IP: *.magma-net.pl 26.06.07, 19:55
Tak... przykre jest tylko to, że całe mnóstwo zespołów grających podobną muzykę mimo, że nie debiutują sa pomijane w stacjach radiowych... A skojarzenia z yannem tiersenem hmm... uważam, że Zach dosłownie skopiował kilka melodii chodź okrasił je swoimi smaczkami i swoim wokalem, nie potępiam go za to gdyż czerpie z twórczości wielu artystów np. Tiger lillies ich melodie i podobna konstrukcja utworów również pojawia sie sporadycznie na gulag orkestar. Poza Yannem Tiersenem oraz kabaretowym Tiger Lillies, do którego początkującemu Zachowi jeszcze daleko, Beirut powinien spodobać się fanom Matta Elliotta (aka The Third Eye Foundation), który tworzy swe gitarowe ballady również w domowym studiu z wykorzystaniem komputera i podobnie jak Zach, fascynuje go muzyka wschodu i melancholijne pijackie melodie. Popieram inicjatywę zaproszenia Beiruta na Maltę i prawdopodobnie sam wybiorę się na jego koncert chodź zaczynam obawiać się o jego przyszłość gdyż nowe utwory tego artysty brzmią niestety jakby zostały wyprodukowane pod okiem "specjalistów" od marketingu... mam nadzieję, że mamona nie zgubi Zacha i 3mam za niego kciuki - oby powstały jeszcze na jego koncie płyty podobne do gulag orkestar (a swoją drogą nazwa płyty, kojarzy mi się z nazwą zespołu tworzącego podobna muzykę co Beirut - "Black Ox Orkestar" - formacja nagrywa dla słynnej montrealskiej wytwórni Constellation i cieszy się wielkim powodzeniem, ale nie w Polsce).
Obserwuj wątek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka