jacamobil1 19.07.07, 20:44 Poszukuję dobrego adwokata od spraw karnych. Prosze o pomoc i sugestie. Dziękuje za każdy odzew. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: renata P. Re: Adwokat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 21:58 wq Jeleniej Górze pracuje jeden z lepszych adwokatów na Dolnym Śląsku - Andrzej Graunitz .Polecam go . Bardzo dobrze mnie wybronil w bardzo trudnej i ciężkiej sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Mariusz Z. Re: Adwokat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 22:02 To prawda co napisała Renata . Mnie tez swietnie bronił. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mec. Gałka Re: Adwokat IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.07.07, 08:58 Ciekawe, jeden chwali drugiego, a ładują posty z tego samego IP, hehe... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Renata Re: Adwokat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.07, 09:25 Ciekawy pogląd Panie mecenasie Gałka . Czyzby trawiła Pana zazdrośc . Tak. to jest cehcha charakterystyczna w tym środowisku adwokackim . Nikt nie jest lepszy ode mnie samego . jak jest lepszy tp najlepiej go szybko wykończyć. Hehehe . Odsyłam do katalogu spraw zamieszczonych w Internecie który mój obtońca prowadził. Czy Pan bronił w poważnej sprawie ? Niech Pan poda w jakiej , choćby jednej . Odpowiedz Link Zgłoś
membrum_virile Re: Adwokat 20.07.07, 06:59 Cóż za patologiczne jednostki zaglądają na to forum i panoszą się niczym wrzód na d... zdrowego społeczeństwa! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: recydywista Re: Adwokat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.07, 07:06 Jak ci przyjdzie udowodnić, że nie jesteś wielbłądem i ci się to nie uda to i ty zostaniesz takim wrzodem. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Rvxx Re: Adwokat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.07, 14:54 Kim niby są te "patologiczne jednostki " wg Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: von_lewir Re: Adwokat IP: 213.17.245.* 20.07.07, 10:22 jezeli od spraw to wlasnie adwokat. W innym wypadku byl by to radca prawny /gopodarcze cywilne etc/, polecam mec. Giezka. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: nowy Re: Adwokat IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.07.07, 13:45 a ja " polecam" adwokata Uczkiewicza z Wrocławia - jak nie masz pomysłu na wydanie kasy to do niego :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Wika Re: Adwokat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.07, 14:43 Dlaczego nie polecasz adwokata Uczkiewicza . Nie lubisz go ? Zle ci poprowadził sprawe ? Czy to był proces karny ? Warto wiedzieć. No i wreszcie kogo polecasz ale bez cudzysłowia . Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: nowy Re: Adwokat IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.07.07, 19:41 Tu nie mówimy o tym czy adwokata się lubi czy nie. Ten po prostu ma taksę jak z księżyca i naprawdę mało robi. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: nowy Re: Adwokat IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.07.07, 15:09 Wika, to było tak.: 1. ktoś ze znajomych miał problemy ( sprawa karna); 2. pan Uczkiewicz sprawdził na czym stoi i ile od rodzinki zaskoczonej sytuacją może wyciągnąć, 3 . podłożył do podpisu zszokowanej matce umowę z kwotą horendalną za taką sprawę; matka sprzedała co miała i kasę wpłaciła. 4 jak dostał kasę to przestał się angażować w kontakty z rodziną bo cel swój osiągnął 5 wypowiedzieli mu umowę przed pierwszą rozprawą - tak więc napracował się tylko w postępowaniu przygotowawczym; 6 osobie osadzonej w AS oraz rodzinie tylko ciśnienie podbijał i opowiadał wyssane z palca historyjki jak się ta sprawa może skończyć, 7. Nowy ADWOKAT dostał 1/6 część wynagrodzenia jake wyciągnął od rodziny Uczkiewicz i na pierwszej sprawie zakończył całą historię. Osoba wyszła z AS i tylko jej żal tej kasy jaką wyłudził Uczkiewicz od jej rodziny. PS. ORA też umyła ręce od tej sprawy - wg. nich nic takiego się nie stało bo przecież umowa została podpisana. Masz pomysł co dalej z tym robić ? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Wika Re: Adwokat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 20:52 to co przedstawiłeś zakrawa na oszustwo tego adwokata , a oszustwo jest przestepstwem . Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: nowy Re: Adwokat IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.07.07, 23:07 Wika - widzisz, to jest Polska. ORA odpisała że nie widzi w tym nic złego, a ceny dyktuje rynek. Wiem, że to nadaje się do prokuratora, ale już na pewno nie będę namawiał tej rodziny na dodatkowe koszty. Nie ma to jak poparcie środowiska - jeden kryje drugiego.:) Teraz skupiam się na promocji i reklamie - mamy wolny kraj. Co byś zrobiła w tej sytuacji ? Jak masz chwilkę odpisz.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
rambonoff Re: Adwokat 27.07.07, 00:40 Problem "mecenasów" a właściwie ich oszukańczej pracy jest dość powszechny. Znam przypadek sprzed paru dni, gdzie do sprawy rozwodowej jedna ze stron wynajęła adwokatkę. Odbyły się dwie szybkie sprawy zakończone rozwodem. Na pierwszą sprawę przyszła nieprzygotowana zastępczyni a na drugiej nie pojawił się już nikt. A korporacje prawnicze bezczelnie bronią dostępu do zawodu nowym prawnikom argumentując to obniżeniem jakości usług prawnych. To juz nawet nie jest hipokryzja. To bezczelność. Odpowiedz Link Zgłoś
jacamobil1 Re: Adwokat 20.07.07, 20:47 Ponawiam swoją prośbę i proszę o propozycje i sugestię na adres: jacamobil1@gazeta.pl wszystkim uczestnikom dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Giertych Roman Adwokat IP: *.tpca-cz.com 24.07.07, 22:10 Juz niedlugo strace prace i bede do dyspozycji. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ehoh Re: Adwokat IP: *.dolsat.pl 24.07.07, 23:52 może dr Włodzimierz Posnow? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: juli Re: Adwokat IP: *.umwd.pl 25.07.07, 08:57 Jacek Szymański, kancelaria na Grabiszyńskiej (uwaga Jacek, a nie jego syn Bartosz, też adwokat). Niezwykle dokładny, jeśli jest do czego się przyczepić, znajdzie to na pewno, bardzo rzetelny i doświadczony. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Julka Re: Adwokat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 20:08 Dlaczego nie Bartosz ? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Juli Re: Adwokat IP: *.umwd.pl 27.07.07, 09:40 Dlatego nie Bartosz, bo jeżli kogoś polecam, to czuję się odpowiedzialna za udzieloną radę. Nic do Bartosza Szymańskiego nie mam, ale po prostu go nie znam, więc trudno żebym kogoś do niego wysyłała. Natomiast O Jacku Szymańskim słyszałam bardzo dużo i dobrze, widziałam go w akcji i z czystym sumieniem mogę polecić. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Piotr Re: Adwokat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.07, 15:40 Juli na czym ta akcja zasługujaca na apropbate ze strony zachwalago przez ciebie adwokata polegała. Sprecyzuj to .Czy jesteś jego aplikantką ? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: juli Re: Adwokat IP: *.umwd.pl 01.08.07, 08:57 Nie, nie jestem jego aplikantką. Ani znajomą. Ani sąsiadką. Ani kimkolwiek innym zainteresowanym wazelinowaniem mec. Szymańskiemu. Po prostu ktoś pyta, a ja polecam kogoś, z kogo sama bym skorzystała, gdybym potrzebowała adwokata od spraw karnych. Odczucie być może subiektywne, bo oparte tylko na tym co słyszałam i czytałam o prowadzonych przez niego sprawach, a nie na osobistych doświadczeniach, ale może nie do końca, bo o ile pamiętam w rankingu wrocławskich adwokatów (prowadzonym w oparciu o opinie prokuratorów) Jacek Szymański zajął 3 miejsce -jego przeciwnicy procesowi podkreślali własnie bardzo szczegółową znajomość spraw, biegłość w procedurze. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Aga Re: Adwokat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.07, 08:19 Juli, a nie jesteś członkiem jego rodziny ? Przyznaj się szczerze . Co sadzisz o innych adwokatach wymienianych w postach innych autorów? Ciekawe. Czy ten Pan mecenas broni adw. Krzysztoporskiego ? Czy wniosek dowodowy, ktory złozył na rozprawie odwolawczej w przedmiocie tymczasowego aresztu był prawidłowy, czy może dlatego że został złozony adw. W.K. nie opuscił aresztu do dnia dzisiejszego? Wiele osob ze swiatka prawniczego twierdzi ,że ten wniosek zadecydował o utrzymaniu aresztowania . Co ty na to ? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: prymaas Re: Adwokat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.07, 22:02 Niech sądy aresztuja wszystkich adwokatow.Dobry Bóg uwolni tych uczciwych. Reszta niech idzie na zatracenie i wieczne pohanbienie.Niech dokonaja zywota na stosie marnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: samarytanka Re: Adwokat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.07, 10:08 Prymaas. Idz się szybko skonsultowac z psychiatrą . Jesli tego zaniechasz w najblizszym czasie będzie z tobą coraż gorzej. Ratuj się biedaku . Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Giertych Roman Adwokat IP: *.tpca-cz.com 28.07.07, 15:18 prymaas zasadniczo ma racje, ale JA po odejsciu z rzadu bede musial przeciez z czegos zyc i dlatego polecam MOJE uslugi prawnicze................. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Witrek Re: Adwokat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.07, 08:37 Jacamobil 1. W okręgu wrocławskim jest ok. 500 adwokatów. Na tym forum wymieniono tylko kilka naszwisk adwokatów predestynowawnych do zajecia si.e Twoja sprawą. To ciekawe , że tak mało jest godnych polecenia. Odpowiedz Link Zgłoś
jacamobil1 Re: Adwokat 03.08.07, 22:35 dyskusja jaka się wytworzyła nie wnosi nic do tematu! daleki jestem od podejrzewania kogokolwiek o nieszczere intencje. każdy ma swoje zdanie i opinie na ten temat. oczekiwałem: że kto ma jakąś wiedze podzieli się nią- w miare możliwości krótko uzasadniając wybór. Ponawiam swoją prośbę i proszę o propozycje i sugestię na adres: jacamobil1@gazeta.pl wszystkim uczestnikom dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Giertych Maciej Adwokat IP: *.tpca-cz.com 04.08.07, 04:39 Wbrew pozorom SYN MOJ nie jest na wakacjach i przyjmie dobrze platna usluge. Kontakt na MEN. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Werew Re: Adwokat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.07, 13:00 No i co zdołałeś juz wybrac odpowiedniego obrońcę ? Podaj nazwisko może ja tez skorzystam. Na temat tego samego adwokata mogą być różne opinie ,że trudno się w tym wszystkim połapać . Na tym forum dyskutanci przedstawili kilka nazwisk , co nie pozwala na dostateczna orientację co do ich specjalizacji i kwalifikacji. Proszę ow ięcej konkretów. Odpowiedz Link Zgłoś
homo-vratislaviensis Re: Adwokat 10.08.07, 13:28 Porozmawiaj z jednym lepszych we Wrocku. Kancelaria na pl. Bema- przedłużenie Poniatowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: wika Re: Adwokat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.07, 21:17 odpowiadajac na twoje pytanie konkretnie : mec szymanski, mec to na pewno dobry wybor pozostaje tylko kwestia ceny bo to uznani karnisci ( co nie znaczy ze nie ma im rownych ale ci maja wieloletnia renome i tyle)...czestokroc dobrzy bywaja mlodzi adwokaci byle nie synowie i corki tych znanych bo zazwyczaj tak sie zdarza ze kolejne pokolenie madrosci rodzicow jednak nie wysysa z mlekiem. Bardzo dobre wrazenie w kilku sprawach zrobil na mnie mec. bartlomiej czarny no i jeszcze z czystym sumieniem polecam Piotra Skocylasa (byly sedzia )wszystko tez zalezy od tego jaka masz sprawe i czy rzeczywiscie jest na tyle trudna ze potrzebujesz prawnika z gornej polki ktory wezmie ze 3 razy wiecej niz inny...nie zawsze adwokat to koniecznosc..wystarczy wiedziec jak sie bronic:) w kazdym razie jakbys mial wiecej pytan to daj znac:) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
marcinj07 Re: Adwokat 27.04.18, 00:01 Jeśli we Wrocławiu to polecam www.martanowak.pl , adwokat, która bardzo profesjonalnie podchodzi do spraw. Nie bierze każdego tematu, aby zbić hajs. Wysłucha, pokaże zagrożenia i szanse i wtedy pozostawia decyzje. Polecam gorąco. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: adamwilk@op.pl Re: Adwokat IP: *.toya.net.pl 20.09.23, 19:34 Zgadzam się, kancelaria mecenasa Chróścielewskiego byłaby najlepszy wyborem. To bardzo mądry, skuteczny prawnik i widać, że naprawdę zna się na tym co robi. Zresztą ilość pozytywnych komentarzy na jego temat mówi sama za siebie. Poszukaj po prostu w google o Panu Wawrzyńcu, a sam się przekonasz 🙂 Nie ma sensu szukać kogoś innego Pozdrowienia! Odpowiedz Link Zgłoś