o-slonko 01.05.09, 23:03 CZY JESTESCIE ZADOWOLENI ZE SWOICH MIESZKAN I OSIEDLA? CO MYSLICIE NA TEMAT PARKINGU ZIELENI EKIPY SPRZATAJACEJ PLACU ZABAW SMIETNIKA... MAM NADZIEJE ZE KTOKOLWIEK JEST W STANIE SIE WYPOWIEDZIEC POZDRAWIAM! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
damianjak1 Re: CO MYSLISCIE O TYM NASZYM OSIEDLU? - TAK SZCZ 04.05.09, 14:08 Najbardziej podoba mi się cisza tu panująca a nawet in plus jestem zadowolony z dojazdu, co na początku nie było oczywiste :) Są pewne mankamenty jak np obowiązek segregacji odpadów tylko w sumie nie wiadomo do czego bo każdy kubeł taki sam, ulica Bratumiły ciągle polna a nie wybrukowana lub asfaltowa, z placu zabaw nie korzystam, z parkingu też, chyba że byłby strzeżony, więc się nie wypowiadam :) O sąsiedzkości też ciężko pisać bo taki już mają charakter te nowe osiedla, że ludzie wraz z nimi się zamykają, a szkoda :) Pozdrawiam dj Odpowiedz Link Zgłoś
stwd75 Re: CO MYSLISCIE O TYM NASZYM OSIEDLU? - TAK SZCZ 07.05.09, 11:13 Po kolei 1. Mieszkanie - tak, jestem zadowolony; 2. Osiedle - i tak i nie; 3. Parking - jest OK ale ta ciągle niedziałająca brama to porażka; 4. Zieleń - OK; 5. Ekipa sprzątająca - nie mam większych uwag; 6. Plac zabaw - TOTALNA PORAŻKA - pokażcie mi inne osiedle, gdzie na tak małym placu, otoczonym dookoła murami, stoi takie kuriozum; 7. Śmietnik - trochę mały i zazwyczaj pełny ale może być; ad. 2. Osiedle jako budynki jest całkiem ładne, jednak osiedle jako ludzie nie wygląda, pomimo nazwy, już tak kolorowo. Nie dotyczy to oczywiście wszystkich ale patrząc na zachowania, odnoszę wrażenie, że niektórzy przyprowadzili się na nasze osiedle wprost z chlewu z nastawieniem, że "mie się należy". Słowa ciężkie ale tak to czasami wygląda. Chodzi mi o śmieci, parkowanie na osiedlu, niszczenie elewacji (zazwyczaj przez dzieciaki ale to rodzice powinni je uśwadomić co można a co nie), brak zainteresowanie osiedlem itp. A za jakiś czas przyjdzie nam za to zapłacić i to pewnie nie małe pieniądze. No chyba, że chodzi o to, by mieszkać w slumsach. Jeśli tak to ja się wypisuję. Liczę, że jednak większość normalnych, myślących i dbających o swoją własność ludzi da odpór barbarzyńskim hordom i tych pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
szorstki_czeslaw Re: CO MYSLISCIE O TYM NASZYM OSIEDLU? - TAK SZCZ 08.05.09, 16:32 syf kiła i mogiła Odpowiedz Link Zgłoś
francesca-8 Re: CO MYSLISCIE O TYM NASZYM OSIEDLU? - TAK SZCZ 17.07.09, 22:21 generalnie jestem ZADOWOLONA, dużo rzeczy mi się podoba ( samo mieszkanie, okolica- Żurawiniec, osada z królikami, las itd).Biorąc pod uwagę cenę za metr po jakiej kupowałam mieszkanie, nie spodziewałam się nie wiadomo czego. Jest niestety parę słabszych punktów: - brak ławek ( te na placu zabaw pomijam, bo nie ma o czym gadać), jestem mamą spacerującą z wózkiem i żeby poczytać książkę chodzę na inne osiedla - żenada - za mało śmietników na tyle mieszkańców, no i w taką pogodę jak dziś (ok 30'C) współczuję mieszkańcom z końcówki bud E -ludzie robią na mnie w większości dobre wrażenie - dużo sympatycznych mam i babć, ale są też wyjątki - jestem w szoku, że na osiedlu wiszą kartki mówiące , że nie wolno niszczyć zieleni albo rzucać petów z balkonu, bo to znaczy, że było paru takich co myśleli, że wolno Odpowiedz Link Zgłoś