Gość: Elzbieta IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 18.12.01, 08:04 Czy zagladaja tu absolwenci VIII LO przy ulicy Trzebnickiej? Rocznik 1976? Czy istnieje strona internetowa tego liceum i lista absolwentow? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kasia Re: Absolwenci VIII LO IP: *.N1.srv.t-online.de 23.12.01, 19:36 Hmmm, ja jestem absolwentka 8-mki. Ale co znaczy "rocznik 76". Jesli jest to data urodzenie, to ja odpadam... Jestem duzo starsza. Jesli to natomiast rok ukonczenia szkoly, to tez odpadam (ale z powodow odwrotnych). Ale... Ale jesli szukasz ludzi, ktorzy w tym roku szkole ta rozpoczeli - to ja jestem w sam raz. Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
daphne Re: Absolwenci VIII LO 28.12.01, 09:37 Witam. Istnieje strona ósemki, na której znajdziesz sporo zdjęć, historię szkoły: www.lo8.wroc.pl. Serdeczne pozdrawiam. Daphne - 8 LO Wrocław w ciekawych latach 1979-1983 (wtedy Zespół Szkół Pedagogicznych i Ogólnokształcących) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cojak Re: Absolwenci VIII LO IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.12.01, 00:24 Ja mam wspomnienia z 8, ale z ul.Zaporoskiej i to bardzo miłe. Pozdrawiam wszystkich absolwentów tej świetnej szkoły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Absolwenci VIII LO IP: *.B1.srv.t-online.de 31.12.01, 08:37 Dzieki za super informacje o stronach osemki. O rany, ale frajda poczytac sobie o dawnej jej historii. Minelo ponad 20 lat od czasu, gdy robilam w niej mature. Z przyjemnoscia przeczytalam o tym, ze prawie wszyscy nauczyciele jeszcze zyja i wielu z Nich pracuje. Pozdrowienia z zasypanej sniegiem Bawarii Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Wilanoski Re: Absolwenci VIII LO IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 25.12.03, 14:14 Miło spotkac krajana (nkę) wojtek 84 rok matura Juwil @wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Absolwenci VIII LO IP: *.opole.dialup.inetia.pl 28.11.03, 01:34 Ja również chodziłam do ósemki, jeszcze wtedy była na Trzebnickiej. Moim wychowawcł był Sylwester Zarzycki. Czy ktos wie co się z nim dzieje? Skońyłam szkołe w '85 roku. Magda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: afilipinka Re: Absolwenci VIII LO IP: 213.155.167.* 29.11.03, 00:39 Hej Magda! To chodzilas do klasy z Renatka W.? co u Ciebie slychac? Ja bylam rok nizej u Zurakowskiej w "babincu" serdecznie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Wilanoski Re: Absolwenci VIII LO IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 25.12.03, 14:18 Miło mi bo zapewne się znaliśmy z widzenia Juwil @wp.pl ja 84 rok matura Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Wilanoski Re: Absolwenci VIII LO IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 25.12.03, 14:16 Miło mi Magdo ja skonczyłem w 84 Juwil@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jestesmy Re: Absolwenci VIII LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.04, 22:26 czesc Magda! ktora jestes Madzia? magda W. czy Madzia S. Czy na pewno jestes z rocznika 85 - matura? Jesli tak, to my tez. mira f. i grazyna j. Co u ciebie? Gdzie zyjesz, co robisz, jak ci sie wiedzie? napisz cos, moze sie spotakamy. mamy kontakt z Malgosia K. I Agnieszka M. my na bank jestesmy z klasy Zarzyka z 85 roku, studniowka w Yacht Klubie na Wybrzezu Wyspianskiego. Szukamy innych laseczek z naszej klasy. pozdrawimy i czekamy na odzew Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iva Re: Absolwenci VIII LO IP: *.wroclaw.mm.pl 03.07.06, 22:30 Pan Sylwester Zarzycki ma sie dobrze,a jego pamiec coraz lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrju Re: Absolwenci VIII LO IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 22.01.02, 17:12 tak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RW543553 Re: Absolwenci VIII LO IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 25.01.02, 03:01 Gość portalu: Elzbieta napisał(a): > Czy zagladaja tu absolwenci VIII LO przy ulicy Trzebnickiej? Rocznik 1976? Czy > istnieje strona internetowa tego liceum i lista absolwentow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elzbieta Re: Absolwenci VIII LO IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 14.02.02, 20:19 To bardzo dziwne zamiescilam tu wczoraj dwa posty z podziekowaniem za wasze listy i adres internetowy szkoly a dzisiaj tego tu nie ma. Czynie to wiec ponownie. Dziekuje wszystkim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: selma Re: Absolwenci VIII LO IP: *.ppp.get2net.dk 23.02.02, 23:30 mialam kiedys chlopaka z osemki najpierw chodzil na trzebnicka potem szkole przeniesli na zaporoska -kolo mnie,(chodzilam do szkoly na 2 zmiane i bylam w domu) na przerwach odwiedzal mnie -to byly czasy.....mial na imie Jarek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hectic Re: Absolwenci VIII LO IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.05.02, 21:48 hehe absolwentem jeszcze nie jestem...i jak wszystko dobrze pojdzie to za 3 lata juz nim bede !!! pozdro dla wszystkich z ósemki... :) Odpowiedz Link Zgłoś
bobopik Re: Absolwenci VIII LO 08.07.02, 21:45 8LO jest cudowne. juz niedlugo zdam tam maturke. czyz ta szkola nie jest wspaniala?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Absolwenci VIII LO IP: *.recluce.one.pl / 192.168.0.* 23.07.02, 22:51 chodziłam na ul.Zaporoską, to była super szkoła. pozdrawiam moja wychowawczynię od j. rosyjskiego (nie wiem czy mogę na forum podawać nazwiska - ale wiadomo o kogo chodzi)- uczniowie obecni przekażcie JEJ to. To jest wspaniała kobieta i nauczycielka. Miło wspominam równiez innych nauczycieli. Wszyscy byli super. pozdrawam wszystkich absolwentów i przyszłych absolwentów. Odpowiedz Link Zgłoś
afilipinka Re: Absolwenci VIII LO 13.09.02, 22:29 Czesc Kochani! Wlasnie szukam stron o moim ukochanym VIII Liceum i poza swietnym tekstem Eli Pietraszko o historii szkoly nic nie znalazlam. Czyzby obecna mlodziez z osemki nie stworzyla nic o swojej szkole, zadnej mozliwosci kontaktu, serwisu zdjeciowego itp.? Jestem absolwentka osemki z 1986 r. - ostatnia matura na Trzebnickiej, a w latach 1991-93 mialam ogromna frajde z powrotu do szkoly , ale juz w charakterze belfra i bardzo mi teraz tego brakuje. Pozdrawiam wszystkich! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobopik Re: Absolwenci VIII LO IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 16.09.02, 11:30 www.lo8.wroc.pl - polecam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bobik Re: Absolwenci VIII LO IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.01.03, 09:16 Prosze podpowiedzcie, jak sobie radzic z chemia i fizyka w tej szkole? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobopik Re: Absolwenci VIII LO IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 12.01.03, 15:46 po paru latach moge ci poweidziec ze da sie przezyc. trzeba po prostu nim sie nie narazac...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Absolwenci VIII LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.04, 01:17 tak ja się dołączam szczególnie jeśli chodzi o fizyke... masakra, ale ogólnie szkola cakiem fajna tylko gdyby trochę mniej ludzi palilo...pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mona Re: Absolwenci VIII LO IP: *.dialup.xtra.co.nz 03.01.03, 20:17 Czy uczysz matematyki i masz mlodsza siostre? Poszukuje Doroty B.ktora byla moja druzynowa w harcerstwie, moze to wlasnie twoja siostra? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: afilipinka Re: Absolwenci VIII LO IP: 213.155.167.* 07.01.03, 21:42 Gość portalu: Mona napisał(a): > Czy uczysz matematyki i masz mlodsza siostre? Poszukuje Doroty B.ktora byla > moja druzynowa w harcerstwie, moze to wlasnie twoja siostra? Jezeli Twoje pytanie bylo skierowane do mnie to odp. : nie - uczylam francuskiego teraz juz w osemce nie pracuje, bo zmienilam miejsce zamieszkania a Dorota konczyla osemke rok po mnie i pozniej razem tam pracowalysmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Wilanoski Re: Absolwenci VIII LO IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 25.12.03, 14:21 Jak miło pewnie znamy się z widzenia ja 84 rok matura a czego uczysz? Juwil@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
bobopik Re: Absolwenci VIII LO 18.12.02, 10:36 A tak wracajac do wspomnien o szkole to wydaje mi sie ze zagladu tu czasami nauczycielka z osemki a nie chce sie przyznac jaki ma nich!! mzoe troche odwagi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agsza Re: Absolwenci VIII LO IP: *.recluce.one.pl / 192.168.0.* 09.01.03, 10:23 A mnie się też wydaje, że tu pisze nauczycielka, którą jest prawdopodobnie "afilipinka" - patrz post "VIII LO" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: afilipinka Re: Absolwenci VIII LO IP: 213.155.167.* 09.01.03, 17:07 Gość portalu: agsza napisał(a): > A mnie się też wydaje, że tu pisze nauczycielka, którą jest > prawdopodobnie "afilipinka" - patrz post "VIII LO" Kochana ! Czytaj dokladnie - nie pracuje juz ladne pare lat w osemce ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agsza Re: Absolwenci VIII LO IP: *.recluce.one.pl / 192.168.0.* 10.01.03, 09:54 Gość portalu: afilipinka napisał(a): > Gość portalu: agsza napisał(a): > > > A mnie się też wydaje, że tu pisze nauczycielka, którą jest > > prawdopodobnie "afilipinka" - patrz post "VIII LO" > > Kochana ! Czytaj dokladnie - nie pracuje juz ladne pare lat w osemce ! czytałam dokładnie, ale bralam tez pod uwagę wprowadzanie w błąd. A czego uczyłaś? Tak z ciekawości czystej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agsza Re: Absolwenci VIII LO IP: *.recluce.one.pl / 192.168.0.* 10.01.03, 09:59 ok, juz wiem czego uczyłaś. Chodziłam w tych latach, ale uczyłam się angielskiego, więc nie kojarzę. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: afilipinka Re: Absolwenci VIII LO IP: 213.155.167.* 10.01.03, 11:59 Dzieki, tez pozdrawiam. A tak "z innej beczki"- dlaczego boicie sie (tak to przynajmniej wyglada - podejrzenia, sprawdzanie...)ewentualnych nauczycieli zagladajacych na te strone ? Kiedy chodzilam do liceum to nikomu sie nie snilo o internecie, ale podejrzewam, ze korzystaliby z niego nauczyciele wlasnie ci lubiani : aktywni, chetni do pracy z mlodymi ludzmi a nie "skazancy" losu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: afilipinka Re: Absolwenci VIII LO IP: 213.155.167.* 12.01.03, 16:08 peter2715626 napisał: > Tacy istnieja?? Nie zrzedz, w kazdej szkole jeden taki rodzynek na pewno sie znajdzie. W osemce, za moich licealnych czasow byly co najmniej 4 takie osoby, w osemce po przeprowadzce na Zaporoska, ktora juz poznawalam " z drugiej strony barykady" (jak tak sie upieracie) znalazlabym wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobopik Re: Absolwenci VIII LO IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 12.01.03, 15:45 ta moja nauczycielka przyznala sie ze czyta forum ale nie chce podac swoejgo nicka. ja po prostu chcialbym sie wiedzej dowiedziec - co nauczyciele mysla o roznych sprawach z naszego zycia codziennego. podejrzewam, ze i tak wszyscy weidza kim ja jestem wiec sie nie ukrywam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: afilipinka Re: Absolwenci VIII LO IP: 213.155.167.* 12.01.03, 16:10 I slusznie, nie masz powodu, zeby wstydzic sie korzystania z internetu. Dlaczego wybrales osemke? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobopik Re: Absolwenci VIII LO IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 19.01.03, 18:56 bylo kilka powodow. pierwszy z nich to na pewno jezyk francuski (dwujezyczny), a kolejny to chyba tradycje rodzinne:) a poza tym mam dobry dojazd od siebie z domu i nie wyobrazalem sobie ze pojde do innego liceum niz osemka:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: afilipinka Re: Absolwenci VIII LO IP: 213.155.167.* 19.01.03, 20:20 I zadowolony czy rozczarowany? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobopik Re: Absolwenci VIII LO IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 20.01.03, 18:27 bardzo zadowolony. czasami jest duzo nauki ale da sie przezyc. ludzie spoko (nie wszyscy) nauczyciele tesh (nie wszyscy - paru bym sie pozbyl). ogolnie bardzo fajna szkolka:) Odpowiedz Link Zgłoś
afilipinka Re: Absolwenci VIII LO 20.01.03, 21:22 Nic dodać nic ująć. Czy możesz załatwić ze szkolnym administratorem szkolnej strony www, aby podane adresy poczty były czynne? Usiluję się do Żurci dobić internetem, ale nie działa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobopik Re: Absolwenci VIII LO IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 24.01.03, 13:03 nie ma najmniejszego problemu. z tego co wiem te adresy sa aktualne. wiem ze "Zurcia" sprawdza poczte. na razie jestem chory i bede w szkole dopiero po feriach:)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: afilipinka Re: Absolwenci VIII LO IP: 213.155.167.* 24.01.03, 22:21 Dzięki bardzo!!Spróbuję zatem jeszcze raz. Zdrówka życzę i miłych ferii! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szupryt Re: Absolwenci VIII LO IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 26.01.03, 19:54 Też znam tę szkołę z obu stron "barykady" - uczyliśmy tam wtedy razem ? A może uczyłaś mnie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: afilipinka Re: Absolwenci VIII LO IP: 213.155.167.* 27.01.03, 15:27 Gość portalu: szupryt napisał(a): > Też znam tę szkołę z obu stron "barykady" - uczyliśmy tam wtedy razem ? A może > uczyłaś mnie ? To sprawdź daty w postach wyżej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobopik Re: Absolwenci VIII LO IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 27.01.03, 18:41 jak czegos jeszcze bedziesz potrzebowala to daj znac na bobopik.blog.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: *** Uwaga!!! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 05.03.03, 23:07 Tak dalej byc nie może VIII-owicze proszę się nie ukrywać!Bobopik ja myslę, że powinniśmy poruszyć tu jakis nowy wątek np. odnośnie naszych wspomnień ;) Odpowiedz Link Zgłoś
bobopik Re: Uwaga!!! 08.03.03, 15:29 masz racje ***:) porozmawiajmy o nauczycielach, wymianach czy moze o czyms innym??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: *** Re: Uwaga!!! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 09.03.03, 15:47 Te wymiany mi odpowiadają, już niedługo zbliża się nasza...zobaczymy jak bedzie ! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobopik Re: Uwaga!!! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 09.03.03, 19:46 oczywiscie ze slowacja ma sie rozumiec. moim zdaniem to bedzie niewypal. wole sie chyba zajmowac obcokrajowcami na poczatku wakacji kiedy zjada sie z calej europy do wroclawia. nie wiesz przypadkiem z jakiej to okazji ma byc bo mi jakos umknelo z glowy. tymczasem dalej zaglebiam sie w najnowsze rozporzadzenie min. lybackiej dotyczace matur:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: *** Re: Uwaga!!! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 13.03.03, 22:07 Pozytywny człowieku!!!!!(ostatnimi czasy), myślę, że jednak zbyt sceptycznie i bez entuzjazmu podchodzisz do tej wymiany. Ja myślę, że będzie ok. słowacka mentalność bliższa jest naszej niżeli francuska...odstrasza mnie tylko miejsce wyjazdu ale pamiętaj trzeba być dobrej myśli. Wiem co z tymi obcokrajowcami, nasza szkoła zrzeszona jest w Unesco i z tej okazji organizowana jest jakas konferencja poprostu zjazd, państw członkwoskich (cos wtym stylu)i dlatego nas potrzebują! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobopik Wymiany w VIII LO IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 14.03.03, 18:57 chcialbym abyscie wypowiedzieli sie an temat wymian organizowanych pzrez nasza szkole!!! napiszcie gdzie byliscie, co widzieliscie, jakie macie wspomnienia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: *** Re: Wymiany w VIII LO IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 23.03.03, 10:55 Roubaix(2x) Słowacja (?) jak narazie jestem bardziej niż zadowolona oby tak dalej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobopik Re: Wymiany w VIII LO IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 28.03.03, 22:49 podpisuje aie pod tymi slowami!!!! bylo magnifique!!! czekam na alzacje i moze poitiers:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: *** Re: Wymiany w VIII LO IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 29.03.03, 13:47 W sumie to udaje się nam jeździć na wymiany rok ,rocznie ...ale szczęściarze...c'est incroyable Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobopik Re: Wymiany w VIII LO IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 05.04.03, 22:27 wlasnie sie konczy wymiana ze slwoacja. c'etait magnifique... bedziemy sie szukac:) i inne slowa tesh znam:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: *** Re: Wymiany w VIII LO IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 06.04.03, 22:32 Było wpsaniale,widać, że to słowiańskie dusze jak My, mało w tym było co prawda francuskiego ale słowacki tez zlaty....mhhh wy pewnie nie wiecie co znaczy "samozony syr"....zdziwilibyscie się bardzo!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobopik Re: Wymiany w VIII LO IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 11.04.03, 19:30 czy tylko ja i *** tu zagladaja??? oj trzeba to zmienic!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bobopik Info o "ósemce" 02.07.03, 23:38 Jesli ktos chce sie czegos wiecej doweidziec o szkole niech tu pisze, ok?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: afilipinka Re: Info o 'ósemce' IP: 213.155.167.* 03.07.03, 00:08 OK !! Szkoła powinna zmienić administratora własnej strony - więcej aktualnych informacji np. zobacz stronę III LO w Kaliszu : masz wykaz wszystkich nauczycieli itd. a na stronie ósemki nawet podany mail nie działa i czy szkoła naprawdę nie ma bardziej aktualnych zdjęć belfrów (pomijam studniówki) ile lat będę oglądać swoje zdjęcia ze strajku ładne dziesięć lat temu ?! Bobopik, zrób porządek w naszej szkole bo to wstyd taka nedzna strona, sam masz b. ciekawy blog - może przeszkol admina ?)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobopik Re: Info o 'ósemce' IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 03.07.03, 15:26 Nie ja sie zajmuje stronka osemki:) ciagle te same zdjecia, nie wei czemu nie daja tam nowych - pzreciez jest tyle z imprez szkolnych, z wymian i innych urodzystosci:) PS Admin stronki byl moim nauczycielem wiec nie wiem kto kogo ma szkolic:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: afilipinka Re: Info o 'ósemce' IP: 213.155.167.* 03.07.03, 18:52 Przecież wiem, że nie Ty jesteś adminem str VIII, ale jesteś jej uczniem i mógłbyś delikatnie (he, he, wiem, że nie takie to łatwe) zasugerować pewne zmiany, albo powiedz mu, żeby zajrzał na to forum i już "starzy" ósemkowicze mu wytłumaczą na czym polega promocja i rzetelna informacja o szkole (wkurza zwłaszcza nie dziłający mail). A jak się nazywa ten Pan? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobopik Re: Info o 'ósemce' IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 03.07.03, 19:06 ok, ok - jakos moze z nim podagam ale dopiero we wrzesniu:) jesli chodzi o dokladniejsze informacje (poufnme:):) to @me: bobopik@2com.pl albo przez bloga:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: afilipinka Re: Info o 'ósemce' IP: 213.155.167.* 03.07.03, 21:47 Fajnie, dzięki. Teraz i tak jadę na wakacje i będę "odcięta" od komputera. Pozdrawiam serdecznie i życzę Ci udanych wakacji, a we wrześniu z nowymi siłami, z pieśnią na ustach wkroczysz w szkolne progi (tu na Zaporoskiej i tak nie macie tego wrażenia zatrzaskujących się za plecami wielkich, starych ciężkich drzwi, jak było na Trzebnickiej - wypisz, wymaluj : "porzućcie wszelkie nadzieje wy, którzy tu wchodzicie "). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobopik Re: Info o 'ósemce' IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 03.07.03, 22:12 tobie tesh zycze udanych wakacji:) PS jak wrocisz odezwij sie to pogadamy o szkolce - nie chce na forum rzucac nazwiskami bo to nie przystoi gentelmanowi:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IKSI A JA TEŻ JESTEM ABSOLWENTKĄ IP: 217.30.159.* 13.08.03, 14:29 w latach 93-97 chodziłam do VIII LO do klasy "Nowoczesna Technika Biurowa" do B. Najprzyjemniej ze wszystkich nauczycieli wspominam p. Edytę Jarzębowską, która postanowiła, że zrobi ze mnie ludzi i jeszcze moją nauczycielkę od francuskiego!!! Nie pamiętam jej nazwiska ale na stronie szkoly znalazłam ją na ostatnim zdjęciu ze studniówki 2002, czwarta od lewej. Błagam, pomóżcie!!!! Młode, ładne dziewczę. Pozdrawiam serdecznie, ach wróciły stare wspomnienia, jak miło... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IKSI Re: A JA TEŻ JESTEM ABSOLWENTKĄ IP: 217.30.159.* 13.08.03, 14:32 Małe sprostowanie, ta nauczycielka jest na zdjęciu ze studniówki 2001!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ptysia78 Re: A JA TEŻ JESTEM ABSOLWENTKĄ 13.08.03, 22:05 ja chodzilam do osemki w latach 94-98 na szczescie nie mialam zajec z pania Jarzebowska ale za to mialam zajecia z innymi "przyjemnymi" nauczycielkami :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: utta Re: A JA TEŻ JESTEM ABSOLWENTKĄ IP: *.pop.e-wro.net.pl 19.09.03, 13:35 worobiec... chyba jakoś tak się nazywała. dokładnie nie pamietam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Danuta Re: Absolwenci VIII LO IP: *.dienste.wien.at 03.12.04, 15:23 Tez chodzilam na Trzebnicka w latach 1976-1979, do klasy pani Pietraszko. Fajne czasy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kachna Re: Absolwenci VIII LO IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.02.05, 00:05 Duzo mnie łaczy z ósemką. Kiedyś tam chodziłam jako uczeń. dziś pracuję jako polonista Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NikAr86 Re: Absolwenci VIII LO IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.03.05, 09:39 Nie wiem z czego wszyscy jesteście tacy zadowoleni!Uważam,że VIII LO powinno zostać zamknięte w trybie pilnym.Bardziej destrukcyjnie działającej szkoły NIE MA!!!Ok, jestem w stanie zrozumieć wiele, ale nigdy nie zrozumiem jak można taką rusycystkę Bożenę Szopf( nie wiem czemu bałaś się przyznać do jej nazwiska,ale się domyślam ) nazwać cudowną kobietą. Istna schizofrenia.Na szczęście za moich czasów nie lubi jej cała klasa i 3/4 rodziców, więc są zmiany na lepsze. "Omijaj VIII" LO" bez niego Wrocław naprawdę będzie lepszy:) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: afilipinka Re: Absolwenci VIII LO IP: 213.155.167.* 11.03.05, 13:32 Kochanie, kazdy ma prawo do wlasnej oceny i wspomnien. Mysmy konczyli osemke w innych latach i przy innym "zestawie" nauczycieli. Wtedy postrachem szkoly i przyczyna nerwic byl profesor Edmund Litak, dla niektorych potworem byla Maria Wrzyszcz, Dudziak itd. Ja akurat prof. Szopf wspominam mile za( moze Cie to zdziwi, ale to widac dopiero z perspektywy ilus tam lat)sprawiedliwosc w ocenianiu, chociaz robilismy wszystko, zeby nie uczyc sie rosyjskiego. Pozwol innym na wlasne odczucia i nie potepiaj ich w czambul. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwentka Re: Absolwenci VIII LO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.05, 14:04 Miałyśmy ten sam zestaw nauczycieli :) A profesor Litak... chemia śniła mi się po nocach "no Małgosiu nie nauczyłaś się dzisiaj, zobaczymy czy Jaś się nauczył, a może druga Małgosia będzie wiedziała...". Tworzył w pewnym sensie klimat tej szkoły. Widziałam ostatnio jego nekrolog w gazecie. Smutno mi się zrobiło, mimo wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: afilipinka Re: Absolwenci VIII LO IP: 213.155.167.* 11.03.05, 16:15 Powaznie?!!! Litak nie zyje? Mimo wszystko, tez mialam koszmary:)ale chemii to naprawde nas nauczyl, zal mi go - teraz tak wyrazistych nauczycieli juz nie ma; szkoda, kiedy byl ten nekrolog? Pozdrawiam kolezanke z Trzebnickiej tak? Ja bylam w ostatnim roczniku, ktory tam zdawal mature, w klasie Zurakowskiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwentka Re: Absolwenci VIII LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 23:40 W środę 9 marca był w GW nekrolog Litaka. Ja skończyłam szkołe chyba nieco wcześniej: matura '83 w klasie prof. Wrzyszcz a prof. Żurakowską wspominam z ogromnym sentymentem. Musiałyśmy się czasem mijać na korytarzach :). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZJAZD Re: Absolwenci VIII LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.04, 23:10 ZJAZD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek studenny absolwent rocznik 1989 IP: *.ppp.get2net.dk 23.12.04, 21:33 czy ktos mnie pamieta?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Juwil@wp.pl ZJAZD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 15:00 I duzo atrakcji , nauczyciele , koledzy wszystko z dawnych lat no moze stanu wojennego zabraknie.... Juwil@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: afilipinka Re: ZJAZD IP: 213.155.167.* 24.01.05, 16:16 Wojtku! Dlaczego nie ma informacji o zjezdzie na stronie internetowej ósemki? Nie wszedles w kontakt z ich adminem? Szkoda, tak moze wiecej ludzi dowiedzialoby sie o zjezdzie a i swoje zdjecia z Trzebnickiej moglbys u nich umiescic. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juwil@wp.pl Re: ZJAZD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 15:07 chce zrobi ten zjazd ale informacja na stronie internetowej nic nie da Na 40 osób z mojego rocznika 10 ma skrzynke mailowa korzysta jescze mniejAle chtnie popy tam Cie czy masz informacje i wysle program bo chociaz najbardziej zalezy mi na tym pokoleniu to 1 czesc bedzie ciekawa tez dla innych zwiazanych z 8 osób Polecasm skontaktuj sie ze mn please juwil@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
beretelwi Re: Absolwenci VIII LO 11.02.05, 23:03 I ja w tej szkole nabywalem wiedze i umiejetnosci pod szczegolnie ostrym kierunkiem przede wszystkim Pani prof. M. Wrzyszcz w drugiej polowie lat 70' ================================ In Googlis non est, ergo non est Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goac Re: kiedy zjazd? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.05, 12:15 gdzie mozna przeczytac o szczegółach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Absolwenci VIII LO IP: 80.63.178.* 20.02.06, 12:26 Hej Młokosy! Czy pośród wszystkich odwiedzających tę stronę jest ktoś z klasy maturalnej - 1972 - prof. Ciałkowskiego? Razem z nim mieliśmy Super Polonistkę E.Pietraszko i oczywiście S. Zarzyckiego, P.Kwiatkowskiego - geografia itd. Klaso IV C - odezwijcie się - trudno do Was dotrzeć!!! Pozdrawiam wszystkich maturzystów 1972. Wasz Dinozaur - Tomek C. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alik Re: Absolwenci VIII LO IP: *.wroclaw.mm.pl 26.04.06, 20:40 Też kończyłam VIII LO rocznik 74-78 klasa P Anny Sawczak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Absolwenci VIII LO IP: 80.63.178.* 10.05.06, 10:46 Witaj, fajnie, że się odezwałaś, chociaż ja miałem maturę w 1972, tak, że chyba w szkole się nie spotkaliśmy. Anię Sawczak wspominam przesympatycznie z wspólnych włóczęg po Karkonoszach, razem z naszym wychowawcą B. Ciałkowskim. Była super dziewczyną na wycieczkach, chociaż nie wiem, jaką była wychowawczynią...(?) Ciekaw jestem, czy jest nadal w "nowej" ósemce, czy też zniknęła z pola widzenia. Mogę jeszcze dodać, że - ze starych belfrów - jestem w kontakcie z P. Elżbieta Pietraszko, która miała "klasę", jak mało kto w tej budzie. Zresztą... ta stara generacja belfrów - aż miło wspomnieć... Pozdrawiam pięknie, odpisz, jeżeli coś wiesz o nauczycielach z tamtych czasów. Tomek P.S. Przypuszczam, że znasz stronę internetową 8 LO, na której zamieszczona jest historia VIII-ki. Jeżeli nie, to podaję adres: www.lo8.wroc.pl Odpowiedz Link Zgłoś
beretelwi Re: Absolwenci VIII LO 25.05.06, 17:12 Witam Az zal ze nikt prawie nie pamieta o Pani Wrzyszcz mojej wychowawczyni, Kulesza - chemik nie wiem czy bylby lepszy nauczyciel od niego tego przedmiotu..... Rogus - fizyka nie wiem czy bylby ktos gorszy.......... Rogowska - geografia bez komentarza, nomen omen Marcinkiewicz - historia wbrew pozorom ktos kto potrafil myslec "historycznie" i legendarny Zarzycki obrzucony swojego czasu petami w WC meskim przez czwarte klasy..... potem jak tam wchodzil to powiadal: czwarte zostaja reszta wychodzi!!! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
maika7 Re: Absolwenci VIII LO 27.05.06, 07:58 > Az zal ze nikt prawie nie pamieta o Pani Wrzyszcz mojej wychowawczyni, Ja pamiętam. Była i moją wychowawczynią. Nie wspominam jej z sentymentem. Pamiętam Litaka od chemii, Trznadla od historii (kochany człowiek - uznał, że historyka ze mnie nie zrobi i jakos to przebolał), Zarzyckiego, który uczył w tej szkole chyba wiecznie, malutką, cichą panią Ładną od matematyki, Dudziak od fizyki (z apaszkami i filiżanką kawy), panią Żurakowską od francuskiego, itd... M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: afilipinka Re: Absolwenci VIII LO IP: 213.155.185.* 28.05.06, 16:12 Mialam ten sam zestaw... tylko moją wychowawczynią byla Żurakowska, a przez Wrzyszcz i Litaka miałam nerwicę żołądka (jak chyba większość ich uczniów). Dudziak byla niezapomniana z tym swoim "w ramaaach pyyytaniaaa zaadaaanieee, Mendel strona itd", później przyszedł Kowalik i bylo dno nie fizyka : "niech panna X podetrze tablicę", Curie- Skłodowskie to z was nie będą itp. Odpowiedz Link Zgłoś
daphne Re: Absolwenci VIII LO 28.05.06, 18:52 Czyżby koleżanka z klasy???? Matura 83? Klasa prof.Wrzyszcz? Odpowiedz Link Zgłoś
maika7 Re: Absolwenci VIII LO 04.06.06, 12:48 > Czyżby koleżanka z klasy???? Matura 83? Klasa prof.Wrzyszcz? Tak. Jedna z Ań chodzących do tej klasy. A Ty?? :-) M. Odpowiedz Link Zgłoś
beretelwi Re: Absolwenci VIII LO 29.05.06, 19:35 Wreszcie!!!! Ja tez Pani Wrzyszcz nie wspominam zbyt mile ale byla dobra!!!, szczegolnie ze swym zamilowaniem do teatru ...... caly wic polegal na tym na kogo patrzyla jak zadawala pytanie, albowiem zeza to miala potwornego...... Po raz pierwszy padlo nazwisko Ładna! Wspaniala matematyczka - dzieki niej i takze Pani Dr Dudziak cos jeszcze wiem z nauk scislych!!! a'propos Pani Dudziak: w I klasie uchodzilem za speca od fizyki, znaczy mialem dobre stopnie, w klasie II i III lekcje prowadzil wiecznie schorowany Rogus.... a w IV klasie znowu Dudziak, na jakiejs lekcji zadalA mi w sumie proste pytanie, ale ja jakos nie odpowiedzialem nie pamietam dlaczego. Na to ona: nie poznaje cie (nazwisko) a ja na to: to przez prof. Rogusa, a ona na to ROZUMIEM....... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
maika7 Re: Absolwenci VIII LO 04.06.06, 13:01 Nie była dobra! Miałam wrażenie spętania myślowego przy niej. Skutecznie nauczyłam się u niej, że lepiej siedzieć cicho zamiast mówic co myślę. Panią Ładną wspominam z sentymentem i sympatią. Wcześniej przez rok uczył nas Codrow. Też wspominany przeze mnie z sympatią. Kowalika i jego zachowań komentować nawet mi się nie chce :-((( Rogusa nie kojarzę. Z sympatią wspominam jeszcze panią z biblioteki (aj, nie pamiętam nazwiska), która uczyła łaciny. Pamiętam jeszcze panią od biologii Zofię Jurewicz - i to, że uczyniła z biologii nanudniejszy przedmiot świata. :-) M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: afilipinka Re: Absolwenci VIII LO IP: 213.155.185.* 05.06.06, 16:00 Łaciny uczyła pani Horzępa albo przez "ch" nie pamiętam. Jurewicz ze swoją tajną wymową była niestrawna, pamiętam jak w ukryciu nagrywałyśmy jej lekcje (a nie było jeszcze dyktafonów itp wynalazków he, he), żeby później odszyfrowawać o co tej babie chodziło, bo na sprawdzianach wymagała toczka w toczkę tak jak ona podawała na lekcji... . Po niej przyszła Ukleja - Wernikowska bodajże i okazało się, że można jeszcze nudniej uczyć biologii. Odpowiedz Link Zgłoś
maika7 Re: Absolwenci VIII LO 05.06.06, 19:27 o właśnie - Ch(H??)orzępa. Ciepła, starsza pani. Można jeszcze nudniej????? Myślałam, ze Jurewicz to były Himalaje nudy :-))) Mimo wszystko wspominam ją ciepło, bo nie zdołała wymazać ze mnie moich biologicznych zainteresowań i skończyłam jako biolog :-)))) Z geografii pałęta mi się w pamięci jakaś pani - blondynka, nieco starszawa, ktora z geografii tez zrobiła cos nudnawego. Potem byl jakis pan - Piotrowski? Pawłowski? jakoś tak. Z przyjemnością wspominam Żmudę od wychowania do życia w rodzinie. :-)) M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: afilipinka Re: Absolwenci VIII LO IP: 62.69.212.* 06.06.06, 13:33 To Cię podziwiam za zrozumienie biologii w wykonaniu Jurewicz. Geografię miałyśmy z Maciasiem takim młodym cwaniaczkiem-luzaczkiem , w którym kochało się pół szkoły, natomiast nie przypominam sobie żebyśmy mieli wdż, były tylko pogadanki na wychowawczej. Odpowiedz Link Zgłoś
maika7 Re: Absolwenci VIII LO 06.06.06, 15:13 A nie, nie, żeby zdać maturę to ja na kurs przedmaturalny sie udałam, na którym poukładałam sobie dopiero wszystko :-))) Co prawda, gdybym się tam nie udała a wczesniej w miare systematycznie się uczyła - skutek może byłby podobny :-)) Cwaniaczka -luzaczka nie dane mi było poznać i ulokować w nim stosownych emocji :-(((( wdż (nie wiem czy tak sie nazywało, ale chyba tak) było osobne i bardzo przyzwoicie prowadzone :-)) Żmuda w murach starej VIII-ki chyba uczy do dzisiaj - ale zupełnie czegos innego :-) Pogadanki na wychowawczej na tematy szeroko pojętej rodzinności z pania Wrzyszcz???? NIE!!!! M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: afilipinka Re: Absolwenci VIII LO IP: 62.69.212.* 06.06.06, 16:08 Ja te pogadanki miałam z moją wychowawczynią Żurakowską (z Wrzyszcz rzeczywiście sobie tego nie wyobrażam) i przychodziła jeszcze pani pielęgniarka. Ze starych murów wygryzło nas Studium Nauczycielskie, pewnie się tam panoszy do dzisiaj :( Odpowiedz Link Zgłoś
maika7 Re: Absolwenci VIII LO 07.06.06, 11:49 Żurakowskiej jako wychowawczyni po prostu zazdroszczę :-)) Dochodzącej pielęgniarki nie pamiętam. Oprócz Studium Nauczycielskiego chyba są tam jeszcze inne szkoły, ale nie wiem dokładnie - od 20 lat nie mieszkam we Wrocławiu :-))) M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Absolwent VIII Re: Absolwenci VIII LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.07, 20:36 My okreslamy co z nas wyrosnie a szkola ma nie przeszkadzac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pokolenie 8 Re: Absolwenci VIII LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.07, 18:54 Czy maika7 była moze na zjezdzie prywatnymm WW (prosze o kontakt)juwil@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazik Re: Absolwenci VIII LO IP: *.adsl.inetia.pl 04.12.22, 19:40 jestem z rocznika 68-72 prof. Dutkiewicz wspominam po latach bardzo mile szkołę prof Pietraszko Wojciechowska Golema, Szczurek, Kulesza, Zarzycki, Mańkowski od ros zapomniałem a od ang najpierw Prof. Felicja ......? później Holzhaysen /chyba przekręciłem nazwisko/ Fajne czasy. Sam zostałem belfrem w LO w Zgorzelcu od roku na emeryturze ..... Odpowiedz Link Zgłoś
aaliya Re: Absolwenci VIII LO 04.06.06, 23:28 VIII to bardzo fajna szkółka :) pozdrawiam wszystkich stamtąd! ;) ja właśnie zdałam tam maturę ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Absolwenci VIII LO IP: *.finemedia.pl 10.06.06, 18:41 Hahaha! Zaglądam na stronę internetowa VIII LO i co znajduję? Uwaga- rok 1988 i moje zdjęcie z balu w stroju Hiszpanki! Mało tego, druga nagroda!!!!! Łza się w oku kręci,w ósemce spędziłam cudowne, zakochane lata 1968-72. Mam sporo fotografii z tego okresu, może admina strony internetowej interesują? I sporo wspomnień, szybko, szybko, bo zapomnę! Zaglada tu ktoś z tamtego okresu? Pozdrawiam absolwentów i naszych nauczycieli! Odpowiedz Link Zgłoś
kakadu111 Re: Absolwenci VIII LO 10.06.06, 19:00 Dzień dobry! Przeglądałam właśnie stronę internetową VIII LO i co znalazłam? Siebie na dużym zdjęciu w stroju Hiszpanki z balu karnawałowego z roku 1968! Aż łza się w oku kręci! Czy ktoś mnie pamięta? Czyli hop!, hop!, czy są absolwenci matura 1972? Mam sporo materiałów zdjęciowych z tych cudownych, zakochanych lat, może admin strony potrzebuje? Pozdrawiam serdecznie absolwentów i naszych nauczycieli! Było wspaniale! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: afilipinka Re: Absolwenci VIII LO IP: 62.69.212.* 12.06.06, 00:04 Fajnie, że masz więcej zdjeć ale myślę, że powinnaś szybko skontaktować się bezpośrednio ze szkołą, na kontakt z adminem przez internet nie licz za bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
madilyn Re: Absolwenci VIII LO 23.07.06, 22:45 Kochani, szukam pewnego (już teraz chyba mężczyzny) Michała Pawłowicza, kończył 8lo w roku 2004 i wiem, że miaszkał w Bursie koło 5 lo. Chciałabym się z nim skontaktować ze względu na sentyment, jeśli ktos posiada maila to proszę podać. madilyn@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Absolwenci VIII LO IP: *.k24.webspeed.dk 28.12.06, 23:03 Hej OLA / Kakadu111! Co prawda upłynęło trochę czasu od momentu, kiedy pisałaś Twojego maila, ale może jeszcze zajrzysz na tę stronę. Jestem własnie rocznikiem 1968-72. Matura w IV C prof. Ciałkowskiego. Nauczyciele: E.Pietraszko (wspaniała), P.Litak, P.Zarzycki i inni. W klasie byli fajni ludzie ale trochę się rozbiegli po świecie i trudno ich pozbierać... W której klasie Ty byłaś do matury? Podaj jakiś namiar, jeżeli kojarzysz coś z powyższego. Tomek C. Odpowiedz Link Zgłoś
beretelwi Re: Absolwenci VIII LO 04.08.06, 19:07 A i owszem.... zagladaja.... Tylko po co? matura 1979, klasa A, Pani Prof. Wrzyszcz, mam kontakt z paroma osobami z tejze klasy.......... Pozdrawiam ================================ In Googlis non est, ergo non est Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fajnaToSzkoła Re: Absolwenci VIII LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.06, 20:28 www.lo8.wroc.pl Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś