzemu (o rozmiarach kilkudziesięciu nanometrów) na którą naniesiono szereg warstw półprzewodnikowych, tworzących sieć od kilku tysięcy do kilkudziesięciu milionów tranzystorów zamkniętych w hermetycznej obudowie." Panie radaktorze. Kilkadziesiąt nanometrów to maja struktóry na wspomnianym kawałku monokryształu krzemu. Same procesory maja dużo wiecej (np. jeden z ostatnich procesorów Pentium 4 miał płytkę 'krzemu' o powierzchni 112mm2). Nie pierwszy to błąd (i pewnie nie ostatni) w artykułach GW. Poprawcie korektę... Całości artykułu nie skomentuje bo to tylko wierszówka oparta na badaniach... Link Zgłoś
Gość: yarecki Nowy notebook - kupujemy, ale z głową IP: 212.127.95.* 05.03.07, 16:56 Piekna laurka dla Intela. A co, panowie z AMD nie chcieli posmarować?? Link Zgłoś
Gość: Nicolass To jakaś reklama firmy Intel i jego Core 2 Duo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.07, 17:10 Tak sobie przeczytałem i autor w kółko pisze "np C2D", a przecież konkurencja też robi dobre procesory. Montowane w laptopach komputerowego giganta - Dell'a - procesory firmy AMD też są bardzo dobre. Więc to mi wygląda niemal jak arytuł sponsorowany ;-) Link Zgłoś
Gość: admo Re: To jakaś reklama firmy Intel i jego Core 2 Du IP: *.static.korbank.pl 05.03.07, 18:44 Jakby był sponsorowany, to takich głupot by ta Pani nie wypisywała!? Procesor wielkości 65nm. W tym momencie wspominam taką akcję "Bądź uważny - czytaj prasę"... chyba autorzy nie zdawali sobie sprawy jak bardzo należy być uważnym czytając prasę. Poza tym dlaczego napisano, że w laptopie dołożenie pamięci czy zmiana dysku twardego jest niemożliwa?! Znowu prasa sieje ferment wśród laików komputerowych (tak jak było ze sławnym wirusem Czarnobyl, który rzekomo niszczył doszczętnie komputery). Pani "pisarko"! Dysk jak i pamięć, czy nawet CDROM na prawdę da się wymienić i to bez większych problemów. Jak nie samemu, to na pewno znajdzie sie wśród znajomych zapalony komputerowiec, który to zrobi. A jak się nie ma znajomych, to pozostaje jeszcze serwis. Ciekawe na ile jesteście opiniotwórczy:) Może warto wrócić do szkoły dziennikarskiej? Link Zgłoś
Gość: halfliner Myślałem, że na tym forum czegoś się dowiem, a tu IP: *.e-wro.net.pl 05.03.07, 18:01 fy Link Zgłoś
Gość: halfliner k...wa sami prawdziwi Polacy i spisek, ja nie IP: *.e-wro.net.pl 05.03.07, 18:02 jestem młody, ale wy to musicie mieć poj...ne po waszych wapniakach. Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Piszemy o sprawach technicznych, ale z głową 05.03.07, 18:03 > możliwość zastosowania baterii o niższej mocy - najczęściej lżejszej Zawsze myślałem, że ogniwa charakteryzują się pojemnością, a nie mocą. Pani Anno! Jaki ma Pani kolor włosów? Link Zgłoś
Gość: halfliner Wkurza mnie to że moi rówieśnicy (bo tak chyba IP: *.e-wro.net.pl 05.03.07, 18:09 jest)znowu zreprodukowali to samo pseudonarodowe g... Link Zgłoś
Gość: halfliner A każdy gnojek brzmi jakby wymyślił co najmniej IP: *.e-wro.net.pl 05.03.07, 18:11 pozdr Link Zgłoś
Gość: halfliner 5 procesorów - później na zachodzie gary zmywa. IP: *.e-wro.net.pl 05.03.07, 18:13 to jest w Polakach najobrzydliwsze - kiedy to się skonczy? Link Zgłoś
Gość: Kasiulla Nowy notebook - kupujemy, ale z głową IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.07, 20:16 "O ile jednak tradycyjny komputer czasami udawało się reanimować, dokładając kości pamięci, wymieniając dysk twardy dodając kolejny napęd CD-ROM, o tyle w przypadku notebooka reanimacja nie chodzi w grę. Dlatego, decydując się na zakup nowego laptopa, warto zainwestować w najnowsze rozwiązanie, które zagwarantuje możliwie najdłuższą eksploatację urządzenia." Pani redaktor, bzdury Pani pisze do kwadratu. Kości pamięci spokojnie można wymienić, twardziela również i to bez utraty gwarancji (mówię na przykładzie notebooka Toshiba, w którym własnoręcznie wymieniałam te części). Napędy CD zawsze można dokupić zewnętrzne, tylko po co? I jeśli Pani zdaniem notebook nadaje się do wymiany, bo mu się twardy dysk zapełnił, to zapewniam Panią, że ma Pani mizerne pojęcie o temacie. Zastanawiam się, czy w ogóle Pani notebooka w życiu używała. Oprócz możliwości wymiany dysku twardego na większy w samym notebooku, można sobie dowolnie dokupować dyski i montować je w obudowach zewnętrznych. Mam do Pani prośbę - niech Pani już więcej nie pisze o tym, o czym nie ma Pani pojęcia, dobra? A ja obiecuję w zamian nie kompromitować Pani na forum. Link Zgłoś
Gość: Kuba Nowy notebook - kupujemy, ale z głową IP: *.usr.onet.pl 07.03.07, 01:29 Wymiary procesora to kilkadziesiat nanometrow ... powiem tak - ubawilem sie do lez :))))) Nic dodac nic ujac ... ktokolwiek to pisal jest mastahem dla mnie ... :))))))))))) Link Zgłoś
Gość: s Re: Nowy notebook - kupujemy, ale z głową IP: *.ccc.de 08.03.07, 21:19 Tekst jest w ogóle niezły. "dodając kolejny napęd CD-ROM" o_O A po c*uj kolejny napęd, który w ogóle, ósmy? Buhahaah Link Zgłoś
Gość: mw Nowy notebook - [b]piszemy[/b], ale z głową IP: *.telpol.net.pl 09.03.07, 14:06 No to był pierwszy i ostatni wątek technologiczny jaki przeczytałem na tym forum. Pozdrawiam Link Zgłoś